Vårt bryllup: Katrine & Anders

Vårt bryllup: Katrine & Anders, foto: Bølgen og Wad

Katrine og Anders bryllup i sjøkanten ble avslappet og romantisk – «Anders og jeg ser tilbake på en dag som nesten føltes magisk.»

Tekst: Brudeparet  Foto: Bølgen og Wad

Frieriet

Anders og jeg møttes i studietiden ved Universitetet i Oslo, og ble et par da vi begge tok en master i molekylærbiologi. Anders fridde på vinteren, i en tretopphytte i Brummundal. Vi er begge glade i naturen, så det føltes helt rett at frieriet skjedde akkurat der. Det var en intim og minneverdig stund som bare vi to delte, midt i skogen.

Forberedelsene

Anders og jeg samarbeider godt, og vi fordelte oppgavene som inngikk i bryllupsforberedelsene mellom oss. Vi ble tidlig enige om at det var sommerbryllup vi ønsket, og at det overordnede temaet for dagen skulle være forenelig med et avslappet og koselig sommerbryllup, inspirert av naturen slik den er om sommeren, nærhet til sjøen, markblomster og solskinn. Å navigere på internett, som nesten flyter over av inspirasjonsbilder, ble lettere når vi hadde dette overordnede temaet.

Detaljene

I forberedelsestiden ble de ulike oppgavene fordelt til den av oss som var mest motivert. Anders fikk tidlig ansvaret for musikken, mens jeg fikk ansvar for dekor og gjennomføring av tema. Selskapslokalet Helleviktangen kunstcafé, samt vigsleren fra Human Etisk forbund, ble booket et år i forveien. Når vi forberedte invitasjoner og dekorasjoner brukte vi naturens grønnyanser dominere. Bryllupsinvitasjonene var hvite med grønne dekorative blader. Brudens bukett, samt borddekorasjoner, ble laget av Blomsterhagen på Abilsø. I disse ble det brukt grønne vekster og markblomster fra nærmiljøet. Lokalet ble også pyntet med fargerike vimpler. Jeg kjøpte kjolen min hos Saja Wedding i New York. Anders din dress var fra Filippa K. På selve dagen fikk jeg stelt håret hos Gevir på Grunerløkka, mens Anders gjorde seg i stand til dagen hjemme i leiligheten vår med sine forlovere. Dresskode for dagen ble satt til mørk dress og sommerlig pent.

Gikk på skinner

Selv om vi visste at det kan være risikabelt å planlegge utebryllup i Norge, ønsket vi at både seremoni og fest skulle være ute. Det ble tatt noen forbehold med tanke på været. For eksempel var det slik at selve middagen kunne foregå under tak, hvis det skulle komme regn. Samtidig håpet vi til det siste at selve seremonien kunne gjennomføres på stranden – og det ble heldigvis sol på selve dagen! Når vi ser tilbake på forberedelsestiden er det særlig tre ting som gjorde at denne tiden gikk på skinner: Vi var ute i god tid. Vi gjorde de fleste forberedelsene før selve dagen, slik at vi kunne fokusere på andre ting enn forberedelser og bare være i nået. Vi er også glade for at vi klarte å delegere noen av forberedelsene til venner og familie, og er veldig takknemlige for hjelpen vi fikk av dem. Dette var nesten en gave i seg selv.

Vårt bryllup: Katrine & Anders, foto: Bølgen og Wad

Seremoni og bryllupsfest

Seremonien og bryllupsfesten ble gjennomført i sjøkanten ved Helleviktangen på Nesodden. Gjestene ble fraktet til og fra Helleviktangen med båt fra Aker brygge, og fikk en fin båttur langs skjærgården i Oslofjorden.

Vi ønsket en tilrettelagt humanistisk vigsel, med de humanistiske verdiene kjærlighet, likeverd og gjensidig respekt i fokus, og er veldig fornøyde med dette valget. Vi opplevde å få være med å bestemme hvordan seremonien skulle være, samtidig som at vi opplevde det var oss to og kjærligheten vår som var midtpunktet under seremonien. Vigsleren fra Human Etisk forbund holdt en flott tale, og seremonien ble rammet inn av klassisk og instrumentell live musikk. Dyktige musikere på kontrabass og piano spilte en instrumentell versjon av Kanye Wests ”All of the lights” til innmarsj. ”My funny valentine” av Frank Sinatra ble spilt under vielsen, og ”Home” av Edward Sharpe and the Magnetic Zeroes ble spilt som utmarsj. Det ble en stemningsfull og høytidelig seremoni. Vi opplevde at seremonien satt tonen for resten av dagen.

Under middagen fikk vi kamskjell til forrett, and til hovedrett og havtornsorbet til dessert, og det ble holdt mange inntrykksfulle taler som vi husker godt. Til festen hadde vi booket DJ, og alle gjestene slo seg løs, danset inn i natten. Både under seremonien, under middagen og på festen inkluderte vi familie og mange venner. Vi er glade for at vi fikk dele dagen med mange.

Vårt bryllup: Katrine & Anders, foto: Bølgen og Wad

Bryllupsfotografen

Vi ble fulgt av fotograf Bjørn Wad fra Bølgen og Wad. Det var en bekjent av oss som tipset oss om Bjørn. Vi googlet ham og falt for flere av portrettene på hjemmesiden hans. Vi hadde ingen tidligere erfaring med å stå foran et kamera og var litt nervøse.

I forkant av selve dagen snakket vi med Bjørn om hvordan vi så for oss at bildene skulle være, og vi opplevde at han forstod hva vi ønsket oss: Hovedbilder som så naturlige og ikke oppstilte ut, samt stemningsfulle bilder fra seremoni og fest. Jeg var spent før vi skulle ta hovedbildene, men slappet raskt av. Vi satte pris på at Bjørn veiledet oss og tilrettela for at bildene ble tatt ute, i de vakre omgivelsene rundt oss. Vi vet at han gjennomførte location scouting og planla hvor han skulle ta bildene i forkant – dette satt vi pris på.

Slik tenkte vi rundt bildene

Det var viktig for oss at bildene skulle være så naturlige som mulig, og vi ønsket ikke at bildene skulle retusjeres. Bjørn brukte lyset og naturen, og gjennomførte fotograferingen uten å fremkalle stive smil eller keitete posering. Som fotograf opplevde vi at Bjørn var lydhør for våre ønsker, var kreativ, fleksibel og samtidig nesten usynlig. Under vielsen og festen tok han ikke plass og stod ikke i veien, men fikk likevel fanget utrolig mange magiske øyeblikk.

I forkant av bryllupet diskuterte vi om Bjørn skulle følge oss hele dagen, eller om han som profesjonell fotograf kun skulle ta hovedbildene. Vi er veldig glade i ettertid for at vi investerte i heldagsfotografering, slik at han var med både under forberedelsene, hos frisør, under vielsen, da hovedbildene ble tatt, under middagen og på festen etterpå.

Jeg har opplevd i andre bryllup at familie og venner får i oppgave å ta bilder i løpet av dagen, og ofte blir det da færre og færre bilder utover kvelden. Det er alltid hyggelig at familie og venner tar bilder også, men disse bør få kunne nyte dagen og ta del i den på sine premisser, uten ”oppdrag”. Siden Bjørn var med nesten hele dagen har vi minner vi ikke ellers ville hatt, og vi har bilder av alle gjestene, der de er seg selv, viser følelser og er i samspill med hverandre.

En minneverdig opplevelse

Anders og jeg ser tilbake på en dag som nesten føltes magisk. Det ble en forenende kjærlighetsfest med familie og venner. Våre tre vakreste minner fra dagen er seremonien i strandkanten, rørende taler under middagen og da brudefølget danset på festen.

Vårt bryllup: Katrine & Anders, foto: Bølgen og Wad

Les mer

De kuleste bryllupstemaene

Skal du gå for romantisk, moderne, vintage eller uformell hagefest?

Vårt bryllup: Thea og Nils

Ungdomskjærestene Thea og Nils valgte å invitere venner og familie til en skikkelig bryllupsfest i nærmiljøet.

Gift dere først – fest senere!

Les mer om trenden som på engelsk kalles for Wed first – party later; gift dere først – fest senere.…

Vårt bryllup: Anita & Morten

Da Anita & Morten giftet seg, angret de ikke sekund på at de hadde «first look» før selve vielsen.

Vårt bryllup: Stine Malene og Bjørnar

Stine Malene og Bjørnar ønsket en intim seremoni og fest på vingården Fattoria Del Colle i Italia.

Det perfekte stedet til deres store dag!

Går dere i bryllupstanker og leter etter det helt perfekte stedet for bryllupet deres, som også har overnattingsmuligheter? Da har…

Finn din bryllupsfotograf

Å velge en profesjonell bryllupsfotograf lønner seg i lengden. Bryllupsbildene er jo det eneste fysiske minnet som skal leve videre…

Hjelp, jeg er forlover!

Å være forlover er et ærefullt oppdrag som innebærer langt mer enn å arrangere utdrikningslag og holde tale under middagen.

Bryllup på Stenungsögården

Vi vet hvor viktig denne store dagen er for dere, og derfor må alt bli akkurat så perfekt som dere…

Er du en ekte bridezilla?

Har du et sterkt kontrollbehov, pisker kjæreste og forlover rundt og stiller urimelige krav til frisør, fotograf eller de som…

Drømmebryllup på vakre Ringnes Gård

Lisa Erlanda & Hans Johan mistet sin høytelskede sønn i 2021, men sammen finner de kraft og styrke som gir…

Bryllupsgave til paret som har alt

Paret som, i likhet med de fleste brudepar i dag, har levd sammen i lang tid, og som har kommet…

Våre topp 20 låter til brudevalsen

Har dere ikke bestemt dere for hvilken sang dere vil danse til enda? Vi har funnet frem noen av våre…

Fotograf Håndlykken svarer

Vi spurte fotograf Håndlykken om hvordan en fotograf jobber for å få de aller beste bryllupsbildene.

Trash the dress

Bryllupsmagasinets redaktør satte på seg et wakeboard og testet trenden ”trash the dress”

Bryllup i Toscana!

Linda og Bjørn giftet seg i Toscana, og her presenterer vi bildene fra det nydelige bryllupet tatt av Andrea Tappo…

Hunderfossen Hotell og Resort

Omgivelsene på Hunderfossen kunne kommet rett fra et Asbjørnsen og Moe eventyr. Her er Soria Moria slott, prinsesser, konger, eventyr…

Sosiale medier og bildedeling

Er det ok å bruke mobiltelefoner på festen? Les vår artikkel om bildedeling og sosiale medier under bryllup her.

Vårt bryllup: Ida & Didrik

Ida og Didrik hadde bryllupsfesten på vakre Digra Gård 30. juli 2022 med Morten Grøtnes som toastmaster.

Bryllup i ulike kulturer – Hinduismen

I denne artikkelen forteller vi deg mer om hva du kan forvente deg dersom du blir invitert til et hinduistisk…

Fotograf Håndlykken svarer

I denne artikkelen svarer Fotograf Håndlykken på noen av de vanligste spørsmålene fra kommende brudepar.

Julie og Sigve ønsket seg et tomt gavebord

Det føles fint å gi litt ekstra når vi får litt ekstra, sier brudeparet.

Vårt bryllup: Ragnhild & Erlend

Den profesjonelle makeup-artisten @rmabeauty, også kjent som Ragnhild Margrethe, fikk endelig sin Erlend i vakre La Torre di Pila 29.08.22.

Skap drømmegavelisten i Illums Bolighus

Enten listen er nøye planlagt eller dere trenger inspirasjon, ønsker Illums Bolighus velkommen til et vakkert univers der drømmegavelisten skapes.

Bli kjent med Fotograf Håndlykken!

Bli kjent med fotograf Mildrid Håndlykken, som fremover kommer til å fortelle deg alt det du trenger å vite om…

Vårt bryllup: Jennie & Øystein

Jennie og Øystein har hver sommer siden de møttes feriert i Tvedestrand. Så der ble også bryllupet holdt etter 12…

Vårt bryllup: Nina & Christoffer

Lærerne Nina og Christoffer hadde en varm, intim og personlig vielse på Ris Menighetshus.

Bryllupstrender i pandemiens fotspor

Vi i Bryllupsmagasinet har sett nærmere på 7 bryllupstrender som vokste frem i kjølvannet av pandemien.

Bryllupsgaver fra Kitch´n

Kjøkkengaver står høyt på listen hos både unge par i etableringsfasen og hos par som har bodd sammen i mange…

Bryllupsfeber har premiere på NRK

Bli inspirert av fargerike bryllup i andre kulturer på NRK. I serien får du følge fem brudepar helt frem til…

Ønskelisten som gir deg bryllupsgavene du vil ha

Selvfølgelig vil du sette pris på alt gjestene dine velger ut til deg og din kjære. Men la oss være…

Hilde & Steve

Her kan du lese mer om vinter- og vikingbryllupet til Hilde og Steve, som fant sted på Hunderfossen i 2022.

Oppskriften på et magisk destinasjonsbryllup

Vi har snakket med Jasmine Seymus som jobber som eventkoordinator på Coquillade Provence Resort & Spa om hvordan drømmen kan…

Bryllupsfoto i et annerledes miljø!

De fleste som gifter seg tar bryllupsbilder i en eller annen form, men må man foreviges i et klassisk vakkert…

Frieri – slik kan det gjøres

Her får du noen idéer om forskjellige måter å fri på!

Nattmat – et populært innslag blant gjestene

Nattmat er et enklere måltid som serveres ut mot de små timene på festlige anledninger som for eksempel bryllup.

Vårt bryllup: Lisa & Henrik Borg

Her kan du lese om influenserparet Lisa og Henrik Borgs fantastiske bryllup!

Vårt bryllup: Joakim & Linn

Linn & Joakim giftet seg på Vestlandet i 2020 i Linn sin hjembygd. Her kan du lese om et ekte…

Vil du gifte deg med meg?

Trenger du inspirasjon for ulike måter å fri på? Vi har satt sammen noen romantiske ideer for et magisk frieri.

Oppskriften på ditt drømmebryllup

Er du på jakt etter inspirasjon til ditt drømmebryllup? Her er noen gode råd til hvordan du kan lage ditt…

Elskede bryllupskake!

Hva slags type kake bør man velge og hvilken smakskombinasjon passer best? Les hva du bør tenke på når det…

Skikk og bruk – før, under og etter bryllupet

Vi har sjekket skikk og bruk før, under og etter bryllupet. Men det er dere som bestemmer når alt kommer…

Kunsten å skrive ønskeliste

Datoen er klar og nå gjenstår kun å fikse ønskelisten. Vi gir deg tips og råd som hjelper gjestene med…

Bryllupsbue

Vil dere ha en unik og personlig vielse? Bli mann og kone under en vakker og romantisk bryllupsbue.

Kjøreplan for bryllupsdagen

Tenker du å ta bryllupet som det kommer, uten noen faste tidspunkter? Tenk om igjen! De beste bryllupene er planlagt…

Ankom festen med stil

Har dere planlagt hvordan dere skal ankomme bryllupsfesten eller er dere desperate etter tips og idéer? Her ser dere transportmuligheter.

Vårt bryllup

Har du nylig giftet deg? Vi vil gjerne høre om ditt bryllup og dele dine råd og tips med våre…

Bryllupsdansen

Danseinstruktør Ewa Trela tipser om forberedelsene til den første dansen som nygifte!

21 tips til bryllupsplanleggingen

Det er gøy å planlegge et bryllup, men det kan også være stressende til tider. Her kommer 21 tips som…

9 tips om hvordan dere bevarer kjærligheten

Les våre tips til hvordan dere bevarer kjærligheten, uansett om du har vært sammen med din kjæreste i ett eller…

Barn i bryllup

Vil dere ha barn i bryllup? Om dere ønsker et barnevennlig bryllup er det flere momenter man bør tenke på.

12 tips om hvordan dere planlegger og gjennomfører den perfekte bryllupsreisen

Vi gir deg 12 tips på hvordan du kan skape den perfekte bryllupsreisen.

Slik lager dere den perfekte bryllupshjemmesiden

Bryllupshjemmesiden deres er mer enn en formalitet, det er en viktig kilde som holder gjestene deres informerte om den store…

9 tips – slik makser dere bryllupsfesten!

Å planlegge bryllupsfesten er gøy – pass på å gjøre den uforglemmelig for gjestene deres!

Gruppebilder fra bryllupet? Her er den komplette guiden!

I denne artikkelen viser vi deg hvordan du får de beste gruppe- og minglebildene!

Gi gaver til brudefølget?

Vis at du setter pris på dine forlovere ved å gi en vakker gave.

Elopements – hva er det, egentlig?

Vil dere droppe et stort bryllup og bare gifte dere i hemmelighet? Elopements har blitt mer populært enn noensinne.

Bryllup – og tilhørende fester

Et bryllup med vielse, mingling og selskap er supert, men her er noen bryllupsrelaterte fester du også kan arrangere!

Slik har pandemien påvirket hvordan vi feirer bryllup

Selv om vi ønsker at pandemien aldri hadde funnet sted, finnes det faktisk noe positivt som har kommet ut av…

Lansering av eksklusiv bryllupssuite!

Vi ble invitert til den store åpningen av Suite Lars Wallin, en helt unik bryllupssuite hos Radisson Blu Scandinavia.

Vårt bryllup: Amalie & Vetle

"Vi hadde en klar visjon om å bruke fjellheimen, høstfargene og kontrastene så godt som mulig, vi er så fornøyde…

Forbered deg på å komme tilbake til festlighetene etter pandemien

Pandemien er snart et minne blott, og bryllupene er tilbake! Men for noen gjester kan det være en utfordring med…

Vårt bryllup: Frøydis & Håvard

Se bildene fra Frøydis og Håvards vakre bryllup - og finn ut hva Frøydis ga Håvard i morgengave!

Hvordan kan et bryllup redde liv?

Kjenner du også på at du allerede har det meste av materielle ting fra før? Da kan bryllupet være en…

Vårt bryllup: Laila & Jakob

Vi hadde et et intimt bryllup med 26 personer, som var helt perfekt! Med bare nærmeste familie og forlovere får…

Tilbords – Norges beste bryllupsliste!

Vi har gavene dere ønsker dere, og mange gode fordeler! Tilbords har hjulpet mange brudepar og bryllupsgjester med å velge…

Hva slags utdrikningslag vil du ha?

Stem på den aktiviteten du helst ville gjort på ditt utdrikningslag!

Lars Wallin designer bryllupssuite i Gøteborg

Lars Wallin har i samarbeid med Radisson Blu Scandinavia designet en helt unik brudesuite – og vi har fått et…

Endelig bryllupsmesse!

Vi har vært på Din bryllupsmesse og fått massevis av ny inspirasjon!

La bryllupsplanleggingen begynne!

For å gjøre bryllupsplanleggingen så smidig som mulig, har vi laget en liten tidslinje slik at du lettere holder kontrollen.

Sjekkliste til din bryllupsplanlegging

Det er mye å holde styr på når det gjelder bryllupsplanlegging. Vi tipser deg om når du bør gjøre hva…

Fornye ekteskapsløftene

Er du fremdeles nyforelsket etter mange års ekteskap? Eller er det først nå kjærligheten virkelig blomstrer? Da forstår vi godt…

Morgengaven – en kjærlighetsgave

Morgengaven er en gammel tradisjon som fortsatt lever i beste velgående – og som er modernisert slik at den passer…

Vårt bryllup: Madelen & Simen

Når koronaen satte en stopper for det store bryllupet, var det likevel viktig for oss å gifte oss som planlagt,…

20 vanlige feil ved bryllupsfotograferingen

Hvorfor gjøre samme feil som andre? Tenk på følgende før bryllupsfotograferingen. Her er 20 vanlige feil mange gjør.

Den ultimate sjekklisten ETTER bryllupet

Mange brudepar glemmer viktige oppgaver de har etter bryllupet. Her har vi satt sammen en sjekkliste for å gjøre det…

Vårt bryllup: Linn & Jørgen

Da vi bestemte oss for bryllupsdato ett år tidligere visste vi lite om at hele planleggingen skulle bli snudd på…

Drømmebryllup midt i uken

Med tusentalls utsatte bryllup er det mange lørdager fremover som nå blir fullbooket. Vi har løsningen!

Etter pandemien – slik planlegger vi bryllup

Pandemien med covid-19 har stilt krav på nye, innovative løsninger og idéer for mange – ikke minst for brudepar som…

Bryllup og sosiale medier

Det å bruke sosiale medier kan ha stor positiv effekt på bryllupet, men det er ikke alle som ønsker å…

Vårt bryllup: Mari og Mats Ulrik

Jeg (Mats Ulrik) hadde tenkt en stund på at jeg ville fri til Mari og hadde bestemt at dette skulle…

Vårt bryllup: Linda & Øyvind

Øyvind ønsket at vi skulle forlove oss. Han sa: «hvis du svarer ja så betyr det at du svarer ja…

La deg inspirere av vakker borddekking

I Illums Bolighus ønsker vi å inspirere til vakker borddekking med ulike sammensetninger av produkter.

Finn riktig bryllupsfotograf!

Følg denne oppskriften og finn den personen som passer til å forevige nettopp deres store dag.

Slik ble vårt bryllup påvirket av korona

På grunn av pandemien ble Lena og Øysteins planlagte tredagersbryllup helt annerledes enn det de hadde tenkt…

Vårt bryllup: Tonje & Kjetil

"Eit personlig bryllup, akkurat slik vi drømte om!"

Velg din forlover med omhu

Det å bli valgt som forlover medfører også et visst ansvar. Her er noe du bør ha i tankene når…

Vårt bryllup: Ida & Børge

For bryllupet vårt ønsket vi en rolig helg, med kjærlighet i fokus og mest mulig tid med våre kjære.

Gjør bryllupsdagen til en suksess – 9 tips!

De fleste kommende bruder er redde for at noe skal gå galt på bryllupsdagen. Her gir vi deg 9 tips…

Gratis app for å styrke parforholdet

Hvordan kan man styrke parforholdet i en travel hverdag? Og finnes det noen gode råd for å opprettholde den gode…

Vårt bryllup: Katrine & Anders

Katrine og Anders bryllup i sjøkanten ble avslappet og romantisk - "Anders og jeg ser tilbake på en dag som…

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Vil du ha siste nytt, inspirasjon til bryllupet ditt og unike tilbud til våre lesere?

På tide å skrive ønskeliste

Å skrive ønskeliste for bryllupsgavene i dag gir deg ganske store valgmuligheter. Her kan man ønske seg alt fra husgeråd…

Bryllupsmiddagen

En viktig del av bryllupsfesten er maten. Det handler ikke bare om at gjestene skal bli mette, men måltidet er…

Kjøreplan på bryllupsdagen

Når dere planlegger et bryllup kan det være praktisk å ha en kjøreplan for bryllupsdagen som dere kan gå ut…

Klare for å feire kjærligheten?

Humanistisk vigsel er en seremoni basert på kjærlighet, likeverd, gjensidig respekt – og at vi lever her og nå!

Brudeslør

Brudeslør - Når du skal velge brudeslør til bryllupsdagen, er det flere ting du må ta hensyn til.

Bryllupsvalsen

Bryllupsvalsen - Ikke alle er like glad i å danse, og i hvert fall ikke når mange skal se på.…

Arrangere utdrikningslag?

Vi spurte noen jenter om hva som preget de beste utdrikningslagene de har vært på. Her deler vi tipsene med…

Alt du trenger å vite om bryllupskaken

Sammen med en dyktig konditor ønsker mange par å finne frem til den ultimate bryllupskaken – den som har et…

Tok bølgen for bryllupsfesten

Etter en deilig frokost ble jeg sminket på rommet av Estimé hud og helse, mens håret ble stelt av Cita…

Bryllup på Herregården

Ronnums Herrgård har lang erfaring med å arrangere bryllup og ser til at deres bryllup blir alt det dere hadde…

Vårt bryllup: Karoline & Petter

Då vi kom ut på kyrkjetrappa fanga ho oss i linsa - oss to for første gong som mann og…

Vårt bryllup: Lene og Magnus

Slottet var perfekt for oss, det var helt fantastisk vakkert og glamorøst, men allikevel avslappet, og vi skjønte at dette…

Bryllupsdager

Bryllupsdager feirer vi for å minne hverandre om hvorfor vi giftet oss. En dag vi kan egne spesielt til hverandre…

10 ting hver brud burde ha

Disse ti tingene er kanskje de viktigste i bryllupsplanleggingen.