Vårt bryllup: Madelen & Simen

Vårt bryllup: Madelen & Simen, foto: Isabell Solberg

Når koronaen satte en stopper for det store bryllupet, var det likevel viktig for oss å gifte oss som planlagt, og skape en minnerik og personlig dag. Ved å dele opp vielsesseremoni og fest, kunne vi inkludere barna våre på en helt annen måte. Det føltes litt som vi gikk fra å ha planlagt en dag for å feire oss selv og kjærligheten, til å feire noe enda større; nemlig familien. Det skulle vise seg å bli helt perfekt.

Tekst: Madelen & Simen | Foto: Isabell Solberg

Fra frieri til bryllupdag

Etter frieriet i oktober 2018, tok vi oss god tid til forberedelser og tanker rundt bryllupet. Ettersom ingen av oss er typen som har drømt om og “planlagt” det store bryllupet i flere år, tok det litt tid å gjøre seg noen tanker om hva vi så for oss, og hvordan vi ønsket å markere dagen. Datoen ble satt til 8.8.2020, og når datoen først var satt, gikk alt plutselig mye raskere unna. Det var nok bruden som brukte mest tid på forberedelser, og det gikk med noen timer på Pinterest, på FInn.no og noen episoder med “Say yes to the dress”, for å finne ut hva som var vår stil. Men etterhvert visste vi akkurat hvordan vi ville ha det og ikke minst – hvordan kjolen skulle se ut.

Det perfekte bryllupslokalet fant vi kun en halvtime fra der vi bor. Idylliske Ekeby gård ligger midt i landskapsvernområdet Værne kloster i Moss kommune, og har en fantastisk låve som er omgjort til selskapslokale – helt etter brudens stil. Fantastisk landlig låveatmosfære, blandet med afrikainspirerte innredningsdetaljer og boergeiter i tårnet utenfor. Spesielt falt stedets tilknytning til Sør-Afrika i smak hos bruden, som også har en forkjærlighet for landet og sørafrikanske viner. I tillegg kunne eieren lokke med en magisk bøkeskog bare et steinkast fra gården, hvor vi så for oss en liten mottakelsesseremoni, med akustisk konsert i skogen.

 

Vårt bryllup: Madelen & Simen, foto: Isabell Solberg

Pandemien overtar styringen

Da Norge stengte ned 12. mars i fjor, tok det ikke mange dagene før vi plutselig skjønte at bryllupet vi hadde planlagt og gledet oss til, antageligvis ikke kunne bli noe av likevel. Vi hadde på det
tidspunktet akkurat rukket å lage ferdig og sende ut de fleste innbydelsene. Men allerede i slutten av april bestemte vi oss for at vi ville gifte oss 8.august uansett. Vi visste ikke om det ville bli i joggebukse på kommunehuset, i finstasen i kirka (som planlagt), med alle de fine vi er så glade i, eller om det ville bli en rolig feiring med guttene våre i hagen. Men jeg hadde bestilt time hos frisøren – og den var jeg klar på at jeg hadde tenkt å beholde! Vi visste at vi ikke kom til å få noen svar på hvor mange som ville kunne være samlet på ett sted før tidligst midten av juni, og at det mest sannsynlig ikke ville bli den feiringa vi hadde ønsket oss. Dersom vi kunne gjennomføre bryllupsfesten, visste vi at vi hadde en ekstra stor grunn til å feire!

Som alle andre kommende bruder og brudgommer fulgte vi ekstra nøye med på regjeringens retningslinjer og anbefalinger for arrangementer denne våren. Dessverre gikk det som vi fryktet, og
etter pressekonferansen i juni så vi oss nødt til å avlyse den store bryllupsfeiringa vi i det stille hadde hatt et ørlite håp om. På det tidspunktet kunne vi enda avlyse lokaler og mat uten ekstra utgifter, og det var ingenting som tydet på at koronasituasjonen ville endre seg noe særlig gjennom sommeren. Vi ble rett og slett nødt til å innse at drømmebryllupet vi hadde sett for oss med venner og familie vanskelig lot seg gjennomføre med smittervern. For oss var det ikke et alternativ å redusere antall gjester eller å endre til middag med de nærmeste uten fest og dans. Vi var begge enige om at vi ønsket å feire kjærligheten med alle, og at vi ville utsette festen til verden er seg selv igjen – til vi kan gi hverandre klemmer og danse natta lang!

Vi hadde allerede varslet gjestene om at vi kom til å gifte oss 8. august uansett, og at vi ønsket å gjennomføre vielsen i kirka som planlagt. Til gjestene kommuniserte vi nå at alle som hadde lyst, selvfølgelig var hjertelig velkomne til å overvære vielsen, men ettersom flertallet av gjestene bodde andre steder i landet, forventet vi ingenting. Det viktigste for oss, var at flest mulig ønsket å feire med oss på et senere tidspunkt.

Vårt bryllup: Madelen & Simen, foto: Isabell Solberg

Den store dagen

Kvelden før bryllupsdagen spiste vi en hyggelig middag med nærmeste familie på Støtvig hotell i Larkollen, hvor vi også overnattet fredag til lørdag. Drømmen var å kunne starte dagen med et friskt bad i sjøen – etterfulgt av kos med familien i hotellets fantastiske spaavdeling (som har åpent for barn på lørdager). Etterpå var det også tid til en cola i hotellets strandbar, før brudgommen kjørte bruden til frisøren. Ettersom vielsen ikke var før 16.00 på ettermiddagen, opplevde vi at vi hadde god tid på formiddagen, noe vi satte veldig stor pris på. Jeg hadde time hos frisøren 13.00, likevel rakk vi å få det hektisk mot slutten. Brudens fire forlovere, eller blomsterjenter, som jeg kalte dem, kom til frisøren med de nydelige blomstene, og selv om tida nå fløy avgårde, rakk vi også å ha det litt hyggelig og nyte både sol og servering i frisørens vakre sommerhage.

Vielsesseremonien

Seremonien i Råde kirke ble så mye mer enn vi hadde drømt om! Selv om så mange av våre venner og familie ikke kunne være tilstede, ble det en personlig og magisk seremoni for oss. Musikken var viktig for oss, og vi hadde brukt mye tid på å plukke ut musikk som passet oss. Brudens venninner og far sto for totalt tre musikalske innslag, utover salmene. I utgangspunktet hadde vi ønsket å komme inn til en Susanne Sundfør-låt, men jeg er i ettertid litt glad for at organisten i kirka overtalte oss til kun å ha live musikk under seremonien. Enda mer personlig ble det da vi fikk æren av å gå opp kirkegulvet til venninna mi sin egenkomponerte brudemarsj; bruremarsj fra Brekka.
Vi valgte også kjønnsnøytral vigselsliturgi, noe jeg vil anbefale alle å vurdere. Vi fikk nemlig ikke dette som alternativ, men måtte selv spørre om å få dette. Med andre ord er dette noe mange brudepar selv må- og bør- ta initiativ til. For oss som virkelig ønsket å feire kjærligheten, er jeg veldig glad jeg rakk å bli oppmerksom på dette kun dager før bryllupet.

Avslappende og personlig

Alt i alt ble det en nydelig og personlig seremoni, samtidig som den var høytidelig og et kirkebryllup verdig. I tillegg til nærmeste familie, forlovere og venner som allerede hadde varslet at de kom til å komme, dukket det opp flere venner i kirka, noe vi satte stor pris på.

Det var først litt rart å ikke kunne gi alle som hadde møtt opp en klem på trappa, og etter vielsen kunne vi naturligvis ønske at vi kunne fortsette feiringen med alle sammen. Men når det ikke var
mulig, føltes det å dele feiringa i to både praktisk og deilig. Vi trengte ikke å forholde oss til en like stram kjøreplan, og får forhåpentligvis mer tid til å prate og nyte festen.
Etter vielsen hadde vi nå god tid til fotografering, og etter en stund med prat og latter utenfor kirka, ble bruden overrasket av brudgommen med en gammel Saab som vi hadde fått låne for dagen. En perfekt overraskelse til en slik dag!

Ettersom Råde kirke er omringet av nydelige, landlige omgivelser, med vakre alléer og sauer, kunne vi starte fotograferingen umiddelbart i nydelig ettermiddagssol. Vi fikk tid til å ta bilder flere steder, og hele fotograferingsprosessen ble veldig avslappende og lite stressende når vi ikke hadde noe vi skulle rekke.

Etter fotograferingen dro vi hjem til oss selv hvor den nærmeste familien og forloverne var samlet og ventet på oss. Selv om vi hadde gjort det klart at det ikke skulle være “fest” denne kvelden (vi ønsker jo å feire ordentlig når verden spiller på lag igjen – og kunne jo ikke feire to ganger;) så ble det allikevel en veldig hyggelig og travel nok kveld, med god mat,nydelige kaker og drikke – og den avstanden vi var tvunget til å holde. Selvfølgelig skulle vi ønske at vi kunne danse inn i natten sammen med toastmaster, taler og venner, men en rolig kveld i hagen med familien ble på denne dagen også helt riktig. Antageligvis klarer vi aldri å gjenskape følelsen det er å være nygift, og kanskje vil det føles unaturlig og rart å ta på seg brudekjolen igjen for å ha bryllupsfest når koronarestriksjonene er historie. Men til tross for det, hadde vi en magisk bryllupsdag – akkurat slik den måtte bli!

KORTE FAKTA

Hvem fridde? Det var Simen som fridde. Svært uromantisk i sofaen hjemme en fredagskveld. Egentlig hadde vi skaffet oss barnefri denne kvelden, men ettersom 2-åringen var blitt syk (og Simen selv hadde forstuet foten og gikk på krykker) endte vi opp med å levere den eldste hos barnevakten, mens vi tok med oss den yngste og en take away-pizza hjem på sofaen. Jeg husker jeg hadde på meg en forferdelig stygg, gul collegegenser og følte meg ikke spesielt fresh. Ekte og ærlig hverdagskjærlighet, med andre ord!

Hvor giftet dere dere? I Råde kirke, Viken. Hvor holdt dere selskapet? Selskapet var planlagt holdt på vakre Ekeby gård i Rygge. Dette ble dessverre utsatt pga. korona.

Brudens klær var fra? Først spontankjøpte jeg en kjole på Sadoni i Oslo, like før landet stengte ned i mars i fjor. Planen var at jeg skulle tilbake for å tilpasse denne. Men da hjemmekontor og koronarestriksjoner tok over hverdagen, endte jeg til slutt opp med å kjøpe en ny drømmekjole fra sofakroken hjemme. Kjolen ble kjøpt på Finn, og er fra det hollandske merket Modecas Le Papillon 2019-kolleksjon.

Brugdommens klær var fra? Oscar Jacobson i Hegdehaugsveien i Oslo.

Ringene? Vi valgte å gjenbruke brudgommen sine foreldres gamle gifteringer fra 1981. De er begge døde, og det føltes både spesielt og veldig fint å kunne gi nytt liv til disse ringene. Med små tilpasninger og ny gravering ble de som nye. I tillegg fikk vi satt inn tre små diamanter (en for hver av de to små guttene våre og den lille jenta i magen) i brudens ring.

Maten? Planen var å servere grillbufé. I stedet ble det det catering fra Bestemor Lillys kjøkken i Våler.

Fotografen? Det var frisøren vår som tipset oss om fotografen. Vi var så fornøyd med å velge Isabell Solberg til vår store dag og følte oss hele tiden trygge på at hun ville sørge for at vi sitter igjen med masse gode minner og bilder fra den store dagen. Det gjorde at vi slappet godt av, og ikke trengte å tenke selv. Det satte vi stor pris på. Planen var at fotografen skulle være med oss hele dagen, fra frisøren til festen, men da festen ble avlyst fikk vi i stedet ekstra god tid til å ta bryllupsbildene og til å bli godt kjent. Isabell var veldig avslappende og profesjonell, og veldig godt forberedt.
Hvor mange gjester inviterte dere i bryllupet? Vi hadde i utgangspunktet invitert i underkant av 100 gjester til bryllupet. Etter at vi måtte avlyse, endte vi opp med en liten samling etter vielsen med kun de aller nærmeste. Totalt med egne unger, familie og forlovere var vi 20 stykker samlet hjemme hos oss på kvelden etter vielsen.

Det beste på bryllupsdagen? Vielsesseremonien! Musikken og stemningen.

Hva ga dere hverandre i morgengave? Ups. Er det vanlig at mannen også får morgengave? Bruden fikk et par nydelige diamantøredobber i morgengave. Disse skulle også vise seg å bli redningen da bruden helt hadde glemt (å finne fram og) å pakke med seg øredobber.

Hvordan gikk det med bryllupsplanleggingen?
Det var veldig hyggelig! Helt til korona satte en demper:)

 

Les om andre leserbryllup her!

Les mer

9 romantiske julefilmer for to

Vi teller ned dagene til julaften, men mens vi venter kan du sette på disse 9 romantiske julefilmene for å…

Bryllupsbue

Vil dere ha en unik og personlig vielse? Bli mann og kone under en vakker og romantisk bryllupsbue.

Kjøreplan for bryllupsdagen

Tenker du å ta bryllupet som det kommer, uten noen faste tidspunkter? Tenk om igjen! De beste bryllupene er planlagt…

Ankom festen med stil

Har dere planlagt hvordan dere skal ankomme bryllupsfesten eller er dere desperate etter tips og idéer? Her ser dere transportmuligheter.

Vårt bryllup

Har du nylig giftet deg? Vi vil gjerne høre om ditt bryllup og dele dine råd og tips med våre…

Vil du gifte deg med meg?

Her får du noen idéer om forskjellige måter å fri på!

Bryllupsdansen

Danseinstruktør Ewa Trela tipser om forberedelsene til den første dansen som nygifte!

21 tips til bryllupsplanleggingen

Det er gøy å planlegge et bryllup, men det kan også være stressende til tider. Her kommer 21 tips som…

9 tips om hvordan dere bevarer kjærligheten

Les våre tips til hvordan dere bevarer kjærligheten, uansett om du har vært sammen med din kjæreste i ett eller…

Barn i bryllup

Vil dere ha barn i bryllup? Om dere ønsker et barnevennlig bryllup er det flere momenter man bør tenke på.

12 tips om hvordan dere planlegger og gjennomfører den perfekte bryllupsreisen

Vi gir deg 12 tips på hvordan du kan skape den perfekte bryllupsreisen.

Finn din bryllupsfotograf

Å velge en profesjonell bryllupsfotograf lønner seg i lengden. Bryllupsbildene er jo det eneste fysiske minnet som skal leve videre…

Slik lager dere den perfekte bryllupshjemmesiden

Bryllupshjemmesiden deres er mer enn en formalitet, det er en viktig kilde som holder gjestene deres informerte om den store…

9 tips – slik makser dere bryllupsfesten!

Å planlegge bryllupsfesten er gøy – pass på å gjøre den uforglemmelig for gjestene deres!

Gruppebilder fra bryllupet? Her er den komplette guiden!

I denne artikkelen viser vi deg hvordan du får de beste gruppe- og minglebildene!

Gi gaver til brudefølget?

Vis at du setter pris på dine forlovere ved å gi en vakker gave.

Bryllup på Stenungsögården

Vi vet hvor viktig denne store dagen er for dere, og derfor må alt bli akkurat så perfekt som dere…

Hunderfossen Hotell og Resort

Omgivelsene på Hunderfossen kunne kommet rett fra et Asbjørnsen og Moe eventyr. Her er Soria Moria slott, prinsesser, konger, eventyr…

Elopements – hva er det, egentlig?

Vil dere droppe et stort bryllup og bare gifte dere i hemmelighet? Elopements har blitt mer populært enn noensinne.

Bryllup – og tilhørende fester

Et bryllup med vielse, mingling og selskap er supert, men her er noen bryllupsrelaterte fester du også kan arrangere!

Slik har pandemien påvirket hvordan vi feirer bryllup

Selv om vi ønsker at pandemien aldri hadde funnet sted, finnes det faktisk noe positivt som har kommet ut av…

Lansering av eksklusiv bryllupssuite!

Vi ble invitert til den store åpningen av Suite Lars Wallin, en helt unik bryllupssuite hos Radisson Blu Scandinavia.

Vårt bryllup: Amalie & Vetle

"Vi hadde en klar visjon om å bruke fjellheimen, høstfargene og kontrastene så godt som mulig, vi er så fornøyde…

Forbered deg på å komme tilbake til festlighetene etter pandemien

Pandemien er snart et minne blott, og bryllupene er tilbake! Men for noen gjester kan det være en utfordring med…

Vårt bryllup: Frøydis & Håvard

Se bildene fra Frøydis og Håvards vakre bryllup - og finn ut hva Frøydis ga Håvard i morgengave!

Hvordan kan et bryllup redde liv?

Kjenner du også på at du allerede har det meste av materielle ting fra før? Da kan bryllupet være en…

Vårt bryllup: Laila & Jakob

Vi hadde et et intimt bryllup med 26 personer, som var helt perfekt! Med bare nærmeste familie og forlovere får…

Hva slags utdrikningslag vil du ha?

Stem på den aktiviteten du helst ville gjort på ditt utdrikningslag!

Book en DJ til Bryllupet!

Glem egne spillelister og sats på en DJ i stedet. Kilroy FX tilbyr gode pakkeløsninger for den som vil sikre…

Lars Wallin designer bryllupssuite i Gøteborg

Lars Wallin har i samarbeid med Radisson Blu Scandinavia designet en helt unik brudesuite – og vi har fått et…

Skap drømmegavelisten i Illums Bolighus

Enten listen er nøye planlagt eller dere trenger inspirasjon, ønsker Illums Bolighus velkommen til et vakkert univers der drømmegavelisten skapes.

Ønsket seg en gave til Kreftforeningen i bryllupsgave

Det føles fint å gi litt ekstra når vi får litt ekstra, sier brudeparet.

Endelig bryllupsmesse!

Vi har vært på Din bryllupsmesse og fått massevis av ny inspirasjon!

Det perfekte stedet til deres store dag!

Går dere i bryllupstanker og leter etter det helt perfekte stedet for bryllupet deres, som også har overnattingsmuligheter? Da har…

De 5 beste kjøkkenknivene i bryllupsgave

Det er ikke alltid enkelt å finne ut hva man skal ønske seg i bryllupsgave, noe som både er unikt…

La bryllupsplanleggingen begynne!

For å gjøre bryllupsplanleggingen så smidig som mulig, har vi laget en liten tidslinje slik at du lettere holder kontrollen.

Sjekkliste til din bryllupsplanlegging

Det er mye å holde styr på når det gjelder bryllupsplanlegging. Vi tipser deg om når du bør gjøre hva…

Fornye ekteskapsløftene

Er du fremdeles nyforelsket etter mange års ekteskap? Eller er det først nå kjærligheten virkelig blomstrer? Da forstår vi godt…

Morgengaven – en kjærlighetsgave

Morgengaven er en gammel tradisjon som fortsatt lever i beste velgående – og som er modernisert slik at den passer…

Vårt bryllup: Madelen & Simen

Når koronaen satte en stopper for det store bryllupet, var det likevel viktig for oss å gifte oss som planlagt,…

20 vanlige feil ved bryllupsfotograferingen

Hvorfor gjøre samme feil som andre? Tenk på følgende før bryllupsfotograferingen. Her er 20 vanlige feil mange gjør.

Den ultimate sjekklisten ETTER bryllupet

Mange brudepar glemmer viktige oppgaver de har etter bryllupet. Her har vi satt sammen en sjekkliste for å gjøre det…

Vårt bryllup: Linn & Jørgen

Da vi bestemte oss for bryllupsdato ett år tidligere visste vi lite om at hele planleggingen skulle bli snudd på…

Drømmebryllup midt i uken

Med tusentalls utsatte bryllup er det mange lørdager fremover som nå blir fullbooket. Vi har løsningen!

Etter pandemien – slik planlegger vi bryllup

Pandemien med covid-19 har stilt krav på nye, innovative løsninger og idéer for mange – ikke minst for brudepar som…

Bryllup og sosiale medier

Det å bruke sosiale medier kan ha stor positiv effekt på bryllupet, men det er ikke alle som ønsker å…

Vårt bryllup: Mari og Mats Ulrik

Jeg (Mats Ulrik) hadde tenkt en stund på at jeg ville fri til Mari og hadde bestemt at dette skulle…

Vårt bryllup: Linda & Øyvind

Øyvind ønsket at vi skulle forlove oss. Han sa: «hvis du svarer ja så betyr det at du svarer ja…

Bryllupsgaver fra Kitch´n

Kjøkkengaver står høyt på listen hos både unge par i etableringsfasen og hos par som har bodd sammen i mange…

La deg inspirere av vakker borddekking

I Illums Bolighus ønsker vi å inspirere til vakker borddekking med ulike sammensetninger av produkter.

Finn riktig bryllupsfotograf!

Følg denne oppskriften og finn den personen som passer til å forevige nettopp deres store dag.

Slik ble vårt bryllup påvirket av korona

På grunn av pandemien ble Lena og Øysteins planlagte tredagersbryllup helt annerledes enn det de hadde tenkt…

Vårt bryllup: Tonje & Kjetil

"Eit personlig bryllup, akkurat slik vi drømte om!"

Velg din forlover med omhu

Det å bli valgt som forlover medfører også et visst ansvar. Her er noe du bør ha i tankene når…

Vårt bryllup: Ida & Børge

For bryllupet vårt ønsket vi en rolig helg, med kjærlighet i fokus og mest mulig tid med våre kjære.

Gjør bryllupsdagen til en suksess – 9 tips!

De fleste kommende bruder er redde for at noe skal gå galt på bryllupsdagen. Her gir vi deg 9 tips…

Gratis app for å styrke parforholdet

Hvordan kan man styrke parforholdet i en travel hverdag? Og finnes det noen gode råd for å opprettholde den gode…

Vårt bryllup: Katrine & Anders

Katrine og Anders bryllup i sjøkanten ble avslappet og romantisk - "Anders og jeg ser tilbake på en dag som…

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Vil du ha siste nytt, inspirasjon til bryllupet ditt og unike tilbud til våre lesere?

På tide å skrive ønskeliste

Å skrive ønskeliste for bryllupsgavene i dag gir deg ganske store valgmuligheter. Her kan man ønske seg alt fra husgeråd…

Bryllupsmiddagen

En viktig del av bryllupsfesten er maten. Det handler ikke bare om at gjestene skal bli mette, men måltidet er…

Kjøreplan på bryllupsdagen

Når dere planlegger et bryllup kan det være praktisk å ha en kjøreplan for bryllupsdagen som dere kan gå ut…

Klare for å feire kjærligheten?

Humanistisk vigsel er en seremoni basert på kjærlighet, likeverd, gjensidig respekt – og at vi lever her og nå!

Brudeslør

Brudeslør - Når du skal velge brudeslør til bryllupsdagen, er det flere ting du må ta hensyn til.

Bryllupsvalsen

Bryllupsvalsen - Ikke alle er like glad i å danse, og i hvert fall ikke når mange skal se på.…

Arrangere utdrikningslag?

Vi spurte noen jenter om hva som preget de beste utdrikningslagene de har vært på. Her deler vi tipsene med…

Alt du trenger å vite om bryllupskaken

Sammen med en dyktig konditor ønsker mange par å finne frem til den ultimate bryllupskaken – den som har et…

Tok bølgen for bryllupsfesten

Etter en deilig frokost ble jeg sminket på rommet av Estimé hud og helse, mens håret ble stelt av Cita…

Du – en ekte bridezilla?

Har du et sterkt kontrollbehov, pisker kjæreste og forlover rundt og stiller urimelige krav til frisør, fotograf eller de som…

Bryllup på Herregården

Ronnums Herrgård har lang erfaring med å arrangere bryllup og ser til at deres bryllup blir alt det dere hadde…

Vårt bryllup: Karoline & Petter

Då vi kom ut på kyrkjetrappa fanga ho oss i linsa - oss to for første gong som mann og…

Vårt bryllup: Lene og Magnus

Slottet var perfekt for oss, det var helt fantastisk vakkert og glamorøst, men allikevel avslappet, og vi skjønte at dette…

Bryllupsdager

Bryllupsdager feirer vi for å minne hverandre om hvorfor vi giftet oss. En dag vi kan egne spesielt til hverandre…

10 ting hver brud burde ha

Disse ti tingene er kanskje de viktigste i bryllupsplanleggingen.

Tilbords – Norges beste bryllupsliste!

Vi har gavene dere ønsker dere, og mange gode fordeler! Tilbords har hjulpet mange brudepar og bryllupsgjester med å velge…

Vellykket utdrikningslag

Har du noen i din nærhet som skal gifte seg? Så gøy! I denne artikkelen gir vi deg rådene du…

Fest, dans og underholdning

Jesse trubadur er trubaduren som setter et personlig preg på ditt arrangement.

Om uhellet er ute…

Antrekkene er nystrøkne og rene, håret er satt opp i en delikat oppsats og sminken er fresh. Vi legger mye…

Gamle smykker

Mange av oss har gamle smykker og ringer liggende å støve ned, bortgjemt innerst i en skuff. Det kan være…

Toastmaster

Det er en ære og et ansvar å være toastmaster i et bryllup. Rollen innebærer ikke å være komiker som…

Låne penger til bryllupet? – Dette bør du tenke på!

Et bryllup - uansett størrelse - er trolig den mest påkostede festen man kan ha i sitt liv. De aller…

Bryllupslisten.no – enkelt for dere, enkelt for gjestene!

Bruk god tid på bryllupslisten. Det er ikke bare brudeparet som tar fordel av en gjennomtenkt bryllupsliste. For gjestene blir…

Derfor bør dere bruke god tid på ønskelisten

Christiania Glasmagasin har mange års erfaring med bryllup, og vet dermed godt hvordan de skal navigere frem småstressede brudepar i…

Knapphullsblomst – corsage

Corsage – eller knappehullblomst som vi oftest kaller den, er en fin detalj i et bryllup som gjerne skal matche brudens…

Trender innen trykksaker og dekorasjoner

For gjestene begynner bryllupet allerede med innbydelsen og denne setter dermed stemningen for resten av bryllupet og skaper en forventning.

Hos Calligraphen finner dere alt dere trenger til den store dagen!

Vi har intervjuet Anna Thunell, bryllupsekspert, deleier og Creative Director på Calligraphen som är størst i Norden på trykksaker og…

Bryllupsgjest og dresscode

Nå er det vår! Du skal kanskje på fest? Som bryllupsgjest er man med og markerer den store dagen, og…

Hold av dato/save the date

Gratulerer! Det skal inviteres til bryllup! Når dere har sted og dato klart for bryllupsdagen vil jeg anbefale å sende…

Hvilken bryllupskake velger du?

Å velge bryllupskake er kanskje den hyggeligste delen av bryllupsplanleggingen. Men hvilke smaker skal dere satse på og hva er…

Sørg for super stemning på bryllupsfesten!

Mange legger stor vekt på å ha den riktige musikken på bryllupsfesten. Musikk snakker til følelsene, den får folk i…

Bryllupskanalen med Mona Grudt

Etter å ha vært i bryllupsbransjen siden 1996, så innehar jeg mange års erfaring og en genuin interesse for bryllup. Jeg…

Partystemning for store og små

Hvordan gjør man bryllupsfesten morsom for gjestene? Vi gir deg noen tips på veien mot et uforglemmelig selskap!

Sørmarka konferansehotell

Sørmarka konferansehotell ligger vakkert og landlig til, like utenfor Oslo. Sørmarka har fokus på høy kvalitet og service, med alt…

Slotsferie Danmark – lokaler for alle anledninger…

Hos Slotsferie Danmark leier vi ut hus til alle typer fester med overnattingsmuligheter inkludert.

Luksuriøse destinasjonsbryllup

Våre luksuriøse bryllupsplanlegging og bryllupsdesign-service er skreddersydd for våre klienter og vi jobber på den måten som passer deg og…

Omtalt destinasjonsbryllupsplanlegger

Hitched Portugal er omtalte bryllupsplanleggere fra Algarve som planlegger nydelige, elegante og luksuriøse bryllup i Portugal. Vi er stolte av…

Slottsbryllup i magisk miljø!

Uansett om slottet er insvept i sin grønne sommerskrud eller drapert i gnistrende snø. blir kombinasjonen av slottet og dets…

Bryllupskaker og lekre delikatesser

Drøm deg bort og se på bilder av herlige bryllupskaker og cupcakes. Hvem vet, kanskje finner du inspirasjon til din…

Den viktige kommunikasjonen

De fleste kjenner nok til boken og uttrykket ”Kvinner er fra Venus og menn er fra Mars”. Men er vi…

4SEASONS WEDDINGS

Vi er er lite firma basert i Oslo halve året, og ellers utenlands der våre bryllup er. Vårt hovedfokus ligger…

10 gaveidéer til farsdagen!

Har du idétørke når det gjelder gave til din far eller din partner på farsdagen? Her er noen tips vi…

Kunsten å skrive ønskeliste

Det er på tide å sende ut innbydelsene til bryllupsgjestene. Lokalet er bestilt, datoen er fastsatt og nå gjenstår bare…

Små bryllupsgjester – eller ikke?

For mange brudepar er det helt naturlig å invitere hele familier, inkludert barna. Andre brudepar vil ha en mer voksen…

Stor planleggingsguide for kommende brudepar

Å planlegge et bryllup krever at dere holder tungen rett i munnen og lærer dere å prioritere rett saker til…

Den perfekte innbydelsen

Frieriet er overstått og de nærmeste er informert, nå er det tid for invitasjoner. De kan være lange, korte, standardiserte…

Moderne bryllupskaker

Mote og internasjonal påvirking har tatt bryllupsverdenen med storm. Konditorier rundt omkring i hele landet produserer kaker som har gått…

Velkommen til bords!

I dag er det mest vanlig med mange små, runde bord ved bryllupsmiddagen. Men det er ikke sikkert at det…

Spennende brudgommer

Brudgommer - hva skal de egentlig ha på seg i bryllupet? Dette er et viktig spørsmål som alle brudepar står…

Lag deres egen vri på seremonien!

Drømmer dere om den personlig seremonien med både tradisjonelle og nyskapende innslag? Ta sjansen, ikke tenk så mye på hvordan…

Få flotte bryllupsbilder!

Bryllusbildene foreviger deres store dag. Velg derfor bryllupsfotograf med omhu. Legger dere vekt på fotografens stil og kjemien dere imellom,…

Alt du vil vite om borgerlig vielse

En borgerlig vielse behøver ikke bety et enklere bryllup. Nei, du kan selvfølgelig ha den samme storslagne festen da som…

Brudgom med stil!

Det er ikke lenger slik at brudens kjole får all oppmerksomhet. Heldigvis, for dagens brudgom vil jo også ha sin…

Topp 10 bryllupsgaver

Er du invitert i bryllup, men kjenner at du nesten ikke har lyst til å gå fordi du er redd…

Bryllupskake – eller ikke?

Bryllupskaken er for mange et selvsagt innslap på festen. Men det finnes alternativer... Bryllupskaken har en lang tradisjon som dessert…

Bryllupstalen – slik fikser du den!

Bryllupets taler er en tradisjon vi hegner om. Og slik bør det være. I den formelle talerekken i bryllup er…

Ta vare på kjærligheten

I kirken sier vi JA til å være sammen til døden skiller oss ad. Men hvordan skal vi få kjærligheten…

Hjelp, jeg er forlover!

Å være forlover er et ærefullt oppdrag som innebærer langt mer enn å arrangere utdrikningslag og holde tale under middagen.

Velg riktig festlokale

Gratulerer, dere skal gifte dere. På tide å planlegge en av livets største fester, bryllupsfesten. I tillegg til maten, underholdningen…

Dalen Hotel

Dalen Hotel arranger mange drømmebryllup gjennom sesongen, fra de helt små til de som ønsker å ha hele hotellet for…

Bergstadens Hotel

Vi skreddersyr ditt drømmebryllup, sommer som vinter, i vakre Røros. Med våre flotte festlokaler, skreddersydde menyer og dyktige betjening kan…

Sillongen Toten Hotel

Sillongen Toten Hotel ligger i naturskjønne omgivelser på Totenplatået. Den vakre beliggenheten, lyse og velutstyrte kurslokaler og et velrennomert kjøkken…

Topp 10 gaveønsker til kjøkkenet

Ikke helt sikre på hva dere bør ønske dere til bryllupet? Her kan dere se populære gaveønsker fra Kitch’n sine…

Bryllupskvelder hos Kitch´n

Velkommen til en kveld med fokus på bryllup! Her vil dere få se både nye trender og klassikere innen kjøkkenutstyr,…

Bryllup på sosiale medier

Vil du ta bryllupet ditt online, men vet ikke hvordan? Vi har sett nærmere på hvordan det funker å gjøre…

Don’t worry, be happy

På bryllupsdagen vil du at alt skal være perfekt. Men å gå rundt og bekymre seg over ting som kan…

Søt mini-skriver til bryllupsfesten

Med denne søte skriveren og tilhørende app kan gjestene ta bilder av seg selv med sin egen telefon og skrive…

Husk, det er kjærligheten som skal feires!

Dagen var planlagt i lang tid og til den minste detalj, noe som gjorde det lett for oss å slappe…

Hva er egentlig et Save-the-date-kort?

Save-the-date-kort er en voksende trend. Å sende ut slike kort er veldig vanlig i for eksempel USA og Storbritannia. Men…

Hennickehammar – en hel herregård for dere selv!

På Hennickehammar Herrgård i Sverige kan du booke hele herregården til bryllupsfesten. Les mer om bryllupspakkene de tilbyr her!

Vakre bilder fra Snefrids hus!

Romantisk weekend, venninnetur med kjoleprøving eller bryllupsfest? Alt dette kan du gjøre her! Se de fine bildene fra Snefrids hus…

Fotoserie – bli med bak kulissene!

Bli med bak kulissene når vi arrangerer fotograferingen av neste magasins fotoserie!

Perfekt morgengave til han og henne

 

Ønsk dere opplevelser i bryllupsgave

 

Bryllup i New York

New York er et sted vi begge hadde forelsket oss i på en tidligere reise. Vi ville at bryllupet skulle…

Klestips til brudgommen

 

Velkommen til Hovde Gård

 

Bryllupsyr i Tsjekkia

Et minne for livet og en fest som ikke går i glemmeboken med det første! Tsjekkia byr på en uovertruffen…

10 måter å fri på

Internett svømmer over av romantiske filmer og fortellinger om frierier – her har vi valgt ut våre favoritter.

Prøvemiddag eller brunch?

Å forlenge bryllupet er fantastisk og kan gjøres på mange måter. Be dine nære og kjære på en prøvemiddag kvelden…

Bryllup på Clarion Hotel

La deg forføre av moderne design, arkitektur i særklasse, spennende matkonsepter og en fortryllende utsikt!

Bryllup på Hennickehammars Herrgård

Midt i den varmlänske fjellnaturen ligger Hennickehammars Herrgård omsluttet av den mørke storskogen ved Hemstjärns trolske vann. Her blir John…

Lian Restaurant

I generasjoner har trondhjemsfolk feiret livets små og store dager på Lian Restaurant. Våre fleksible selskapslokaler har både sjel og…

Herskapelig

Det er mye å tenke på når du inviterer til bryllup. Vi vet at dette skal være en perfekt dag…

Spa-hotell Velvære

Velkommen til Spa-hotell Velvære på Hjelmeland i Ryfylke. 1,5 time fra Stavanger, 1 time fra den kjente fotturen Preikestolen.

Vårt bryllup: Linda & Haakon

Gleden er stor, mange telefonsamtaler blir tatt denne kvelden, til familie og nære venner. Resten av kvelden nytes i sofaen…

Det perfekte fotografiet

Et bryllup er et minne for livet, noe dere vil ta med dere videre og tenke på med glede og…

Ektepakt

Din kjære har gått ned på kne, hjertet svulmer av kjærlighet og deres felles fremtid står for deg som glitrende…

Meny fra Lysebu

Vårt kjøkken er viden kjent, og vi legger hele vår sjel i å lage en uforglemmelig bryllupsmiddag. Vi bruker de…

Gaven til paret som har alt

Paret som, i likhet med de fleste brudepar i dag, har levd sammen i lang tid, og som har kommet…

Seneste innlegg

Seneste innlegg

9 romantiske julefilmer for to

Vi teller ned dagene til julaften, men mens vi venter kan du sette på disse 9 romantiske julefilmene for å…

Les mer

Bryllupsbue

Vil dere ha en unik og personlig vielse? Bli mann og kone under en vakker og romantisk bryllupsbue.

Les mer

Kjøreplan for bryllupsdagen

Tenker du å ta bryllupet som det kommer, uten noen faste tidspunkter? Tenk om igjen! De beste bryllupene er planlagt…

Les mer

Ankom festen med stil

Har dere planlagt hvordan dere skal ankomme bryllupsfesten eller er dere desperate etter tips og idéer? Her ser dere transportmuligheter.

Les mer

Vårt bryllup

Har du nylig giftet deg? Vi vil gjerne høre om ditt bryllup og dele dine råd og tips med våre…

Les mer

Vil du gifte deg med meg?

Her får du noen idéer om forskjellige måter å fri på!

Les mer

Bryllupsdansen

Danseinstruktør Ewa Trela tipser om forberedelsene til den første dansen som nygifte!

Les mer

21 tips til bryllupsplanleggingen

Det er gøy å planlegge et bryllup, men det kan også være stressende til tider. Her kommer 21 tips som…

Les mer

9 tips om hvordan dere bevarer kjærligheten

Les våre tips til hvordan dere bevarer kjærligheten, uansett om du har vært sammen med din kjæreste i ett eller…

Les mer

Barn i bryllup

Vil dere ha barn i bryllup? Om dere ønsker et barnevennlig bryllup er det flere momenter man bør tenke på.

Les mer