Thurga & Janath – et tamilsk bryllup i Spania

bryllup Thurga & Janath, foto: Jakobz Media

«Janath og jeg er highschool sweethearts og møttes på Akademiet videregående skole. 11 år senere så er vi her, lykkelig gift.»

Tekst: Bruden  Foto: Jakobz Media | @jakobz_media

Frieriet:

Frieriet var en magisk opplevelse. For å feire 9 år sammen, reiste vi ned til Malaga på ferie. 21.07.2021 overrasket han meg med en yacht-tur, som var bestilt kun for oss to. Vi seilte ut til midten av havet for å se delfiner i solnedgang. Lite visste jeg at han skulle fri til meg den dagen. Han gikk ned på kne og spurte om hånda mi, hvor han stod med drømmeringen min og spurte ¨vil du gifte deg med meg? ¨ Et uforglemmelig øyeblikk.

Forbredelsene:

Etter at vi forlovet oss i Malaga, Spania, fikk vi idéen om å også holde bryllupet der. Dette skulle ikke være et vanlig bryllup, men en tradisjonelt hinduistisk tamilsk bryllupseremoni, ettersom både min (Thurga) og Janath sin familie opprinnelig er fra Sri Lanka. Selv om vi er født og oppvokst i Norge, er kulturen vår en fundamental del av oss.

Under vårt siste besøk i Malaga, la vi merke til det storslåtte hvite hotellet, Gran Hotel Miramar. Jeg tok kontakt med hotellet og spurte om det var mulig å ha en hinduistisk bryllupseremoni på hotellet deres. Kontaktpersonen, Maria Garros, forstod nøyaktig hva jeg ønsket både for bryllupet den 18.08.23 og bryllupsfesten som skulle holdes på samme hotell dagen etter, den 19.08.23.

Deretter begynte planleggingen av den hinduistiske seremonien. I religionen vår er det presten som bestemmer både datoen og tidspunktet for bryllupet. Dette er ikke noe vi eller familiene våre som bestemmer. Etter å ha mottatt datoalternativer fra presten, valgte vi 18. august 2023 som bryllupsdato. Utfordringen lå i å få presten til Malaga, siden det ikke var hinduprester der.

Invitasjonene ble sendt ut til nærmeste familie, slektninger og venner. Til sammen fløy 170 gjester ned til Malaga fra ulike land som Australia, Canada, Sveits, USA, England og selvfølgelig Norge. Invitasjonene ble delt ut allerede i desember 2022 for å gi gjestene tid til å planlegge sommeren. Mange av gjestene benyttet anledningen til å kombinere bryllupet med en Europa-tur, og utforsket også andre steder.

Destinasjonsbryllup kan være morsomt, selv om det kan by på utfordringer, som tapt bagasje. Jeg hadde arrangert en sminkeartist fra Paris, Frankrike, ved navn Morada_touch, som skulle komme ned til Malaga den 17.08, kvelden før bryllupet.

bryllup Thurga & Janath, foto: Jakobz Media

Hinduistiske brylluper pleier å starte tidlig om morgenen, vanligvis rundt 08.30, og jeg måtte være klar for bilder og video med mine brudepiker og familie allerede kl. 06:00 på morgenen. Sminkeartisten trengte omtrent 3 timer for å sminke meg, så da hun fortalte meg at bagasjen hennes ikke hadde kommet til Malaga, måtte vi tilpasse oss med sminken jeg selv hadde med meg. Heldigvis hadde også svigersøsteren min noe jeg kunne låne. Jeg må ærlig innrømme at sminkeartisten gjorde en fantastisk jobb til tross for stresset. Jeg var veldig fornøyd med sminken og sluttresultatet.

Fotografen:

Vi var utrolig fornøyde med opplevelsen og erfaringene fra bryllupsfotograferingen. Vi bestilte Jakobz Media med en gang vi hadde satt en dato for bryllupet. Vi hadde fulgt dem på Instagram en stund, og de hadde allerede et godt omdømme, spesielt innenfor tamilsk kultur.

Vi valgte å inkludere en ”first look” fotografering, der Janath fikk se meg i mitt første antrekk, hvor vi fikk fanget hans reaksjon på det. Alle bildene og videoene ble tatt rundt Miramar Hotel, både innendørs og utendørs. Hotellet var virkelig en drøm, og det ga en majestetisk stemning som passet perfekt til bryllupet vårt.
Jakobz Media var profesjonelle og hjelpsomme gjennom hele prosessen. De visste hvordan de skulle få oss til å føle oss komfortable foran kameraet, og resultatet ble fantastisk. De fanget alle de spesielle øyeblikkene og følelsene slik at de kom frem naturlig. Å ha både fotografer og en videograf hjalp virkelig med å fange hele bryllupshistorien vår på en rik og levende måte.

Å velge lokasjonene rundt Miramar Hotel var en flott beslutning. Den arkitektoniske skjønnheten til hotellet og de omkringliggende områdene ga oss en rekke unike bakgrunner for både bilder og videoer. Det var virkelig en minneverdig opplevelse å se bildene og videoene som fanget øyeblikkene fra bryllupsdagen vår på en så fantastisk måte.

Det var verdt å strekke budsjettet for å sikre at vi fikk de mest dyktigste fagfolkene til å fange de spesielle og minnerike øyeblikkene. Vi har ikke et snev av anger, da resultatene har vært fullkomne. Bildene og videoen er rett og slett enestående. Hver gang vi ser på videoene og bildene, sender det oss tilbake til bryllupsdagen. De fanget til og med de minste detaljene fra dagen.

Vielsen:

Vielsen i seg selv var minnerik, da en hinduistisk vielse skiller seg litt fra det vanlige. Men presten hadde full kontroll, og det var en vakker og følelsesladet seremoni. Å se våre nærmeste venner, som har vært vitne til kjærligheten vår helt siden videregående, sammen med familiemedlemmer, som hadde reist fra andre deler av verden, var en spesiell og rørende stund å bevitne. Å sitte der ved siden av min high school sweetheart og reflektere over hvor langt vi hadde kommet i livet vårt, var en helt egen, spesiell opplevelse.

Vi hadde en talentfull fiolinist, Quike Navarro, som spilte fiolin da gjestene ankom kl. 08.30 og under resten av seremonien. Han fremførte en blanding av engelske og tamilske sanger som vi hadde valgt ut på forhånd.

For å dekorere alteret vårt hadde vi bestilt blomster fra Las Flores de Reding Marbella. Jeg fant inspirasjon på Pinterest og sendte dem min idé. Vi kommuniserte kun via e-post, og de gjenskapte dekorasjonen nøyaktig som på inspirasjonsbildet jeg hadde sendt. Vi hadde også skaffet noen bjeller fra Etsy, som er en typisk hinduistisk tradisjon. Disse ble hengt opp på alteret. Å gå ned midtgangen var en magisk opplevelse, siden verken jeg eller Janath hadde sett hvordan alt ville se ut på forhånd.

Maria Garros er en dyktig planlegger. Hun jobber som arrangementskoordinator på hotellet og det var henne jeg kontaktet da jeg skulle arrangere bryllupet på Miramar Hotel. Selv om dette skulle være det første tamilske bryllupet på hotellet, så hun ikke på det som et problem. Hun var svært entusiastisk og viste mye engasjement i å lære om kulturen vår i prosessen. Hun var svært forståelsesfull og hjalp oss enormt gjennom hele planleggingen. Det var veldig betryggende å ha noen å dele ideene mine med, og hun klarte å ta seg av alt som skulle ordnes. Hun koordinerte også med blomsterdekoratøren, presten og gjestene våre. Hinduistiske brylluper innebærer mange rituelle handlinger, hver med dype religiøse betydninger. Maria nølte ikke med å sørge for at alt gikk som planlagt.

Når det gjaldt maten, var det en utfordring å servere autentisk indisk vegetarmat i Spania, spesielt når det ikke er mange sørasiatiske innslag i Malaga. Tradisjonelt spiser man vegetarisk mat denne dagen. Heldigvis hadde Miramar Hotel en løsning klart. De ordnet med en indisk kokk og vi fikk være med på å velge hvilke retter og karriretter vi ønsket å servere på bryllupsdagen. Jeg og Janath reiste til Malaga i desember 2022 for å smake på menyen som skulle serveres både 18. og 19. august. Vi var både spente og nervøse, da vi ikke hadde store forventninger til indisk mat i Spania. Overraskende nok var maten noe av det beste vi hadde smakt. Både jeg og Janath ble positivt overrasket. Maten var rett og slett enestående, og den imponerte også gjestene våre på bryllupsdagen. Å kunne tilby autentisk indisk vegetarmat i Spania ble virkelig en suksess.

Bryllupet vårt kunne ikke ha vært bedre. Det var fylt med kjærlighet, nære venner og familie, god stemning og positiv energi. Til tross for noen små ulemper bak kulissene, vil jeg si at det var et drømmebryllup som gikk i oppfyllelse. Jeg vil gjerne benytte denne anledningen til å takke mine foreldre og svigerforeldre, som har vært en uvurderlig støtte for dette bryllupet. Uten deres hjelp hadde det ikke vært mulig å skape et så vakkert og minnerikt øyeblikk. Jeg er dypt takknemlig for deres kjærlighet og støtte gjennom hele denne prosessen.

Festen:

Bryllupsfesten fant sted dagen etter selve bryllupet. Ettersom vårt bryllup startet tidlig om morgenen, var det naturlig for oss å arrangere bryllupsfesten påfølgende dag. Vi valgte å holde festen på Miramar Hotel, som også var bryllupslokalet.

Festen begynte klokken 19.00, hvor gjestene nøt en cocktailhour utendørs i hagen på hotellet. Her ble det servert vår signaturcocktail, passionfruit mojito, sammen med vin, øl og mineralvann. I tillegg til dette ble det servert forretter som inkluderte risotto, cheeseballs, gyoza, friterte grønnsaker og mini-burgere. Cocktail hour strakte seg over en time, en perfekt anledning for gjestene å mingle og bli kjent med både brudens og brudgommens side. Både jeg og Janath var ikke til stede under cocktail hour, fordi vi planla å ha en ¨entrance¨ når alle gjestene hadde blitt sendt til selve festlokalet.

Inne i lokalet valgte vi å ha minimal dekorasjon, da hotellets interiør i seg selv var imponerende med høye søyler og speil. Vi valgte pastellfargede blomsterdekorasjoner for bordene. I tillegg hadde vi menykort, med våre initialer, som forklarte rettene som ble servert.

Under en tamilsk bryllupsfest er det vanlig å ha opptredener fra familiemedlemmer. Vi hadde tre danseopptredener, den første fra brudepikene, den andre fra brudgommens forlovere og den tredje fra kusiner og fettere fra Australia, som hadde sitt eget unike nummer og til og med fikk brudens mor med på dansen. En av brudgommens forlovere holdt tale, og til slutt viste vi en ”next day edit” av bryllupsseremonien som fant sted dagen før. Fotografen og videografen hadde klart å redigere bilder og videoer fra seremonien og viste dette under festen. Dette var en emosjonell opplevelse da bildene og opptakene virkelig fanget drømmelignende øyeblikk. Vi var ekstremt fornøyde med resultatet. Og til slutt åpnet dansegulvet seg selvfølgelig, og alle danset natten lang.

Maten og desserten:

Vi ble enige om å arrangere en buffet med et variert utvalg av retter, som spente fra paella og chicken tikka masala til norsk laks med hollandaisesaus. Gjestene roste maten som ble servert under bryllupet, noe som gjorde oss utrolig glade. Når det gjaldt dessert, valgte vi små bakverk, inkludert små cupcakes, red velvet cake og cream puffs, med en dedikert stasjon for tropisk frukt. Alt dette ble tatt hånd om av hotellets kjøkken. Vi hadde et møte i desember hvor vi fikk smake på alle disse rettene før de ble servert på selve bryllupsdagen. Vi fikk også anledning til å smake på ulike viner som skulle serveres på dagen.

Kort oppsummert:

Frieriet: Janath (Brudgommen) fridde til meg (Thurga) i Malaga Spania.

Seremonisted: Gran hotel Miramar Chill out terrace

Bryllupslokalet: Gran hotel Miramar Malaga. (plass til 200 gjester)

Bryllupsplanlegger: Maria Garros

Gjester: 170

Fotograf & Videograf: Jakobz Media London

Brudekjole: Saree 1 – Vinay Fashion, Dubai (custom made) Saree 2 – My fair lady, London

Slør: Vinay Fashion – Dubai (custom made)

Brudebuketten: Las Flores de Reding

Hår og makeup: Morada_touch

Brudgommens klær: Scandic Desi Strømmen

Ringer: Brudgommens fra Thune, brudens fra London, spesiallaget av brudgommen.

Maten: Gran hotel Miramar

Det beste på bryllupsdagen: At alle fløy ned fra forskjellige kontinenter for å feire oss og vår kjærlighet.

Bryllupsplanleggingen: Stressende, men utrolig spennende dager. Takket være vår bryllupsplanlegger Maria Garros, gikk alt over all forventning.

Les mer

Vårt bryllup: Adriana & Jørgen

Brudeparet har kjent hverandre siden tenårene, vokst sammen og lært å kjenne hverandre. Derfor visste de akkurat hva som var…

Vårt bryllup: Rebecka & Lars Erik

Planten Monstera fikk stå i sentrum i bryllupet til Rebecka og Lars Erik - her forteller bruden om deres unike…

Vårt bryllup: Thurga & Janath

Her kan du lese om Thurga og Janaths vakre tamilske bryllup i Spania!

Vårt bryllup: Julie & Thor

For oss betyr ekteskapet å holde sammen til døden skiller oss. Ekteskapet betyr å konstant velge hverandre.

Vårt bryllup: Synne & Blyde

"Drømmen var å skape en dag med mye latter, kjærlighet og god stemning. Det var også viktig at det var…

Del din unike bryllupshistorie med oss!

Har du nylig giftet deg? Vi vil gjerne høre om ditt bryllup og dele dine råd og tips med våre…

Vårt bryllup: Thea og Nils

Ungdomskjærestene Thea og Nils valgte å invitere venner og familie til en skikkelig bryllupsfest i nærmiljøet.

Vårt bryllup: Anita & Morten

Da Anita & Morten giftet seg, angret de ikke sekund på at de hadde «first look» før selve vielsen.

Vårt bryllup: Stine Malene og Bjørnar

Stine Malene og Bjørnar ønsket en intim seremoni og fest på vingården Fattoria Del Colle i Italia.

Drømmebryllup på vakre Ringnes Gård

Lisa Erlanda & Hans Johan mistet sin høytelskede sønn i 2021, men sammen finner de kraft og styrke som gir…

Vårt bryllup: Ida & Didrik

Ida og Didrik hadde bryllupsfesten på vakre Digra Gård 30. juli 2022 med Morten Grøtnes som toastmaster.

Vårt bryllup: Ragnhild & Erlend

Den profesjonelle makeup-artisten @rmabeauty, også kjent som Ragnhild Margrethe, fikk endelig sin Erlend i vakre La Torre di Pila 29.08.22.

Vårt bryllup: Jennie & Øystein

Jennie og Øystein har hver sommer siden de møttes feriert i Tvedestrand. Så der ble også bryllupet holdt etter 12…

Vårt bryllup: Nina & Christoffer

Lærerne Nina og Christoffer hadde en varm, intim og personlig vielse på Ris Menighetshus.

Hilde & Steve

Her kan du lese mer om vinter- og vikingbryllupet til Hilde og Steve, som fant sted på Hunderfossen i 2022.

Vårt bryllup: Lisa & Henrik Borg

Her kan du lese om influenserparet Lisa og Henrik Borgs fantastiske bryllup!

Vårt bryllup: Joakim & Linn

Linn & Joakim giftet seg på Vestlandet i 2020 i Linn sin hjembygd. Her kan du lese om et ekte…

Vårt bryllup: Amalie & Vetle

"Vi hadde en klar visjon om å bruke fjellheimen, høstfargene og kontrastene så godt som mulig, vi er så fornøyde…

Vårt bryllup: Frøydis & Håvard

Se bildene fra Frøydis og Håvards vakre bryllup - og finn ut hva Frøydis ga Håvard i morgengave!

Vårt bryllup: Laila & Jakob

Vi hadde et et intimt bryllup med 26 personer, som var helt perfekt! Med bare nærmeste familie og forlovere får…

Vårt bryllup: Madelen & Simen

Når koronaen satte en stopper for det store bryllupet, var det likevel viktig for oss å gifte oss som planlagt,…

Vårt bryllup: Linn & Jørgen

Da vi bestemte oss for bryllupsdato ett år tidligere visste vi lite om at hele planleggingen skulle bli snudd på…

Vårt bryllup: Mari og Mats Ulrik

Jeg (Mats Ulrik) hadde tenkt en stund på at jeg ville fri til Mari og hadde bestemt at dette skulle…

Vårt bryllup: Linda & Øyvind

Øyvind ønsket at vi skulle forlove oss. Han sa: «hvis du svarer ja så betyr det at du svarer ja…

Slik ble vårt bryllup påvirket av korona

På grunn av pandemien ble Lena og Øysteins planlagte tredagersbryllup helt annerledes enn det de hadde tenkt…

Vårt bryllup: Tonje & Kjetil

"Eit personlig bryllup, akkurat slik vi drømte om!"

Vårt bryllup: Ida & Børge

For bryllupet vårt ønsket vi en rolig helg, med kjærlighet i fokus og mest mulig tid med våre kjære.

Vårt bryllup: Katrine & Anders

Katrine og Anders bryllup i sjøkanten ble avslappet og romantisk - "Anders og jeg ser tilbake på en dag som…

Tok bølgen for bryllupsfesten

Etter en deilig frokost ble jeg sminket på rommet av Estimé hud og helse, mens håret ble stelt av Cita…

Vårt bryllup: Karoline & Petter

Då vi kom ut på kyrkjetrappa fanga ho oss i linsa - oss to for første gong som mann og…

Vårt bryllup: Lene og Magnus

Slottet var perfekt for oss, det var helt fantastisk vakkert og glamorøst, men allikevel avslappet, og vi skjønte at dette…

Husk, det er kjærligheten som skal feires!

Dagen var planlagt i lang tid og til den minste detalj, noe som gjorde det lett for oss å slappe…

Bryllup i New York

New York er et sted vi begge hadde forelsket oss i på en tidligere reise. Vi ville at bryllupet skulle…

Vårt bryllup: Linda & Haakon

Gleden er stor, mange telefonsamtaler blir tatt denne kvelden, til familie og nære venner. Resten av kvelden nytes i sofaen…

Seneste innlegg

Seneste innlegg

Vårt bryllup: Adriana & Jørgen

Brudeparet har kjent hverandre siden tenårene, vokst sammen og lært å kjenne hverandre. Derfor visste de akkurat hva som var…

Les mer

Vårt bryllup: Rebecka & Lars Erik

Planten Monstera fikk stå i sentrum i bryllupet til Rebecka og Lars Erik - her forteller bruden om deres unike…

Les mer

Amerikanske bryllupstradisjoner

Les mer

Hvordan planlegge et destinasjonsbryllup

Vi har laget en enkel guide til hvordan du kan planlegge et destinasjonsbryllup så lett som mulig.

Les mer

Trykksaker til bryllup

Bli inspirert av disse vakre trykksakene til bryllup!

Les mer

Vårt bryllup: Thurga & Janath

Her kan du lese om Thurga og Janaths vakre tamilske bryllup i Spania!

Les mer

QUIZ: Hvilket bryllupstema passer deg best?

Vet du ikke hvilket tema dere skal velge for deres bryllup? Ta denne testen for å finne det temaet som…

Les mer

Ekteskapsløfter: Hvordan skriver du dem?

Det finnes ikke noe mer personlig, romantisk og intimt enn å skrive ekteskapsløfter til hverandre på bryllupsdagen.

Les mer

Vårt bryllup: Julie & Thor

For oss betyr ekteskapet å holde sammen til døden skiller oss. Ekteskapet betyr å konstant velge hverandre.

Les mer

Detaljer som skaper et perfekt bryllup

"Dagen i går ble helt perfekt! Vi er så fornøyd med lydanlegget og alt dere leverte." - Line

Les mer