Vårt bryllup: Ragnhild & Erlend

Paolo Ceritano

Den profesjonelle makeup-artisten @rmabeauty, også kjent som Ragnhild Margrethe, fikk endelig sin Erlend i vakre La Torre di Pila i Italia 29.08.22

Tekst Brudeparet Foto Paolo Ceritano

Frieriet

8. november 2019 var vi på en helgetur i Erlends hytte på Flekkerøya. Vi hadde nettopp kjøpt oss en valp, Mia, og hadde vært kjærester i 6 år. Den dagen gikk vi på en tur, som vi pleier å gå hver gang vi er der, er en sti opp til et utsiktspunkt hvor det kun er hav mellom Norge og Danmark. Vi hadde med oss lille Mia satte oss ved noen gamle ruiner og så utover havet. Vi snakket om livet og fremtiden, og når jeg snudde meg rundt for å se på ham, sto han der med en ring i hånden. JA!!!

 

Debatten

Vi debatterte lenge om hvordan vi skulle gifte oss. Erlend ville ha et tradisjonelt norsk bryllup med vielse i kirken, og jeg, oppvokst uten et fnugg av kirke i mitt liv, ville ha et bryllup i utlandet, helst i en hage. Nå har det seg slik at tanten til Erlend er prest, og i tillegg er et familiemedlem vi begge har et veldig godt forhold til. Det har seg sånn at jeg som regel får det som jeg vil, så da ble vi gift kristelig av Erlends tante, og jeg fikk jeg tommel opp på et utenlandsbryllup!

 

En skjult vielse

Vi måtte bli gift på norsk jord for å få papirene godkjent, så vi inviterte forloverne våre (ja, jeg hadde tre og Erlend hadde to) ned til Flekkerøya en nydelig sommerdag i juli. Vi pakket med oss en god lunsj og en flaske champagne og ruslet opp til utsiktpunktet vi hadde blitt forlovet på for tre år siden, sammen med presten vår. Der hadde vi en kort og fin vielse som vi valgte å holde relativt skjult, da vi ville at bryllupet i Italia skulle føles som det eneste som telte.

 

Paolo Ceritano

Å planlegge et bryllup

Det skulle ikke stå på ideene for bryllupet, men utførelsen var noen hakk vanskeligere enn vi hadde sett for oss. Heldigvis ble jeg tipset om Kathrine Brenne, en norsk bryllupsplanlegger som bor fast i Italia. Til henne kunne vi bare levere bilder og ideer av det vi ønsket oss, og så både fant hun leverandører og fikk til veldig gode priser på hver bestilling!

Vi startet idémyldringen vår med å se for oss et lite bryllup. Kanskje 30 gjester på en leid villa et varmt sted, med en enkel vielse og en enkel middag med levende lys. Det utviklet seg fort til en større villa, en førfest med poolparty, 80 gjester, og en dj og live-musikk for en skikkelig fest. Det er jo så gøy å planlegge når du har en som kan fikse alt!

 

La Torre di Pila

Etter flere uker med søk på villaer til utleie, fant jeg La Torre di Pila. En over 200 år gammel villa i italiensk romantisk stil, med en enorm og vakker hage. Siden det kun var mulig å leie villaen fra lørdag til lørdag, bestemte vi oss for å ha bryllupet over søndagen og mandagen. Vi inviterte i hovedsak søsken og forlovere til å bo med oss på villaen, og vi ble til sammen 18 stk. Ikke alle kunne bli en hel uke, men da flyttet bare noen andre gjester fra bryllupet inn, så vi holdt fullt hus hele uken!

Villaen ligger landlig til, utenfor Perugia by, ved et lite sted som heter Pila. Rundt oss var det åker på åker med vindruer og vingårder, og i hagen lå det et stort basseng som ble flittig brukt.

Villaen har mye historie, som den veldig hyggelige eieren, Susanna, gjerne deler med gjestene. Hele uken var det også mulig å leie inn kokk for å lage mat om ønskelig.

 

Pool Party & Brunch

Søndagen, altså dag én i bryllupet, arrangerte vi en brunsj rundt bassenget. Hensikten her var at alle gjestene skulle få minglet og bli bedre kjent med hverandre, og at vi skulle få en større og lengre opplevelse av bryllupet. Siden de fleste av gjestene bodde i Perugia, hadde vi arrangert taxibusser til og fra begge dager. Vi leide inn Apollinare Catering med deilige italienske småretter, sangaria og vin, og hadde også DJ for å få stemningen til en Beach Club. Vi spiste, badet og koste oss utrolig mye, så hadde vi ikke hatt avtalt kjøretid med taxibussene så hadde førfesten vart ut hele kvelden. Vi hadde heldigvis bare satt det fra kl. 12 til 16, slik at ingen skulle bli slitne til bryllupet dagen etter.

 

Timene før vielsen

29.08.22 våkner jeg og Erlend i hvert vårt rom. Vielsen er ikke før kl 16.30, så forloverne og søstrene mine kommer opp på rommet mitt med frokost, sminke og krølltang. Jeg hadde bestemt meg for å gjøre både hår og sminke selv, ettersom det er yrket mitt, og vi alle hjalp hverandre der det trengtes. Jeg bestemte meg for å ha volumøst, litt tilfeldig, krøllete hår, inspirert av min mor på hennes bryllupsdag. Ettersom det var et hagebryllup, ville jeg ha en look som så romantisk og ikke for glossy ut. Det passet også til kjolen min som var dekorert med 3D-blomster. På sminke valgte jeg å gjøre akkurat det samme som jeg pleier å gjøre, da visste jeg at jeg kom til å bli fornøyd. Erlend tilbrakte timene med sine forlovere på rommet sitt, hvor de hadde god stemning med mat, historier og ønsker for ekteskapet.

 

Vielsen

Da gjestene ankom sto Apollinare Catering klar med hvit sangaria og aperol spritz til gjestene. Det var en halvtime til vielsen skulle starte, så etter litt mingling fant de plassene sine ved den lille scenen i hagen.

Jeg gjorde klar de siste forberedelser, tok bilder og filmet med jentene mine, stelte meg klar til å gå ut av rommet, og så hører jeg det.. BRAK! Først skjønte jeg ikke hva det var. Testet de høyttalerne? Jeg titter ut av vinduet, ser ingenting annet enn blå himmel. Så hører jeg braket igjen, og titter til venstre. Der ser jeg en enorm, isolert, svart sky, med fossefallregn (i Italia kalles disse regnskurene for “La Bomba”), komme rett mot oss. Hele himmelen er blå og skyfri bortsett fra denne ene skyen som er på vei i vår retning. Bryllupsplanleggeren kommer løpende opp og spør meg hva jeg vil. Skal vi holde vielsen i hagen som planlagt, eller skal vi flytte den inn? Det føles merkelig å være den personen som alle ser til for svar i en slik situasjon, for på en måte er brudens ord lov i et bryllup. Jeg bestemmer meg for at vi kjører på ute. Det verste som kan skje er at det begynner å regne, og da får vi heller flytte oss inn.

Jeg møter pappa nederst i trappen, og lite høytidelige som vi er i familien vår sier han: “Pynta deg du a?”. I dette øyeblikket var det akkurat denne lettvekthumoren jeg trengte, så lo vi litt og gikk ut i hagen, arm i arm. Adrenalinet pumpet, både av alle følelser av å se min kommende mann stå der og smile til meg, og med den svarte skyen i sidesynet. Av en eller annen grunn hadde jeg en slags indre ro om at alt kom til å gå bra. Mine to søstre sang helt nydelig under min entré; “Fly me to the moon”, og jeg ble møtt med smil fra alle gjestene.

Etter at presten har ønsket velkommen til oss alle og vi har satt oss ned på hver våre stoler, starter hun med å si: “Jeg har blitt bedt om å holde dette litt kortere, på grunn av den skyen der.” Og når jeg titter opp, så ser jeg at vi er akkurat i skillet av sky og blå himmel. Det ser ut som den skal gå forbi, så jeg bryter inn med å si: “Nei, bare gjør akkurat det du tenkte. Dette går bra.” Og jeg kan se alle skuldre senke seg ti hakk, for alle skjønte da at bruden var rolig. Det var nesten litt komisk. Det faller så noen få dråper ned før skyen fortsetter videre, forbi og vekk. Er det ikke slik at noen dråper i sløret skal bety hell og lykke i ekteskapet?

 

Aperitiffen

Etter vielsen var det satt opp stasjoner med enkel mat og drikke i hagen, med hagemøbler ut over plenen. Jeg og Erlend gikk rett til fotografering rundt om på eiendommen, og jeg husker hvor utrolig varm jeg ble. Jeg hadde jo dette store krøllete håret, og på et punkt sto Erlend med et håndkle og tørket ryggen min fordi jeg var helt våt. Det var rundt 28 varmegrader, men solen var på vei ned, så det var egentlig ikke ubehagelig varmt, men jeg stresset nok litt med å bli ferdig med bildene og komme meg tilbake til bryllupet. Da vi kom tilbake til gjestene våre, kom forloverne mine med mat, sminke og et glass champagne. Jeg klarte på ingen måte å huske på å spise selv, så jeg er glad for at de var der for å passe på at jeg fikk i meg noe. Sminken ble fikset opp, håret ble gredd og det var tid for å gå til bords for middagen.

 

Dinner Party

Da vi planla bryllupet på Torre di Pila var det én ting vi var sikre på fra start; vi ville ikke ha en rolig middag med lange taler. Vi ville ha et dinner party med musikk, sang og korte taler. Middagen var satt opp med runde bord på villaens veranda. Hvite duker med grønne blader og sitrusfrukter som pynt. Min og Erlends entré ble gjort ganske ekstraordinær av at Alexandra Joner sang “A Little Party Never Killed Nobody”, akkompagnert av saksofon, trompet og en pumpende playback. Og dér satt vi stemningen!

Middagen bestod av tre smakfulle italienske retter med tilhørende vin. Selv om maten smakte helt fantastisk, husker jeg at det var vanskelig å spise på grunn av alle nervene i kroppen. Jeg hadde nemlig forberedt en overraskelse til Erlend, og frem til den var gjennomført klarte jeg ikke helt å finne roen.

Da jeg fikk mitt que fra toastmaster, unnskyldte jeg meg fra bordet og løp opp på rommet vårt sammen med makeupartist Tomas Erdis og Frisør Lotte Myrseth. Det var tid for kjole nummer to, håret i en løs hestehale og overraskelsen min.

Jeg stod rett innenfor verandadørene og ventet til jeg hørte pianospillet til Alicia Keys´ ”If I Ain´t Got You”. Dette er en sang jeg hadde sunget til Erlend tidlig i forholdet vårt, og som han alltid hadde sagt han skulle ønske jeg sang i bryllupet vårt om vi en dag giftet oss. Jeg gjør min entré med ny kjole og sang, og plutselig var alle nerver borte.

Resten av middagen bestod av herlige sanginnslag med morsomme tekster og rørende taler. Innimellom skruddes musikken opp og alle reiste seg fra stolene sine og danset rundt bordene. Det var en fantastisk mix som gjorde at ingen kjedet seg og vi ikke ble sittende for lenge.

 

En uforglemmelig kveld

Etter middagen var kakeskjæring satt til hagen, hvor vielsen hadde funnet sted. Da gjestene hadde beveget seg ned på plenen stelte jeg meg på trappen og kastet buketten. Deretter gikk vi alle til kaken hvor vi endte opp i full sang og felles dans, mens catering ryddet verandaen for å gjøre det klart for fest.

Innenfor verandadøren var det rigget opp til åpen bar med bartendere, og på verandaen sto DJ og lyskastere klart for en uforglemmelig kveld. Jeg og Erlend danset første dans til “Unchained Melody”, noe vi ikke hadde øvd noe særlig på, men det ble nok sjarmerende på sitt vis. Vi hadde sagt at alle kunne delta i dans etter første refreng så vi ikke sto der alene en hel sang. Dermed var alle ute på dansegulvet og festen startet for fullt! Vi hadde satt opp taxibusser som kjørte til og fra Perugia hver time fra 12 til 04, så folk kunne ta kvelden når de følte for det.

Les mer

Hunderfossen Hotell og Resort

Omgivelsene på Hunderfossen kunne kommet rett fra et Asbjørnsen og Moe eventyr. Her er Soria Moria slott, prinsesser, konger, eventyr…

Sosiale medier og bildedeling

Er det ok å bruke mobiltelefoner på festen? Les vår artikkel om bildedeling og sosiale medier under bryllup her.

Vårt bryllup: Ida & Didrik

Ida og Didrik hadde bryllupsfesten på vakre Digra Gård 30. juli 2022 med Morten Grøtnes som toastmaster.

Finn din bryllupsfotograf

Å velge en profesjonell bryllupsfotograf lønner seg i lengden. Bryllupsbildene er jo det eneste fysiske minnet som skal leve videre…

Bryllup i ulike kulturer – Hinduismen

I denne artikkelen forteller vi deg mer om hva du kan forvente deg dersom du blir invitert til et hinduistisk…

Fotograf Håndlykken svarer

I denne artikkelen svarer Fotograf Håndlykken på de mest vanligste spørsmålene fra brudepar.

Julie og Sigve ønsket seg et tomt gavebord

Det føles fint å gi litt ekstra når vi får litt ekstra, sier brudeparet.

Vårt bryllup: Ragnhild & Erlend

Den profesjonelle makeup-artisten @rmabeauty, også kjent som Ragnhild Margrethe, fikk endelig sin Erlend i vakre La Torre di Pila 29.08.22.

Skap drømmegavelisten i Illums Bolighus

Enten listen er nøye planlagt eller dere trenger inspirasjon, ønsker Illums Bolighus velkommen til et vakkert univers der drømmegavelisten skapes.

Quiz: Hvilken bryllupsreise passer for dere?

Vet dere hvor dere skal dra? En god begynnelse er å finne ut hva slags type reisende dere er ved…

Bli kjent med Fotograf Håndlykken!

Bli kjent med fotograf Mildrid Håndlykken, som fremover kommer til å fortelle deg alt det du trenger å vite om…

Vinterbryllup – alt du vil vite

Drømmer du om et vinterbryllup i hvitt med naturen i fokus? Her kommer alt du trenger å vite om vinterbryllup…

Vårt bryllup: Jennie & Øystein

Jennie og Øystein har hver sommer siden de møttes feriert i Tvedestrand. Så der ble også bryllupet holdt etter 12…

Hva gjør en bryllupskoordinator?

Linn Sunesson Heimdal forteller oss om hvordan hun hjelper brudepar med å planlegge bryllup.

Vårt bryllup: Nina & Christoffer

Lærerne Nina og Christoffer hadde en varm, intim og personlig vielse på Ris Menighetshus.

Bryllupstrender i pandemiens fotspor

Vi i Bryllupsmagasinet har sett nærmere på 7 bryllupstrender som vokste frem i kjølvannet av pandemien.

Det perfekte stedet til deres store dag!

Går dere i bryllupstanker og leter etter det helt perfekte stedet for bryllupet deres, som også har overnattingsmuligheter? Da har…

Hvordan kommunisere bedre med din partner

Vi gir deg 5 tips som får deg til å kommunisere bedre med din partner og et forhold som varer.

Bryllupsgaver fra Kitch´n

Kjøkkengaver står høyt på listen hos både unge par i etableringsfasen og hos par som har bodd sammen i mange…

Bryllupsfeber har premiere på NRK

Bli inspirert av fargerike bryllup i andre kulturer på NRK. I serien får du følge fem brudepar helt frem til…

Ønskelisten som gir deg bryllupsgavene du vil ha

Selvfølgelig vil du sette pris på alt gjestene dine velger ut til deg og din kjære. Men la oss være…

Hilde & Steve

Her kan du lese mer om vinter- og vikingbryllupet til Hilde og Steve, som fant sted på Hunderfossen i 2022.

Gift dere først – fest senere!

Les mer om trenden som på engelsk kalles for Wed first – party later; gift dere først – fest senere.…

Oppskriften på et magisk destinasjonsbryllup

Vi har snakket med Jasmine Seymus som jobber som eventkoordinator på Coquillade Provence Resort & Spa om hvordan drømmen kan…

Bryllupsfoto i et annerledes miljø!

De fleste som gifter seg tar bryllupsbilder i en eller annen form, men må man foreviges i et klassisk vakkert…

Frieri – slik kan det gjøres

Her får du noen idéer om forskjellige måter å fri på!

Nattmat – et populært innslag blant gjestene

Nattmat er et enklere måltid som serveres ut mot de små timene på festlige anledninger som for eksempel bryllup.

Bryllup på Stenungsögården

Vi vet hvor viktig denne store dagen er for dere, og derfor må alt bli akkurat så perfekt som dere…

De kuleste bryllupstemaene

Skal du gå for romantisk, moderne, vintage eller uformell hagefest?

Vårt bryllup: Lisa & Henrik Borg

Her kan du lese om influenserparet Lisa og Henrik Borgs fantastiske bryllup!

Vårt bryllup: Joakim & Linn

Linn & Joakim giftet seg på Vestlandet i 2020 i Linn sin hjembygd. Her kan du lese om et ekte…

Vil du gifte deg med meg?

Trenger du inspirasjon for ulike måter å fri på? Vi har satt sammen noen romantiske ideer for et magisk frieri.

20 romantiske vinterdates for deg og din partner

Vet du ikke hva du skal finne på med kjæresten din i julen? Vi har listet 20 vinterdates som gir…

Oppskriften på ditt drømmebryllup

Er du på jakt etter inspirasjon til ditt drømmebryllup? Her er noen gode råd til hvordan du kan lage ditt…

Elskede bryllupskake!

Hva slags type kake bør man velge og hvilken smakskombinasjon passer best? Les hva du bør tenke på når det…

Skikk og bruk – før, under og etter bryllupet

Vi har sjekket skikk og bruk før, under og etter bryllupet. Men det er dere som bestemmer når alt kommer…

Kunsten å skrive ønskeliste

Datoen er klar og nå gjenstår kun å fikse ønskelisten. Vi gir deg tips og råd som hjelper gjestene med…

9 romantiske julefilmer for to

Vi teller ned dagene til julaften, men mens vi venter kan du sette på disse 9 romantiske julefilmene for å…

Bryllupsbue

Vil dere ha en unik og personlig vielse? Bli mann og kone under en vakker og romantisk bryllupsbue.

Kjøreplan for bryllupsdagen

Tenker du å ta bryllupet som det kommer, uten noen faste tidspunkter? Tenk om igjen! De beste bryllupene er planlagt…

Ankom festen med stil

Har dere planlagt hvordan dere skal ankomme bryllupsfesten eller er dere desperate etter tips og idéer? Her ser dere transportmuligheter.

Vårt bryllup

Har du nylig giftet deg? Vi vil gjerne høre om ditt bryllup og dele dine råd og tips med våre…

Bryllupsdansen

Danseinstruktør Ewa Trela tipser om forberedelsene til den første dansen som nygifte!

21 tips til bryllupsplanleggingen

Det er gøy å planlegge et bryllup, men det kan også være stressende til tider. Her kommer 21 tips som…

9 tips om hvordan dere bevarer kjærligheten

Les våre tips til hvordan dere bevarer kjærligheten, uansett om du har vært sammen med din kjæreste i ett eller…

Barn i bryllup

Vil dere ha barn i bryllup? Om dere ønsker et barnevennlig bryllup er det flere momenter man bør tenke på.

12 tips om hvordan dere planlegger og gjennomfører den perfekte bryllupsreisen

Vi gir deg 12 tips på hvordan du kan skape den perfekte bryllupsreisen.

Slik lager dere den perfekte bryllupshjemmesiden

Bryllupshjemmesiden deres er mer enn en formalitet, det er en viktig kilde som holder gjestene deres informerte om den store…

9 tips – slik makser dere bryllupsfesten!

Å planlegge bryllupsfesten er gøy – pass på å gjøre den uforglemmelig for gjestene deres!

Gruppebilder fra bryllupet? Her er den komplette guiden!

I denne artikkelen viser vi deg hvordan du får de beste gruppe- og minglebildene!

Gi gaver til brudefølget?

Vis at du setter pris på dine forlovere ved å gi en vakker gave.

Elopements – hva er det, egentlig?

Vil dere droppe et stort bryllup og bare gifte dere i hemmelighet? Elopements har blitt mer populært enn noensinne.

Bryllup – og tilhørende fester

Et bryllup med vielse, mingling og selskap er supert, men her er noen bryllupsrelaterte fester du også kan arrangere!

Slik har pandemien påvirket hvordan vi feirer bryllup

Selv om vi ønsker at pandemien aldri hadde funnet sted, finnes det faktisk noe positivt som har kommet ut av…

Lansering av eksklusiv bryllupssuite!

Vi ble invitert til den store åpningen av Suite Lars Wallin, en helt unik bryllupssuite hos Radisson Blu Scandinavia.

Vårt bryllup: Amalie & Vetle

"Vi hadde en klar visjon om å bruke fjellheimen, høstfargene og kontrastene så godt som mulig, vi er så fornøyde…

Forbered deg på å komme tilbake til festlighetene etter pandemien

Pandemien er snart et minne blott, og bryllupene er tilbake! Men for noen gjester kan det være en utfordring med…

Vårt bryllup: Frøydis & Håvard

Se bildene fra Frøydis og Håvards vakre bryllup - og finn ut hva Frøydis ga Håvard i morgengave!

Hvordan kan et bryllup redde liv?

Kjenner du også på at du allerede har det meste av materielle ting fra før? Da kan bryllupet være en…

Vårt bryllup: Laila & Jakob

Vi hadde et et intimt bryllup med 26 personer, som var helt perfekt! Med bare nærmeste familie og forlovere får…

Tilbords – Norges beste bryllupsliste!

Vi har gavene dere ønsker dere, og mange gode fordeler! Tilbords har hjulpet mange brudepar og bryllupsgjester med å velge…

Hva slags utdrikningslag vil du ha?

Stem på den aktiviteten du helst ville gjort på ditt utdrikningslag!

Lars Wallin designer bryllupssuite i Gøteborg

Lars Wallin har i samarbeid med Radisson Blu Scandinavia designet en helt unik brudesuite – og vi har fått et…

Endelig bryllupsmesse!

Vi har vært på Din bryllupsmesse og fått massevis av ny inspirasjon!

La bryllupsplanleggingen begynne!

For å gjøre bryllupsplanleggingen så smidig som mulig, har vi laget en liten tidslinje slik at du lettere holder kontrollen.

Sjekkliste til din bryllupsplanlegging

Det er mye å holde styr på når det gjelder bryllupsplanlegging. Vi tipser deg om når du bør gjøre hva…

Fornye ekteskapsløftene

Er du fremdeles nyforelsket etter mange års ekteskap? Eller er det først nå kjærligheten virkelig blomstrer? Da forstår vi godt…

Morgengaven – en kjærlighetsgave

Morgengaven er en gammel tradisjon som fortsatt lever i beste velgående – og som er modernisert slik at den passer…

Vårt bryllup: Madelen & Simen

Når koronaen satte en stopper for det store bryllupet, var det likevel viktig for oss å gifte oss som planlagt,…

20 vanlige feil ved bryllupsfotograferingen

Hvorfor gjøre samme feil som andre? Tenk på følgende før bryllupsfotograferingen. Her er 20 vanlige feil mange gjør.

Den ultimate sjekklisten ETTER bryllupet

Mange brudepar glemmer viktige oppgaver de har etter bryllupet. Her har vi satt sammen en sjekkliste for å gjøre det…

Vårt bryllup: Linn & Jørgen

Da vi bestemte oss for bryllupsdato ett år tidligere visste vi lite om at hele planleggingen skulle bli snudd på…

Drømmebryllup midt i uken

Med tusentalls utsatte bryllup er det mange lørdager fremover som nå blir fullbooket. Vi har løsningen!

Etter pandemien – slik planlegger vi bryllup

Pandemien med covid-19 har stilt krav på nye, innovative løsninger og idéer for mange – ikke minst for brudepar som…

Bryllup og sosiale medier

Det å bruke sosiale medier kan ha stor positiv effekt på bryllupet, men det er ikke alle som ønsker å…

Vårt bryllup: Mari og Mats Ulrik

Jeg (Mats Ulrik) hadde tenkt en stund på at jeg ville fri til Mari og hadde bestemt at dette skulle…

Vårt bryllup: Linda & Øyvind

Øyvind ønsket at vi skulle forlove oss. Han sa: «hvis du svarer ja så betyr det at du svarer ja…

La deg inspirere av vakker borddekking

I Illums Bolighus ønsker vi å inspirere til vakker borddekking med ulike sammensetninger av produkter.

Finn riktig bryllupsfotograf!

Følg denne oppskriften og finn den personen som passer til å forevige nettopp deres store dag.

Slik ble vårt bryllup påvirket av korona

På grunn av pandemien ble Lena og Øysteins planlagte tredagersbryllup helt annerledes enn det de hadde tenkt…

Vårt bryllup: Tonje & Kjetil

"Eit personlig bryllup, akkurat slik vi drømte om!"

Velg din forlover med omhu

Det å bli valgt som forlover medfører også et visst ansvar. Her er noe du bør ha i tankene når…

Vårt bryllup: Ida & Børge

For bryllupet vårt ønsket vi en rolig helg, med kjærlighet i fokus og mest mulig tid med våre kjære.

Gjør bryllupsdagen til en suksess – 9 tips!

De fleste kommende bruder er redde for at noe skal gå galt på bryllupsdagen. Her gir vi deg 9 tips…

Gratis app for å styrke parforholdet

Hvordan kan man styrke parforholdet i en travel hverdag? Og finnes det noen gode råd for å opprettholde den gode…

Vårt bryllup: Katrine & Anders

Katrine og Anders bryllup i sjøkanten ble avslappet og romantisk - "Anders og jeg ser tilbake på en dag som…

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Vil du ha siste nytt, inspirasjon til bryllupet ditt og unike tilbud til våre lesere?

På tide å skrive ønskeliste

Å skrive ønskeliste for bryllupsgavene i dag gir deg ganske store valgmuligheter. Her kan man ønske seg alt fra husgeråd…

Bryllupsmiddagen

En viktig del av bryllupsfesten er maten. Det handler ikke bare om at gjestene skal bli mette, men måltidet er…

Kjøreplan på bryllupsdagen

Når dere planlegger et bryllup kan det være praktisk å ha en kjøreplan for bryllupsdagen som dere kan gå ut…

Klare for å feire kjærligheten?

Humanistisk vigsel er en seremoni basert på kjærlighet, likeverd, gjensidig respekt – og at vi lever her og nå!

Brudeslør

Brudeslør - Når du skal velge brudeslør til bryllupsdagen, er det flere ting du må ta hensyn til.

Bryllupsvalsen

Bryllupsvalsen - Ikke alle er like glad i å danse, og i hvert fall ikke når mange skal se på.…

Arrangere utdrikningslag?

Vi spurte noen jenter om hva som preget de beste utdrikningslagene de har vært på. Her deler vi tipsene med…

Alt du trenger å vite om bryllupskaken

Sammen med en dyktig konditor ønsker mange par å finne frem til den ultimate bryllupskaken – den som har et…

Tok bølgen for bryllupsfesten

Etter en deilig frokost ble jeg sminket på rommet av Estimé hud og helse, mens håret ble stelt av Cita…

Du – en ekte bridezilla?

Har du et sterkt kontrollbehov, pisker kjæreste og forlover rundt og stiller urimelige krav til frisør, fotograf eller de som…

Bryllup på Herregården

Ronnums Herrgård har lang erfaring med å arrangere bryllup og ser til at deres bryllup blir alt det dere hadde…

Vårt bryllup: Karoline & Petter

Då vi kom ut på kyrkjetrappa fanga ho oss i linsa - oss to for første gong som mann og…

Vårt bryllup: Lene og Magnus

Slottet var perfekt for oss, det var helt fantastisk vakkert og glamorøst, men allikevel avslappet, og vi skjønte at dette…

Bryllupsdager

Bryllupsdager feirer vi for å minne hverandre om hvorfor vi giftet oss. En dag vi kan egne spesielt til hverandre…

10 ting hver brud burde ha

Disse ti tingene er kanskje de viktigste i bryllupsplanleggingen.

Vellykket utdrikningslag

Har du noen i din nærhet som skal gifte seg? Så gøy! I denne artikkelen gir vi deg rådene du…

Fest, dans og underholdning

Jesse trubadur er trubaduren som setter et personlig preg på ditt arrangement.

Om uhellet er ute…

Antrekkene er nystrøkne og rene, håret er satt opp i en delikat oppsats og sminken er fresh. Vi legger mye…

Gamle smykker

Mange av oss har gamle smykker og ringer liggende å støve ned, bortgjemt innerst i en skuff. Det kan være…