Vårt bryllup: Hilde & Steve

Hilde_Steve

Som om ikke dagen hadde vært helt perfekt allerede… så kom det noen løpende inn og roper: «Det er nordlys ute!

Tekst: Brudeparet Foto: Asaf Kliger

 

Jeg og Steve møttes gjennom en felles venn i London, på Kensington Roof Gardens for over 10 år siden, men det skulle ta enda tre år før vi møttes igjen. Da Steve fikk høre at vi var bedt på samme fest en fredag kveld, kjørte han i tre timer fra Essex til London i verste rushen for å møte meg. Dessverre husket jeg ikke hvem han var da han introduserte seg, men vi fant fort tonen, og vår første date var på Aqua Shard noen måneder senere.

 

Vi hadde vært sammen i fire år da han overrasket meg med på morgenen på nyttårsaften i 2018, ba meg pakke en koffert og kjørte oss til flyplassen. Her gikk vi om bord i et fly til Sveits, og ble hentet i en Maybach og kjørt til det eksklusive spa hotellet Bürgenstock. Her hadde Steve organisert et privat spa-rom for oss med levende peis, roseblader overalt, champagne og boblebad med utsikt over den magiske Lake Luzern. Han fridde til meg med en spesiallaget ring fra favoritt smykkedesigneren min.

 

Jeg hadde vel alltid sett for meg et magisk is-bryllup; helt siden jeg var liten visste jeg at jeg ville ha et bryllup utenom det vanlige, med snø og is og nordlys..Som om det bare skulle være noe man kunne bestille. Vi bestemte oss fort for at vi ville gifte oss i iskatedralen på Hunderfossen. Siden iskatedralen kun er oppe et par måneder hver vinter, kan de kun gjennomføre et begrenset antall vielser, så vi fikk ikke dato før i januar 2021. Men det ga jo mer tid til planlegging tenkte vi.

 

Jeg er selv designer, (fra Gjøvik, men flyttet til London for å studere på Central St. Martins, og jobbet siden for Alexander McQueen) så jeg har alltid hatt ønsket å designe mitt eget bryllup. Alt fra invitasjoner og dekorasjoner, til kake og selve seremonien. Og det var viktig for meg at alt dette var perfekt og akkurat slik jeg hadde sett det for meg i hodet opp igjennom årene.  Temaet vårt skulle være norsk natur, med inspirasjon av norrøn mytologi, siden vi også ønsket oss en vielse med paganistisk håndfestelse, utført av en vikinghøvding.

Hilde_Steve

Fargepaletten vår var mørk grå og blåtoner, sammen med antikk gull og grønn mose.  Jeg var fast bestemt på å ha masse mose på bordene under middagen, så jeg og mamma var på mosejakt store deler av høsten.

Seremonien vår skulle foregå i iskatedralen, men vi ønsket middagen vår inne i trollsalen på Hunderfossen. Jeg ønsket meg ikke blomster på bordene, så samlet jeg istedenfor masse kvister, og sprayet disse lett med gull. Vi kjøpte masse enkle sylindervaser, som ble spraylakkert i gull og svart. I vasene la vi kongler (som også var lakkert i gull) med vann, og med kvistene oppi som ble til våre midtpunkter. Jeg fikk pappa til å sage opp en gammel bjør,k og av denne laget vi dusinvis med telysholdere.  Alt av dekorasjonene våre var enten hjemmelaget eller tilpasset på en eller annen mate. I tillegg til middag i Trollsalen, skulle vi deretter til Nermo hotel på låvefest på kvelden. Her hadde vi planlagt kaffe og kaker, bar og DJ til langt utpå natt. Da ble det enda et lokale som skulle pyntes og ordnes.

Vår første dato i januar 2021 kom og gikk, dessverre fikk vi ikke utført bryllupet på denne datoen  på grunn korona.  Vi fikk istedenfor ny dato 5. mars 2022 – så enda 14 måneder å vente…  Men vi var fast bestemt på at vi ville utføre dagen vår slik vi hadde planlagt, så da ble det ekstra vente/planleggingstid. Månedene gikk og selv om noen restriksjoner ble oppløst, så det fortsatt ganske mørkt ut inntil kun noen få uker før datoen vår. Heldigvis ble alle restriksjonene oppløst, i tillegg til at gjestene våre kunne fly inn fra London uten problemer. Det var en veldig spent og stressende tid.

Men endelig kom dagen vår! Vi og alle gjestene våre (65 stykker) tok inn på Nermo Hotell for helgen,  og jeg og brudepikene mine dro tidlig ned for å gjøre oss klare i en av hyttene på Hunderfossen. Steve og gutta (best-man og ushers) var igjen på hotellet. Vi hadde organisert transport til å kjøre alle gjestene våre ned til isbaren utenfor iskatedralen, for en velkomstdrink før vielsen. Vikinghøvdingen, Georg Olafr Reydarsson Hansen skulle utføre vielsen vår med håndfestelse, så han forklarte litt om dette ritualet og hvordan bryllup foregikk i vikingtida. Alle gjestene tok plass i den kalde, men lune iskatedralen som vi hadde lyst opp ekstra med blå belysning. Jeg og mine fem brudepiker ankom iskatedralen i kanefart. Brudepikene mine hadde blå, lange kjoler med grå fuskepels boleroer, samt lykter med lys i når de gikk ned midtgangen. Fra høyttalerne ble låta Submersive av Michael Maas (og Kristine Hals) spilt. Det var en låt jeg fant for mange år siden, og visste at den ville være perfekt i iskatedralen, sammen med de blå lysene. Det var helt magisk! Kjolen min var en tilpasset kjole av Justin Alexander med vintercape til. Brudebuketten min var laget kun av tørkede blomster med en tørket sort artisjokk i midten. Denne ble laget av «Tørka blomster» på Carousel på Grünerløkka. Den kan jeg ha som et minne for evig og alltid.

Selve vielsen tok cirka 20 minutter. Vi hyllet allfaderen Odin, Solen, Månen, Tor , Æge, Njord og Jorden og drakk og ofret mjød til gudene. Gjestene fikk også et drikkehorn fylt med mjød som de sendte rundt, mens de utrykte lykkeønskninger til oss. Etter vielsen fikk gjestene varme seg på eple-gløgg i Soria Moria slottet, før middagen vår i trollsalen. Middagen vår bestod av fire retter, som var en gastronomisk glede i seg selv.

 

Vår toastmaster, Sav (Head of Magic) er en helt utrolig magiker og illusjonist, fra England.  Han er en close-up illusjonist og gikk rundt og utførte noen helt vanvittige triks og illusjoner på gjestene våre. Det var veldig spesielt, og noe alle har snakket om siden.  Under middagen hadde vi tale fra Steve og hans best-man, Chris med en artig bildefremvisning. Vi ønsket ikke så mange taler, men heller at gjestene kunne kose seg med god mat og godt selskap. Vi hadde fortsatt Sav som gikk rundt bordene og fortryllet dem med sine illusjoner. 

 

Etter middagen ble gjestene hentet og kjørt tilbake til Nermo, der vi hadde rigget til låvefest. Vi, brudeparet, ble tatt i mot av gjestene med stjerneskudd på låvetrappa i det vi ankom. Vi hadde en midnattsblå bryllupskake med tre etasjer og gullflak, som vi kuttet sammen. Så var det tid for vår første dans, til Arctic Monkeys – Do I Wanna Know. Det var kjempe stemning og moro på låven. Vi hadde en DJ-venn fra London som spilte våre favoritt club-classics utover natta. Og som om ikke dagen hadde vært helt perfekt allerede, så kom det noen løpende inn og roper: «Nordlys!!!  Det er nordlys ute!» Vi kunne knapt tro det var sant. Men vi løp ut på låvebalkongen og ble møtt med grønn, dansende himmel.  Vi hadde gjester fra England som gråt av glede for at de fikk oppleve dette. Og jeg som alltid hadde sagt jeg ønsket meg nordlys på bryllupsdagen…  Det gjorde alle utsettelser og bekymringer verdt det. Vi kunne ikke hatt en mer perfekt dag.

 

Les mer

9 romantiske julefilmer for to

Vi teller ned dagene til julaften, men mens vi venter kan du sette på disse 9 romantiske julefilmene for å…

Lag et bryllupsbudsjett

Det første stadiet i planleggingsfasen er å sette opp et bryllupsbudsjett.

Morgengaven – en kjærlighetsgave

Morgengaven er en gammel tradisjon som fortsatt lever i beste velgående – og som er modernisert slik at den passer…

Bryllup – og tilhørende fester

Et bryllup med vielse, mingling og selskap er supert, men her er noen bryllupsrelaterte fester du også kan arrangere!

10 ting hver brud burde ha

Disse ti tingene er kanskje de viktigste i bryllupsplanleggingen.

Neonskilt til bryllup!

Gi bryllupet ditt den ekstra gnisten det fortjener med et unikt, skreddersydd neonskilt som feirer deres spesielle dag.

Bryllupsbingo

Her kan du laste ned et bingobrett du kan bruke på bryllupsfesten!

QUIZ: Hvilket bryllupstema passer deg best?

Vet du ikke hvilket tema dere skal velge for deres bryllup? Ta denne testen for å finne det temaet som…

Bryllupsgaver: Hva bør man ønske seg?

Vi gir dere våre beste tips for en bryllupsgave dere blir fornøyde med.

8 morsomme leker til bryllupet

Morsomme leker får tiden til å gå, og bidrar til sosialt samhold slik at gjestene blir bedre kjent med hverandre.

Vinterbryllup – alt du vil vite

Drømmer du om et vinterbryllup i hvitt med naturen i fokus? Her kommer alt du trenger å vite om vinterbryllup…

Hvordan kommunisere bedre med din partner

Vi gir deg 5 tips som får deg til å kommunisere bedre med din partner og et forhold som varer.

Quiz: Hvilken bryllupsreise passer for dere?

Vet dere hvor dere skal dra? En god begynnelse er å finne ut hva slags type reisende dere er ved…

De kuleste bryllupstemaene

Skal du gå for romantisk, moderne, vintage eller uformell hagefest?

Vårt bryllup: Thea og Nils

Ungdomskjærestene Thea og Nils valgte å invitere venner og familie til en skikkelig bryllupsfest i nærmiljøet.

Gift dere først – fest senere!

Les mer om trenden som på engelsk kalles for Wed first – party later; gift dere først – fest senere.…

Vårt bryllup: Anita & Morten

Da Anita & Morten giftet seg, angret de ikke sekund på at de hadde «first look» før selve vielsen.

Vårt bryllup: Stine Malene og Bjørnar

Stine Malene og Bjørnar ønsket en intim seremoni og fest på vingården Fattoria Del Colle i Italia.

Det perfekte stedet til deres store dag!

Går dere i bryllupstanker og leter etter det helt perfekte stedet for bryllupet deres, som også har overnattingsmuligheter? Da har…

Finn din bryllupsfotograf

Å velge en profesjonell bryllupsfotograf lønner seg i lengden. Bryllupsbildene er jo det eneste fysiske minnet som skal leve videre…

Hjelp, jeg er forlover!

Å være forlover er et ærefullt oppdrag som innebærer langt mer enn å arrangere utdrikningslag og holde tale under middagen.

Bryllup på Stenungsögården

Vi vet hvor viktig denne store dagen er for dere, og derfor må alt bli akkurat så perfekt som dere…

Er du en ekte bridezilla?

Har du et sterkt kontrollbehov, pisker kjæreste og forlover rundt og stiller urimelige krav til frisør, fotograf eller de som…

Drømmebryllup på vakre Ringnes Gård

Lisa Erlanda & Hans Johan mistet sin høytelskede sønn i 2021, men sammen finner de kraft og styrke som gir…

Bryllupsgave til paret som har alt

Paret som, i likhet med de fleste brudepar i dag, har levd sammen i lang tid, og som har kommet…

Våre topp 20 låter til brudevalsen

Har dere ikke bestemt dere for hvilken sang dere vil danse til enda? Vi har funnet frem noen av våre…

Fotograf Håndlykken svarer

Vi spurte fotograf Håndlykken om hvordan en fotograf jobber for å få de aller beste bryllupsbildene.

Trash the dress

Bryllupsmagasinets redaktør satte på seg et wakeboard og testet trenden ”trash the dress”

Bryllup i Toscana!

Linda og Bjørn giftet seg i Toscana, og her presenterer vi bildene fra det nydelige bryllupet tatt av Andrea Tappo…

Hunderfossen Hotell og Resort

Omgivelsene på Hunderfossen kunne kommet rett fra et Asbjørnsen og Moe eventyr. Her er Soria Moria slott, prinsesser, konger, eventyr…

Sosiale medier og bildedeling

Er det ok å bruke mobiltelefoner på festen? Les vår artikkel om bildedeling og sosiale medier under bryllup her.

Vårt bryllup: Ida & Didrik

Ida og Didrik hadde bryllupsfesten på vakre Digra Gård 30. juli 2022 med Morten Grøtnes som toastmaster.

Bryllup i ulike kulturer – Hinduismen

I denne artikkelen forteller vi deg mer om hva du kan forvente deg dersom du blir invitert til et hinduistisk…

Fotograf Håndlykken svarer

I denne artikkelen svarer Fotograf Håndlykken på noen av de vanligste spørsmålene fra kommende brudepar.

Julie og Sigve ønsket seg et tomt gavebord

Det føles fint å gi litt ekstra når vi får litt ekstra, sier brudeparet.

Vårt bryllup: Ragnhild & Erlend

Den profesjonelle makeup-artisten @rmabeauty, også kjent som Ragnhild Margrethe, fikk endelig sin Erlend i vakre La Torre di Pila 29.08.22.

Skap drømmegavelisten i Illums Bolighus

Enten listen er nøye planlagt eller dere trenger inspirasjon, ønsker Illums Bolighus velkommen til et vakkert univers der drømmegavelisten skapes.

Bli kjent med Fotograf Håndlykken!

Bli kjent med fotograf Mildrid Håndlykken, som fremover kommer til å fortelle deg alt det du trenger å vite om…

Vårt bryllup: Jennie & Øystein

Jennie og Øystein har hver sommer siden de møttes feriert i Tvedestrand. Så der ble også bryllupet holdt etter 12…

Vårt bryllup: Nina & Christoffer

Lærerne Nina og Christoffer hadde en varm, intim og personlig vielse på Ris Menighetshus.

Bryllupstrender i pandemiens fotspor

Vi i Bryllupsmagasinet har sett nærmere på 7 bryllupstrender som vokste frem i kjølvannet av pandemien.

Bryllupsgaver fra Kitch´n

Kjøkkengaver står høyt på listen hos både unge par i etableringsfasen og hos par som har bodd sammen i mange…

Bryllupsfeber har premiere på NRK

Bli inspirert av fargerike bryllup i andre kulturer på NRK. I serien får du følge fem brudepar helt frem til…

Ønskelisten som gir deg bryllupsgavene du vil ha

Selvfølgelig vil du sette pris på alt gjestene dine velger ut til deg og din kjære. Men la oss være…

Hilde & Steve

Her kan du lese mer om vinter- og vikingbryllupet til Hilde og Steve, som fant sted på Hunderfossen i 2022.

Oppskriften på et magisk destinasjonsbryllup

Vi har snakket med Jasmine Seymus som jobber som eventkoordinator på Coquillade Provence Resort & Spa om hvordan drømmen kan…

Bryllupsfoto i et annerledes miljø!

De fleste som gifter seg tar bryllupsbilder i en eller annen form, men må man foreviges i et klassisk vakkert…

Frieri – slik kan det gjøres

Her får du noen idéer om forskjellige måter å fri på!

Nattmat – et populært innslag blant gjestene

Nattmat er et enklere måltid som serveres ut mot de små timene på festlige anledninger som for eksempel bryllup.

Vårt bryllup: Lisa & Henrik Borg

Her kan du lese om influenserparet Lisa og Henrik Borgs fantastiske bryllup!

Vårt bryllup: Joakim & Linn

Linn & Joakim giftet seg på Vestlandet i 2020 i Linn sin hjembygd. Her kan du lese om et ekte…

Vil du gifte deg med meg?

Trenger du inspirasjon for ulike måter å fri på? Vi har satt sammen noen romantiske ideer for et magisk frieri.

Oppskriften på ditt drømmebryllup

Er du på jakt etter inspirasjon til ditt drømmebryllup? Her er noen gode råd til hvordan du kan lage ditt…

Elskede bryllupskake!

Hva slags type kake bør man velge og hvilken smakskombinasjon passer best? Les hva du bør tenke på når det…

Skikk og bruk – før, under og etter bryllupet

Vi har sjekket skikk og bruk før, under og etter bryllupet. Men det er dere som bestemmer når alt kommer…

Kunsten å skrive ønskeliste

Datoen er klar og nå gjenstår kun å fikse ønskelisten. Vi gir deg tips og råd som hjelper gjestene med…

Bryllupsbue

Vil dere ha en unik og personlig vielse? Bli mann og kone under en vakker og romantisk bryllupsbue.

Kjøreplan for bryllupsdagen

Tenker du å ta bryllupet som det kommer, uten noen faste tidspunkter? Tenk om igjen! De beste bryllupene er planlagt…

Ankom festen med stil

Har dere planlagt hvordan dere skal ankomme bryllupsfesten eller er dere desperate etter tips og idéer? Her ser dere transportmuligheter.

Vårt bryllup

Har du nylig giftet deg? Vi vil gjerne høre om ditt bryllup og dele dine råd og tips med våre…

21 tips til bryllupsplanleggingen

Det er gøy å planlegge et bryllup, men det kan også være stressende til tider. Her kommer 21 tips som…

9 tips om hvordan dere bevarer kjærligheten

Les våre tips til hvordan dere bevarer kjærligheten, uansett om du har vært sammen med din kjæreste i ett eller…

Barn i bryllup

Vil dere ha barn i bryllup? Om dere ønsker et barnevennlig bryllup er det flere momenter man bør tenke på.

12 tips om hvordan dere planlegger og gjennomfører den perfekte bryllupsreisen

Vi gir deg 12 tips på hvordan du kan skape den perfekte bryllupsreisen.

Slik lager dere den perfekte bryllupshjemmesiden

Bryllupshjemmesiden deres er mer enn en formalitet, det er en viktig kilde som holder gjestene deres informerte om den store…

9 tips – slik makser dere bryllupsfesten!

Å planlegge bryllupsfesten er gøy – pass på å gjøre den uforglemmelig for gjestene deres!

Gruppebilder fra bryllupet? Her er den komplette guiden!

I denne artikkelen viser vi deg hvordan du får de beste gruppe- og minglebildene!

Gi gaver til brudefølget?

Vis at du setter pris på dine forlovere ved å gi en vakker gave.

Elopements – hva er det, egentlig?

Vil dere droppe et stort bryllup og bare gifte dere i hemmelighet? Elopements har blitt mer populært enn noensinne.

Slik har pandemien påvirket hvordan vi feirer bryllup

Selv om vi ønsker at pandemien aldri hadde funnet sted, finnes det faktisk noe positivt som har kommet ut av…

Lansering av eksklusiv bryllupssuite!

Vi ble invitert til den store åpningen av Suite Lars Wallin, en helt unik bryllupssuite hos Radisson Blu Scandinavia.

Vårt bryllup: Amalie & Vetle

"Vi hadde en klar visjon om å bruke fjellheimen, høstfargene og kontrastene så godt som mulig, vi er så fornøyde…

Forbered deg på å komme tilbake til festlighetene etter pandemien

Pandemien er snart et minne blott, og bryllupene er tilbake! Men for noen gjester kan det være en utfordring med…

Vårt bryllup: Frøydis & Håvard

Se bildene fra Frøydis og Håvards vakre bryllup - og finn ut hva Frøydis ga Håvard i morgengave!

Vårt bryllup: Laila & Jakob

Vi hadde et et intimt bryllup med 26 personer, som var helt perfekt! Med bare nærmeste familie og forlovere får…

Tilbords – Norges beste bryllupsliste!

Vi har gavene dere ønsker dere, og mange gode fordeler! Tilbords har hjulpet mange brudepar og bryllupsgjester med å velge…

Hva slags utdrikningslag vil du ha?

Stem på den aktiviteten du helst ville gjort på ditt utdrikningslag!

Lars Wallin designer bryllupssuite i Gøteborg

Lars Wallin har i samarbeid med Radisson Blu Scandinavia designet en helt unik brudesuite – og vi har fått et…

Endelig bryllupsmesse!

Vi har vært på Din bryllupsmesse og fått massevis av ny inspirasjon!

De 5 beste kjøkkenknivene i bryllupsgave

Det er ikke alltid enkelt å finne ut hva man skal ønske seg i bryllupsgave, noe som både er unikt…

La bryllupsplanleggingen begynne!

For å gjøre bryllupsplanleggingen så smidig som mulig, har vi laget en liten tidslinje slik at du lettere holder kontrollen.

Sjekkliste til din bryllupsplanlegging

Det er mye å holde styr på når det gjelder bryllupsplanlegging. Vi tipser deg om når du bør gjøre hva…

Fornye ekteskapsløftene

Er du fremdeles nyforelsket etter mange års ekteskap? Eller er det først nå kjærligheten virkelig blomstrer? Da forstår vi godt…

Vårt bryllup: Madelen & Simen

Når koronaen satte en stopper for det store bryllupet, var det likevel viktig for oss å gifte oss som planlagt,…

20 vanlige feil ved bryllupsfotograferingen

Hvorfor gjøre samme feil som andre? Tenk på følgende før bryllupsfotograferingen. Her er 20 vanlige feil mange gjør.

Den ultimate sjekklisten ETTER bryllupet

Mange brudepar glemmer viktige oppgaver de har etter bryllupet. Her har vi satt sammen en sjekkliste for å gjøre det…

Vårt bryllup: Linn & Jørgen

Da vi bestemte oss for bryllupsdato ett år tidligere visste vi lite om at hele planleggingen skulle bli snudd på…

Drømmebryllup midt i uken

Med tusentalls utsatte bryllup er det mange lørdager fremover som nå blir fullbooket. Vi har løsningen!

Etter pandemien – slik planlegger vi bryllup

Pandemien med covid-19 har stilt krav på nye, innovative løsninger og idéer for mange – ikke minst for brudepar som…

Bryllup og sosiale medier

Det å bruke sosiale medier kan ha stor positiv effekt på bryllupet, men det er ikke alle som ønsker å…

Vårt bryllup: Mari og Mats Ulrik

Jeg (Mats Ulrik) hadde tenkt en stund på at jeg ville fri til Mari og hadde bestemt at dette skulle…

Vårt bryllup: Linda & Øyvind

Øyvind ønsket at vi skulle forlove oss. Han sa: «hvis du svarer ja så betyr det at du svarer ja…

La deg inspirere av vakker borddekking

I Illums Bolighus ønsker vi å inspirere til vakker borddekking med ulike sammensetninger av produkter.

Finn riktig bryllupsfotograf!

Følg denne oppskriften og finn den personen som passer til å forevige nettopp deres store dag.

Slik ble vårt bryllup påvirket av korona

På grunn av pandemien ble Lena og Øysteins planlagte tredagersbryllup helt annerledes enn det de hadde tenkt…

Vårt bryllup: Tonje & Kjetil

"Eit personlig bryllup, akkurat slik vi drømte om!"

Velg din forlover med omhu

Det å bli valgt som forlover medfører også et visst ansvar. Her er noe du bør ha i tankene når…

Vårt bryllup: Ida & Børge

For bryllupet vårt ønsket vi en rolig helg, med kjærlighet i fokus og mest mulig tid med våre kjære.

Gjør bryllupsdagen til en suksess – 9 tips!

De fleste kommende bruder er redde for at noe skal gå galt på bryllupsdagen. Her gir vi deg 9 tips…

Gratis app for å styrke parforholdet

Hvordan kan man styrke parforholdet i en travel hverdag? Og finnes det noen gode råd for å opprettholde den gode…

Vårt bryllup: Katrine & Anders

Katrine og Anders bryllup i sjøkanten ble avslappet og romantisk - "Anders og jeg ser tilbake på en dag som…

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Vil du ha siste nytt, inspirasjon til bryllupet ditt og unike tilbud til våre lesere?

På tide å skrive ønskeliste

Å skrive ønskeliste for bryllupsgavene i dag gir deg ganske store valgmuligheter. Her kan man ønske seg alt fra husgeråd…

Bryllupsmiddagen

En viktig del av bryllupsfesten er maten. Det handler ikke bare om at gjestene skal bli mette, men måltidet er…

Kjøreplan på bryllupsdagen

Når dere planlegger et bryllup kan det være praktisk å ha en kjøreplan for bryllupsdagen som dere kan gå ut…