Vårt bryllup: Jennie & Øystein

Jennie_Christoffer

Jennie og Øystein har hver sommer siden de møttes feriert i Tvedestrand, og forelsket seg begge to helt i Furøya første gangen de var der. Så der ble også bryllupet holdt etter 12 år som kjærester!

Tekst: Brudeparet  Foto: Camilla Andersen 

Frieriet

 

Øystein tok en del av doktorgraden sin på Stanford, og vi bodde i USA i noen måneder. Vi startet turen med en ferie på Hawaii. Øystein fikk på flyturen over en infeksjon i en visdomstann, og ferien startet på legevakten. Men etter noen dager var han frisk nok til en tur til Ka’ena . Helt ytterst på klippene, så langt vest du kommer på øya O’ahu gikk han ned på kne, med en litt ekstra stor kjake og en god dose smertestillende innabords. Det ble selvsagt et ja.

Forberedelsene

 

Location var det første vi landet. Vi har hver sommer siden vi møttes feriert i Tvedestrand, og forelsket oss begge to helt i Furøya første gang vi var der. Furøya er en liten øy utenfor Tvedestrand sentrum, med en restaurant drevet av to helt fantastiske mennesker: Mia og Thomas, et par DNT hytter og en låve som er restaurert og satt i stand av kommunen. På øya kommer man seg kun med båt, og geiter går fritt hele sommerhalvåret.

 

Opprinnelig dato for bryllupet var 13. juni 2020, på vår 11 årsdag som kjærester. Men dette ble først flyttet til 12. juni 2021 da korona meldte ankomst. Vi booket i tillegg inn en reservedato 21. august 2021 i tilfelle, og dette viste seg å være lurt. Alle gode ting er tre, og den 21. august 2021 fikk vi gjennomført drømmebryllupet vårt.

 

Jennie jobber som prosjektleder i et designbyrå, og tok seg av mye av planleggingen. Det ble laget utallige mapper på Pinterest, og mange kvelder gikk med til å søke inspirasjon. Planleggingen var kjempegøy, og en tid vi ser tilbake på som veldig fin.

 

Vi planla programmet godt i forkant, så vi kunne slappe av og ikke stresse på selve dagen. Vi lagde en kjøreplan, og fikk helt fantastisk god hjelp av vårt bryllupscrew, både før under og etter selve dagen. Vi leide alle ledige soveplasser på øya, og i forkant av dagen kom hele gjengen ned og hjalp til med forberedelsene. Det er ingen tvil om at dagen vår aldri kunne blitt gjennomført slik den ble, uten all hjelpen fra gode venner! Låven på øya var kun et «skall», så alt av bord, stoler, blomster, service, mat, drikke med mer, måtte fraktes over med lekter. Dette var en prosess og kostnad vi ikke hadde tenkt noe særlig igjennom når vi først landet på å ha bryllupet på en øy. Dette krevde naturligvis litt mer arbeid, men gjorde også at vi kunne skreddersy akkurat slik vi ønsket det.

 

Jennie presterte av alle ting å pådra seg en hjernerystelse i sitt eget utdrikningslag to uker før bryllupet. Da var det mange høye skuldre. De siste to ukene var det derfor Øystein som tok over all planlegging med god hjelp av familie, forlovere og venner. Onsdagen før bryllupet var første dag uten symptomer for Jennie. Just in time!

 

Så var det denne kjolen da. Som ble sydd av fantastiske Ida Lanto i Stockholm. Det finnes kun en av denne kjolen, og den ble designet sammen med Ida akkurat slik jeg ønsket meg. Korona satte en stopper for siste tilpasning da kjolen skulle hentes. Dagen før avreise kom nye reiserestriksjoner for de uten dose 2, så kjolen måtte sendes. Så kom beskjeden, kjolen var stoppet før grensen, og kunne hentes i Karlstad. Ingen av oss hadde på dette tidspunktet dose 2, og kom oss ikke over grensen uten karantene. Da var det godt å ha noen helter av noen foreldre som var vaksinert. Jennies mor og far satt seg i bilen, under en uke før bryllupet og kjørte 8 timer tur/retur for å hente kjolen. Jeg må innrømme det kom noen gledestårer når de kom tutende med åpne vinduer og full musikk opp oppkjørselen med kjolen i bagasjerommet. Drømmekjolen var hjemme!

 

Mye av planleggingen ble gjort i samarbeid med Mia og Thomas, som driver restauranten på Furøya. For noen fantastiske mennesker. De hadde full kontroll til enhver tid, og var alltid løsningsorientert uansett hva vi foreslo eller ønsket oss. Fotografen vår Camilla var også helt fantastisk og ha med seg i planleggingen, og hjalp oss med flere avgjørelser og forslag til gjennomføringen av selve dagen. Vårt aller beste tips for planleggingen er uten tvil å høre på gode råd fra de rundt deg. Og ikke minst, ha det gøy!!

Seremonien

 

Vi ønsket oss en utendørs, borgerlig seremoni, så været var en viktig faktor. Takk og lov ble det strålene sol, og mange solbrente neser utover dagen. Vi lagde til en midtgang med hvite stoler på gresset foran et lite opphøyet platå. Der sto Øystein og ventet på meg da jeg kom oppover midtgangen, hånd i hånd med min far til gitarspill fra gode kompiser. Dette var øyeblikket jeg var mest nervøs for, men det glemte jeg fort når jeg så mannen i mitt liv stod og ventet på meg i enden av korridoren, skapt av alle menneskene vi er så glade i. Ordfører i Tvedestrand, Marianne Landaas, holdt selve seremonien, og gode venner leste to dikt: «Lykke» av Inger Hagerup, og «Lyset» av Halldis Moren Vesaas. Det ble tårer, kyss og masse klemmer på vei ned midtgangen, med tørkede blomster svigermor og jeg hadde plukket og tørket sammen de to siste årene.
 
 

Fotografen

 

Foto var veldig viktig for oss, og valget var egentlig veldig lett, vi ville bare ha Camilla Andersen. Vi elsker hvordan hun fanger alle de små og store øyeblikkene i bildene sine, uten at ting blir oppstilt eller stivt. Hun har en fantastisk egenskap til å fremme følelsene i alle bildene sine, som det blir mange av på den store dagen. Når datoen ble flyttet var vi plutselig i en situasjon hvor Camilla ikke kunne. Vi måtte ut å lete etter en ny fotograf, men klarte rett og slett ikke lande på noen andre. Så når datoen ble flyttet for andre gang, og Camilla igjen hadde anledning falt alt på plass igjen. Ikke bare tar hun fantastiske bilder, men hun er en så god og varm person. Hun bisto med tips og råd, og var så god å ha med både i planleggingen og på selve dagen.

 

 

Korte fakta:

 

Hvem fridde?

Øystein, så vestspissen av øya O’ahu på Hawaii i 2009

 

Hvor giftet dere dere?

Furøya, Tvedestrand

 

Hvor holdt dere selskapet?

Furøya, Tvedestrand

 

Brudens klær var fra?

Kjole: Ida Lanto

Sko: Samsøe Samsøe,

Øredobber: Maison Sabben

Veske: Zara

 

Brudgommens klær var fra?

Dress: Oscar Jacobson

Sko: Lotusse

Skjorte: Eton

Solbriller: Frank Walton

 

Ringene?

Forlovelsesringen er en gullring med en diamant som Jennie arvet av sin bestemor. Gifteringen er i gull med en diamantremse. Øystein sin er en standard gullring.

 

Maten:

Furøya restaurant

 

Fotograf:

Camilla Andersen – hjemmeside: www.millifoto.no – instagram: @millifoto_wedding

 

Hvor mange gjester inviterte dere i bryllupet?

80

 

Det beste på bryllupsdagen deres?

Uten tvil, folka!

 

Hva ga dere hverandre i morgengave?

Ingenting. Vi gå en oppmerksomhet til våre forlovere, brudepiker og brudesvenner.

 

Hvordan gikk det med bryllupsplanleggingen?

Vi storkoste oss. Det var halve moroa.

 

Les mer

Klassiske bryllupsgaver

De beste gavene er de tingene som kan gå i arv fra generasjon til generasjon. En klassiker slår aldri feil.

Vårt bryllup: Anja og Per

Her forteller brudeparet om sitt nydelige sommerbryllup og gir deg dessuten noen gode tips til bryllupsplanleggingen din!

Vårt bryllup: Katja og Nate

Her kan du lese om Katja og Nates vakre bryllup på Sola Strand Hotell!

Vårt bryllup: Helga & Rikard

"Det beste med dagen var at alle våre var samlet på et sted, det var så mye latter og gjennomsyret…

Finn din bryllupsfotograf!

Bryllupsbildene skal leve videre også etter bryllupet. Finn din fotograf her!

Vårt bryllup: Isabel & Bård

Brudeparet valgte et helt unikt lokale for både vielse og fest; Kirkesalen i Koldinghus, Danmark

First Look – ikke bare for brudgommen

Har du tenkt på at det finnes andre første blikk som det også kan være verdt å forevige?

Vårt bryllup: Adriana & Jørgen

Brudeparet har kjent hverandre siden tenårene, vokst sammen og lært å kjenne hverandre. Derfor visste de akkurat hva som var…

Vårt bryllup: Rebecka & Lars Erik

Planten Monstera fikk stå i sentrum i bryllupet til Rebecka og Lars Erik - her forteller bruden om deres unike…

Amerikanske bryllupstradisjoner

Det er mange amerikanske bryllupstradisjoner som har fått fotfeste i Norge og som har økt i popularitet de siste årene.…

Hvordan planlegge et destinasjonsbryllup

Vi har laget en enkel guide til hvordan du kan planlegge et destinasjonsbryllup så lett som mulig.

Trykksaker til bryllup

Bli inspirert av disse vakre trykksakene til bryllup!

Vårt bryllup: Thurga & Janath

Her kan du lese om Thurga og Janaths vakre tamilske bryllup i Spania!

QUIZ: Hvilket bryllupstema passer deg best?

Vet du ikke hvilket tema dere skal velge for deres bryllup? Ta denne testen for å finne det temaet som…

Ekteskapsløfter: Hvordan skriver du dem?

Det finnes ikke noe mer personlig, romantisk og intimt enn å skrive ekteskapsløfter til hverandre på bryllupsdagen.

Vårt bryllup: Julie & Thor

For oss betyr ekteskapet å holde sammen til døden skiller oss. Ekteskapet betyr å konstant velge hverandre.

Detaljer som skaper et perfekt bryllup

"Dagen i går ble helt perfekt! Vi er så fornøyd med lydanlegget og alt dere leverte." - Line

Få ditt drømmebryllup til overkommelig pris

En stor utfordring mange vordende brudepar står foran er kostnad. Et bryllup kan jo bli en temmelig dyr affære.

Hunderfossen Hotell og Resort

Omgivelsene på Hunderfossen kunne kommet rett fra et Asbjørnsen og Moe eventyr. Her er Soria Moria slott, prinsesser, konger, eventyr…

Ønsket seg gaver til kreftforeningen

Da Maj og Jørgen giftet seg i 2023 ba de familie og venner om donasjoner til kreftsaken.

Norges første Desi Bryllupsmesse

Messen går av stabelen den 28. april i Husebylåven i Lillestrøm

Bryllup på Stenungsögården

Vi vet hvor viktig denne store dagen er for dere, og derfor må alt bli akkurat så perfekt som dere…

Vårt bryllup: Synne & Blyde

"Drømmen var å skape en dag med mye latter, kjærlighet og god stemning. Det var også viktig at det var…

Skap drømmegavelisten i Illums Bolighus

Enten listen er nøye planlagt eller dere trenger inspirasjon, ønsker Illums Bolighus velkommen til et vakkert univers der drømmegavelisten skapes.

Våre topp 20 låter til brudevalsen

Har dere ikke bestemt dere for hvilken sang dere vil danse til enda? Vi har funnet frem noen av våre…

Velg riktig festlokale

Gratulerer, dere skal gifte dere. På tide å planlegge en av livets største fester, bryllupsfesten. I tillegg til maten, underholdningen…

9 tips – slik makser dere bryllupsfesten!

Å planlegge bryllupsfesten er gøy – pass på å gjøre den uforglemmelig for gjestene deres!

Perfekte bryllupsbilder

Et bryllup er et minne for livet, noe dere vil ta med dere videre og tenke på med glede og…

Lag et bryllupsbudsjett

Det første stadiet i planleggingsfasen er å sette opp et bryllupsbudsjett.

Gift dere først – fest senere!

Les mer om trenden som på engelsk kalles for Wed first – party later; gift dere først – fest senere.…

Unike hoteller

Drømmer du om å feire bryllupet ditt på et unikt og historisk hotell?

Det perfekte stedet til deres store dag!

Går dere i bryllupstanker og leter etter det helt perfekte stedet for bryllupet deres, som også har overnattingsmuligheter? Da har…

Del din unike bryllupshistorie med oss!

Har du nylig giftet deg? Vi vil gjerne høre om ditt bryllup og dele dine råd og tips med våre…

Den ultimate sjekklisten ETTER bryllupet

Mange brudepar glemmer viktige oppgaver de har etter bryllupet. Her har vi satt sammen en sjekkliste for å gjøre det…

Bryllupsbudsjett

Her kan du laste ned en budsjettmal for bryllup som hjelper deg å holde oversikten!

Kjøreplan for bryllupsdagen

Tenker du å ta bryllupet som det kommer, uten noen faste tidspunkter? Tenk om igjen! De beste bryllupene er planlagt…

Beste bryllupsfoto 2023

Se de 50 beste av nesten 10 000 bilder fra fotografer over hele verden.

20 romantiske vinterdates for deg og din partner

Vet du ikke hva du skal finne på med kjæresten din i julen? Vi har listet 20 vinterdates som gir…

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Vil du ha siste nytt, inspirasjon til bryllupet ditt og unike tilbud til våre lesere?

Neonskilt til bryllup!

Gi bryllupet ditt den ekstra gnisten det fortjener med et unikt, skreddersydd neonskilt som feirer deres spesielle dag.

9 romantiske julefilmer for to

Vi teller ned dagene til julaften, men mens vi venter kan du sette på disse 9 romantiske julefilmene for å…

Morgengaven – en kjærlighetsgave

Morgengaven er en gammel tradisjon som fortsatt lever i beste velgående – og som er modernisert slik at den passer…

Bryllup – og tilhørende fester

Et bryllup med vielse, mingling og selskap er supert, men her er noen bryllupsrelaterte fester du også kan arrangere!

10 ting hver brud burde ha

Disse ti tingene er kanskje de viktigste i bryllupsplanleggingen.

Bryllupsbingo

Her kan du laste ned et bingobrett du kan bruke på bryllupsfesten!

Bryllupsgaver: Hva bør man ønske seg?

Vi gir dere våre beste tips for en bryllupsgave dere blir fornøyde med.

8 morsomme leker til bryllupet

Morsomme leker får tiden til å gå, og bidrar til sosialt samhold slik at gjestene blir bedre kjent med hverandre.

Vinterbryllup – alt du vil vite

Drømmer du om et vinterbryllup i hvitt med naturen i fokus? Her kommer alt du trenger å vite om vinterbryllup…

Hvordan kommunisere bedre med din partner

Vi gir deg 5 tips som får deg til å kommunisere bedre med din partner og et forhold som varer.

Quiz: Hvilken bryllupsreise passer for dere?

Vet dere hvor dere skal dra? En god begynnelse er å finne ut hva slags type reisende dere er ved…

De kuleste bryllupstemaene

Skal du gå for romantisk, moderne, vintage eller uformell hagefest?

Vårt bryllup: Thea og Nils

Ungdomskjærestene Thea og Nils valgte å invitere venner og familie til en skikkelig bryllupsfest i nærmiljøet.

Vårt bryllup: Anita & Morten

Da Anita & Morten giftet seg, angret de ikke sekund på at de hadde «first look» før selve vielsen.

Vårt bryllup: Stine Malene og Bjørnar

Stine Malene og Bjørnar ønsket en intim seremoni og fest på vingården Fattoria Del Colle i Italia.

Hjelp, jeg er forlover!

Å være forlover er et ærefullt oppdrag som innebærer langt mer enn å arrangere utdrikningslag og holde tale under middagen.

Drømmebryllup på vakre Ringnes Gård

Lisa Erlanda & Hans Johan mistet sin høytelskede sønn i 2021, men sammen finner de kraft og styrke som gir…

Bryllupsgave til paret som har alt

Paret som, i likhet med de fleste brudepar i dag, har levd sammen i lang tid, og som har kommet…

Fotograf Håndlykken svarer

Vi spurte fotograf Håndlykken om hvordan en fotograf jobber for å få de aller beste bryllupsbildene.

Trash the dress

Bryllupsmagasinets redaktør satte på seg et wakeboard og testet trenden ”trash the dress”

Bryllup i Toscana!

Linda og Bjørn giftet seg i Toscana, og her presenterer vi bildene fra det nydelige bryllupet tatt av Andrea Tappo…

Sosiale medier og bildedeling

Er det ok å bruke mobiltelefoner på festen? Les vår artikkel om bildedeling og sosiale medier under bryllup her.

Vårt bryllup: Ida & Didrik

Ida og Didrik hadde bryllupsfesten på vakre Digra Gård 30. juli 2022 med Morten Grøtnes som toastmaster.

Bryllup i ulike kulturer – Hinduismen

I denne artikkelen forteller vi deg mer om hva du kan forvente deg dersom du blir invitert til et hinduistisk…

Fotograf Håndlykken svarer

I denne artikkelen svarer Fotograf Håndlykken på noen av de vanligste spørsmålene fra kommende brudepar.

Vårt bryllup: Ragnhild & Erlend

Den profesjonelle makeup-artisten @rmabeauty, også kjent som Ragnhild Margrethe, fikk endelig sin Erlend i vakre La Torre di Pila 29.08.22.

Bli kjent med Fotograf Håndlykken!

Bli kjent med fotograf Mildrid Håndlykken, som fremover kommer til å fortelle deg alt det du trenger å vite om…

Vårt bryllup: Jennie & Øystein

Jennie og Øystein har hver sommer siden de møttes feriert i Tvedestrand. Så der ble også bryllupet holdt etter 12…

Vårt bryllup: Nina & Christoffer

Lærerne Nina og Christoffer hadde en varm, intim og personlig vielse på Ris Menighetshus.

Bryllupstrender i pandemiens fotspor

Vi i Bryllupsmagasinet har sett nærmere på 7 bryllupstrender som vokste frem i kjølvannet av pandemien.

Bryllupsgaver fra Kitch´n

Kjøkkengaver står høyt på listen hos både unge par i etableringsfasen og hos par som har bodd sammen i mange…

Bryllupsfeber har premiere på NRK

Bli inspirert av fargerike bryllup i andre kulturer på NRK. I serien får du følge fem brudepar helt frem til…

Ønskelisten som gir deg bryllupsgavene du vil ha

Selvfølgelig vil du sette pris på alt gjestene dine velger ut til deg og din kjære. Men la oss være…

Hilde & Steve

Her kan du lese mer om vinter- og vikingbryllupet til Hilde og Steve, som fant sted på Hunderfossen i 2022.

Oppskriften på et magisk destinasjonsbryllup

Vi har snakket med Jasmine Seymus som jobber som eventkoordinator på Coquillade Provence Resort & Spa om hvordan drømmen kan…

Bryllupsfoto i et annerledes miljø!

De fleste som gifter seg tar bryllupsbilder i en eller annen form, men må man foreviges i et klassisk vakkert…

Frieri – slik kan det gjøres

Her får du noen idéer om forskjellige måter å fri på!

Nattmat – et populært innslag blant gjestene

Nattmat er et enklere måltid som serveres ut mot de små timene på festlige anledninger som for eksempel bryllup.

Vårt bryllup: Lisa & Henrik Borg

Her kan du lese om influenserparet Lisa og Henrik Borgs fantastiske bryllup!

Vårt bryllup: Joakim & Linn

Linn & Joakim giftet seg på Vestlandet i 2020 i Linn sin hjembygd. Her kan du lese om et ekte…

Vil du gifte deg med meg?

Trenger du inspirasjon for ulike måter å fri på? Vi har satt sammen noen romantiske ideer for et magisk frieri.

Elskede bryllupskake!

Hva slags type kake bør man velge og hvilken smakskombinasjon passer best? Les hva du bør tenke på når det…

Skikk og bruk – før, under og etter bryllupet

Vi har sjekket skikk og bruk før, under og etter bryllupet. Men det er dere som bestemmer når alt kommer…

Kunsten å skrive ønskeliste

Datoen er klar og nå gjenstår kun å fikse ønskelisten. Vi gir deg tips og råd som hjelper gjestene med…

Bryllupsbue

Vil dere ha en unik og personlig vielse? Bli mann og kone under en vakker og romantisk bryllupsbue.

Ankom festen med stil

Har dere planlagt hvordan dere skal ankomme bryllupsfesten eller er dere desperate etter tips og idéer? Her ser dere transportmuligheter.

21 tips til bryllupsplanleggingen

Det er gøy å planlegge et bryllup, men det kan også være stressende til tider. Her kommer 21 tips som…

9 tips om hvordan dere bevarer kjærligheten

Les våre tips til hvordan dere bevarer kjærligheten, uansett om du har vært sammen med din kjæreste i ett eller…

Barn i bryllup

Vil dere ha barn i bryllup? Om dere ønsker et barnevennlig bryllup er det flere momenter man bør tenke på.

12 tips om hvordan dere planlegger og gjennomfører den perfekte bryllupsreisen

Vi gir deg 12 tips på hvordan du kan skape den perfekte bryllupsreisen.

Slik lager dere den perfekte bryllupshjemmesiden

Bryllupshjemmesiden deres er mer enn en formalitet, det er en viktig kilde som holder gjestene deres informerte om den store…

Gruppebilder fra bryllupet? Her er den komplette guiden!

I denne artikkelen viser vi deg hvordan du får de beste gruppe- og minglebildene!

Gi gaver til brudefølget?

Vis at du setter pris på dine forlovere ved å gi en vakker gave.

Elopements – hva er det, egentlig?

Vil dere droppe et stort bryllup og bare gifte dere i hemmelighet? Elopements har blitt mer populært enn noensinne.

Slik har pandemien påvirket hvordan vi feirer bryllup

Selv om vi ønsker at pandemien aldri hadde funnet sted, finnes det faktisk noe positivt som har kommet ut av…

Lansering av eksklusiv bryllupssuite!

Vi ble invitert til den store åpningen av Suite Lars Wallin, en helt unik bryllupssuite hos Radisson Blu Scandinavia.

Vårt bryllup: Amalie & Vetle

"Vi hadde en klar visjon om å bruke fjellheimen, høstfargene og kontrastene så godt som mulig, vi er så fornøyde…

Forbered deg på å komme tilbake til festlighetene etter pandemien

Pandemien er snart et minne blott, og bryllupene er tilbake! Men for noen gjester kan det være en utfordring med…

Vårt bryllup: Frøydis & Håvard

Se bildene fra Frøydis og Håvards vakre bryllup - og finn ut hva Frøydis ga Håvard i morgengave!

Vårt bryllup: Laila & Jakob

Vi hadde et et intimt bryllup med 26 personer, som var helt perfekt! Med bare nærmeste familie og forlovere får…

Tilbords – Norges beste bryllupsliste!

Vi har gavene dere ønsker dere, og mange gode fordeler! Tilbords har hjulpet mange brudepar og bryllupsgjester med å velge…

Hva slags utdrikningslag vil du ha?

Stem på den aktiviteten du helst ville gjort på ditt utdrikningslag!

Lars Wallin designer bryllupssuite i Gøteborg

Lars Wallin har i samarbeid med Radisson Blu Scandinavia designet en helt unik brudesuite – og vi har fått et…

Endelig bryllupsmesse!

Vi har vært på Din bryllupsmesse og fått massevis av ny inspirasjon!

La bryllupsplanleggingen begynne!

For å gjøre bryllupsplanleggingen så smidig som mulig, har vi laget en liten tidslinje slik at du lettere holder kontrollen.