Våre topp 20 låter til brudevalsen

Brudevalsen

Har dere ikke bestemt dere for hvilken sang dere vil danse til enda? Fortvil ikke, for vi har funnet frem noen av våre favoritter gjennom tidene.

Tekst: Kristin Hassellind  Foto: Adobestock.com

1. A Thousand Years – Christina Perri

En populær favorittlåt å danse bryllupsvalsen til – og det er lett å forstå hvorfor! Budskapet i sangen handler om at man har ventet hele livet på å forelske seg og finne den rette. Sangen ble skrevet for The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 1 fra 2011, en romantisk-fantasi serie som tok verden med storm da den kom ut.

2. I Can’t Help Falling In Love  – Elvis Presley

Det finnes mange versjoner av denne låten, men «The King» synger denne med en behagelig ro og kontroll. Sangen kom ut i 1961, og Elvis blandet flere musikalske stiler i sin musikk. Dette er en låt som både passer til klassiske bryllup som til et levende låvebryllup.

3. I didn’t know – Sofia Carson

Denne låten er fra Soundtracket til filmen Purple Hearts som kom ut på Netflix i 2022. Filmen klatret raskt opp på topplisten verden over, og er en emosjonell romantisk-komedie som garantert får tårene til å trille. Denne sangen er perfekt for par som trodde de var for ulike, men endte opp med å oppleve en intens kjærlighet som dere begge ikke visste dere egentlig hadde behov for.

4. Wanna Be That Song – Brett Eldredge

Om du elsker country eller planlegger et låvebryllup, så er denne låten fra 2016 en vakker sang som garantert vil få dere til å tenke tilbake på alle de gode minnene dere har hatt sammen som kjærester – og de gode minnene dere kommer til å skape etter at dere er gift.

5. Carry You Through – Jade Wales

Dette er en fin og lidenskapelig kristen bryllupssang fra 2017 som passer til dere som ønsker en religiøs tilnærming i deres bryllup. Den handler om at Gud vil gi deg din sjelevenn når tiden er inne om man holder tålmodig fast ved sin tro og stoler på Herren. Sammen blir man forent i Guds kjærlighet som viser veien videre.

Brudevalsen

6. Marry You – Bruno Mars

Denne pop og soul låten ble utgitt i 2011 og ble rask populær på amerikanske forlovelsesfester. I Norden er det mange som velger sangen til brudevalsen, siden flere par ønsker å danse noe annet enn tradisjonell wienervals, og heller ha noe med litt mer fart som raskt får med seg gjestene på dansegulvet.

7. Unchained Melody – Righteous Brothers

Dette er en gammel klassiker fra 1965 som har blitt danset i mange bryllup opp igjennom tidene. Sangen ble for første gang utgitt som filmusikk til filmen Unchained i 1955,  som handler om en innsatt i fengsel som tenker på å flykte eller sone sin straff, slik at han blir gjenforent med sin store kjærlighet som han lengter etter.

8. Young & Beautiful – Lana Del Rey

Denne nydelige og drømmende sangen er fra filmen «The Greats Gatsby» fra 2013, som er basert på novellen fra F. Scott Fitzergerald med samme navn. «Vil du fortsatt elske meg når jeg ikke lenger er ung og vakker?» er et sterkt budskap med tanker om kjærligheten vil vare for alltid. Det finnes mange ulike versjoner på Spotify av denne låten som også blir brukt til brudevalsen.

9. Ti Amo – Umberto Tozzi

Ingen snakker kjærlighetens språk som italienere og denne låten fra 1977 blir ofte ofte spilt i italienske bryllup. Det er ikke uten grunn at flere nordiske brudepar ønsker bryllup i Italia, og denne sangen skriker «jeg elsker deg» når dere sammen danser deres romantiske brudevals.

10. All of Me – John Legend

Denne vakre og dype balladen har et sterkt budskap og vakker tekst, som har ført til at mange par velger den som sin første sang under sitt bryllup. Legend dedikerte denne låten til sin kone i 2013, og den handler om å balansere hverandre ut og akseptere hverandres ufullkommenheter i gode og onde dager.

 

Brudevalsen

11. Dancing On My Own – Vitamin String Quartet

Liker du klassisk musikk og instrumenter? Denne moderne, klassiske versjonen ble opprinnelig skrevet av den svenske pop-artisten Robyn. Den ble valgt som låt i den første dansen mellom Anthony og Kate i Netflix-suksessen Bridgerton i 2022. Sangen er perfekt for dere som planlegger en tradisjonell wienervals og har et klassisk bryllup.

12. Amazed – Lonestar

60 millioner visninger på YouTube sier kanskje sitt. Denne balladen fra 1999 er for mange den ultimate kjærlighetssangen. Den er både populær for par som gifter seg i 20-årene og for de som gifter seg etter 40. Teksten er en solid kjærlighetserklæring til sin partner, og sammen vil dere skape en vakker brudevals.

13. Perfect – Ed Sheeran

Denne romantiske balladen fra 2017 er skrevet av den engelske sangeren Ed Sheeran, og er et meget populært valg når man skal velge musikk til brudevalsen. Låten ble skrevet til hans kjæreste og fremtidig kone, og fokuserer på det tradisjonelle ekteskapet og en kjærlighet til hverandre som har vart i mange år.

14. When I Fall in Love – Nat King Cole

Populær og klassisk kjærlighetssang fra 1956 som er nydelig å danse vals til. Låten ble først utgitt av Young & Heyman i 1952, men siden den gang har det kommet mange ulike versjoner av låten. Cole synger denne låten på en elegant, plettfri og veltalende måte, som sender ut et budskap om dedikasjon og evig kjærlighet når man først har forelsket seg.

15. By Your Side – Ane Brun

Dette er en populær og vakker kjærlighetssang, som opprinnelig ble skrevet av Sade i 2002 og ble kåret til en av de beste kjærlighetslåtene gjennom tidene. Denne sårbare, vakre og magiske versjonen av Ane Brun vil virkelig gi følelsen av man står ved siden av hverandre gjennom tykt og tynt.

Brudevalsen

16. Because You Loved Me – Céline Dion

Denne pop-balladen ble en stor hit da den kom ut i 1996, og var en hyllest til Dions far som hadde hjulpet, veiledet og oppmuntret den dyktige artisten til å bli den hun er i dag. For mange par kan tekstens budskap sies det samme om deres partner, som har stått som en stødig klippe gjennom motgang og medgang.

17. Bed of Roses – Bon Jovi

Om du liker rockeballader, så er denne låten fra 1992 en favoritt hos både den eldre og yngre garde. Den handler kort fortalt om en mann som inderlig ønsker å ta vare på sin kjære og få henne til å smile, selv om livet ikke alltid er en dans på roser. Denne passer perfekt til par som ønsker litt rock i bryllupet sitt eller har en lang historie sammen.

18. I Can’t Help Myself – The Kelly Family

Denne låten lå på førsteplass på hitlistene i mange land da den kom ut i 1996. Deres vakre formidlingsevne, dype stemmer og innlevelse har bidratt til at dette er en populær kjærlighetssang for mange par.

19. Home – Edith Whiskers

Denne akustiske indie-låten fra 2020 har tatt av på sosiale medier de siste par årene og ble først oppdaget på TikTok. Sangen handler om at uansett hvor man befinner seg eller hva man gjør, så føles det som om man har kommet hjem når man er med sin partner.

20. The Wedding Song – Angus & Julia Stone

Denne nydelige sangen av den australske folke- og indiepop gruppen kom ut i 2014, og har blitt valgt av mange som enten sang til brudevalsen eller som inngangsmusikk til seremonien. Den sier kort fortalt at «nå er det oss to for alltid og vi skal bygge et langt liv sammen.» Lenge leve kjærligheten!

*Lytt til flere bryllupssanger ved å følge oss på Spotify @NordicBridalMedia. Her vil du også finne den perfekte musikken til utdrikningslaget og bryllupsreisen.

Les mer

Finn din bryllupsfotograf

Å velge en profesjonell bryllupsfotograf lønner seg i lengden. Bryllupsbildene er jo det eneste fysiske minnet som skal leve videre…

Vårt bryllup: Synne & Blyde

"Drømmen var å skape en dag med mye latter, kjærlighet og god stemning. Det var også viktig at det var…

Skap drømmegavelisten i Illums Bolighus

Enten listen er nøye planlagt eller dere trenger inspirasjon, ønsker Illums Bolighus velkommen til et vakkert univers der drømmegavelisten skapes.

Våre topp 20 låter til brudevalsen

Har dere ikke bestemt dere for hvilken sang dere vil danse til enda? Vi har funnet frem noen av våre…

Velg riktig festlokale

Gratulerer, dere skal gifte dere. På tide å planlegge en av livets største fester, bryllupsfesten. I tillegg til maten, underholdningen…

9 tips – slik makser dere bryllupsfesten!

Å planlegge bryllupsfesten er gøy – pass på å gjøre den uforglemmelig for gjestene deres!

Perfekte bryllupsbilder

Et bryllup er et minne for livet, noe dere vil ta med dere videre og tenke på med glede og…

Lag et bryllupsbudsjett

Det første stadiet i planleggingsfasen er å sette opp et bryllupsbudsjett.

Gift dere først – fest senere!

Les mer om trenden som på engelsk kalles for Wed first – party later; gift dere først – fest senere.…

Unike hoteller

Drømmer du om å feire bryllupet ditt på et unikt og historisk hotell?

Det perfekte stedet til deres store dag!

Går dere i bryllupstanker og leter etter det helt perfekte stedet for bryllupet deres, som også har overnattingsmuligheter? Da har…

Del din unike bryllupshistorie med oss!

Har du nylig giftet deg? Vi vil gjerne høre om ditt bryllup og dele dine råd og tips med våre…

Den ultimate sjekklisten ETTER bryllupet

Mange brudepar glemmer viktige oppgaver de har etter bryllupet. Her har vi satt sammen en sjekkliste for å gjøre det…

Kjøreplan for bryllupsdagen

Tenker du å ta bryllupet som det kommer, uten noen faste tidspunkter? Tenk om igjen! De beste bryllupene er planlagt…

Beste bryllupsfoto 2023

Se de 50 beste av nesten 10 000 bilder fra fotografer over hele verden.

20 romantiske vinterdates for deg og din partner

Vet du ikke hva du skal finne på med kjæresten din i julen? Vi har listet 20 vinterdates som gir…

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Vil du ha siste nytt, inspirasjon til bryllupet ditt og unike tilbud til våre lesere?

Neonskilt til bryllup!

Gi bryllupet ditt den ekstra gnisten det fortjener med et unikt, skreddersydd neonskilt som feirer deres spesielle dag.

Detaljer som skaper et perfekt bryllup

"Dagen i går ble helt perfekt! Vi er så fornøyd med lydanlegget og alt dere leverte." - Line

9 romantiske julefilmer for to

Vi teller ned dagene til julaften, men mens vi venter kan du sette på disse 9 romantiske julefilmene for å…

Morgengaven – en kjærlighetsgave

Morgengaven er en gammel tradisjon som fortsatt lever i beste velgående – og som er modernisert slik at den passer…

Bryllup – og tilhørende fester

Et bryllup med vielse, mingling og selskap er supert, men her er noen bryllupsrelaterte fester du også kan arrangere!

10 ting hver brud burde ha

Disse ti tingene er kanskje de viktigste i bryllupsplanleggingen.

Bryllupsbingo

Her kan du laste ned et bingobrett du kan bruke på bryllupsfesten!

QUIZ: Hvilket bryllupstema passer deg best?

Vet du ikke hvilket tema dere skal velge for deres bryllup? Ta denne testen for å finne det temaet som…

Bryllupsgaver: Hva bør man ønske seg?

Vi gir dere våre beste tips for en bryllupsgave dere blir fornøyde med.

8 morsomme leker til bryllupet

Morsomme leker får tiden til å gå, og bidrar til sosialt samhold slik at gjestene blir bedre kjent med hverandre.

Vinterbryllup – alt du vil vite

Drømmer du om et vinterbryllup i hvitt med naturen i fokus? Her kommer alt du trenger å vite om vinterbryllup…

Hvordan kommunisere bedre med din partner

Vi gir deg 5 tips som får deg til å kommunisere bedre med din partner og et forhold som varer.

Quiz: Hvilken bryllupsreise passer for dere?

Vet dere hvor dere skal dra? En god begynnelse er å finne ut hva slags type reisende dere er ved…

De kuleste bryllupstemaene

Skal du gå for romantisk, moderne, vintage eller uformell hagefest?

Vårt bryllup: Thea og Nils

Ungdomskjærestene Thea og Nils valgte å invitere venner og familie til en skikkelig bryllupsfest i nærmiljøet.

Vårt bryllup: Anita & Morten

Da Anita & Morten giftet seg, angret de ikke sekund på at de hadde «first look» før selve vielsen.

Vårt bryllup: Stine Malene og Bjørnar

Stine Malene og Bjørnar ønsket en intim seremoni og fest på vingården Fattoria Del Colle i Italia.

Hjelp, jeg er forlover!

Å være forlover er et ærefullt oppdrag som innebærer langt mer enn å arrangere utdrikningslag og holde tale under middagen.

Bryllup på Stenungsögården

Vi vet hvor viktig denne store dagen er for dere, og derfor må alt bli akkurat så perfekt som dere…

Er du en ekte bridezilla?

Har du et sterkt kontrollbehov, pisker kjæreste og forlover rundt og stiller urimelige krav til frisør, fotograf eller de som…

Drømmebryllup på vakre Ringnes Gård

Lisa Erlanda & Hans Johan mistet sin høytelskede sønn i 2021, men sammen finner de kraft og styrke som gir…

Bryllupsgave til paret som har alt

Paret som, i likhet med de fleste brudepar i dag, har levd sammen i lang tid, og som har kommet…

Fotograf Håndlykken svarer

Vi spurte fotograf Håndlykken om hvordan en fotograf jobber for å få de aller beste bryllupsbildene.

Trash the dress

Bryllupsmagasinets redaktør satte på seg et wakeboard og testet trenden ”trash the dress”

Bryllup i Toscana!

Linda og Bjørn giftet seg i Toscana, og her presenterer vi bildene fra det nydelige bryllupet tatt av Andrea Tappo…

Hunderfossen Hotell og Resort

Omgivelsene på Hunderfossen kunne kommet rett fra et Asbjørnsen og Moe eventyr. Her er Soria Moria slott, prinsesser, konger, eventyr…

Sosiale medier og bildedeling

Er det ok å bruke mobiltelefoner på festen? Les vår artikkel om bildedeling og sosiale medier under bryllup her.

Vårt bryllup: Ida & Didrik

Ida og Didrik hadde bryllupsfesten på vakre Digra Gård 30. juli 2022 med Morten Grøtnes som toastmaster.

Bryllup i ulike kulturer – Hinduismen

I denne artikkelen forteller vi deg mer om hva du kan forvente deg dersom du blir invitert til et hinduistisk…

Fotograf Håndlykken svarer

I denne artikkelen svarer Fotograf Håndlykken på noen av de vanligste spørsmålene fra kommende brudepar.

Julie og Sigve ønsket seg et tomt gavebord

Det føles fint å gi litt ekstra når vi får litt ekstra, sier brudeparet.

Vårt bryllup: Ragnhild & Erlend

Den profesjonelle makeup-artisten @rmabeauty, også kjent som Ragnhild Margrethe, fikk endelig sin Erlend i vakre La Torre di Pila 29.08.22.

Bli kjent med Fotograf Håndlykken!

Bli kjent med fotograf Mildrid Håndlykken, som fremover kommer til å fortelle deg alt det du trenger å vite om…

Vårt bryllup: Jennie & Øystein

Jennie og Øystein har hver sommer siden de møttes feriert i Tvedestrand. Så der ble også bryllupet holdt etter 12…

Vårt bryllup: Nina & Christoffer

Lærerne Nina og Christoffer hadde en varm, intim og personlig vielse på Ris Menighetshus.

Bryllupstrender i pandemiens fotspor

Vi i Bryllupsmagasinet har sett nærmere på 7 bryllupstrender som vokste frem i kjølvannet av pandemien.

Bryllupsgaver fra Kitch´n

Kjøkkengaver står høyt på listen hos både unge par i etableringsfasen og hos par som har bodd sammen i mange…

Bryllupsfeber har premiere på NRK

Bli inspirert av fargerike bryllup i andre kulturer på NRK. I serien får du følge fem brudepar helt frem til…

Ønskelisten som gir deg bryllupsgavene du vil ha

Selvfølgelig vil du sette pris på alt gjestene dine velger ut til deg og din kjære. Men la oss være…

Hilde & Steve

Her kan du lese mer om vinter- og vikingbryllupet til Hilde og Steve, som fant sted på Hunderfossen i 2022.

Oppskriften på et magisk destinasjonsbryllup

Vi har snakket med Jasmine Seymus som jobber som eventkoordinator på Coquillade Provence Resort & Spa om hvordan drømmen kan…

Bryllupsfoto i et annerledes miljø!

De fleste som gifter seg tar bryllupsbilder i en eller annen form, men må man foreviges i et klassisk vakkert…

Frieri – slik kan det gjøres

Her får du noen idéer om forskjellige måter å fri på!

Nattmat – et populært innslag blant gjestene

Nattmat er et enklere måltid som serveres ut mot de små timene på festlige anledninger som for eksempel bryllup.

Vårt bryllup: Lisa & Henrik Borg

Her kan du lese om influenserparet Lisa og Henrik Borgs fantastiske bryllup!

Vårt bryllup: Joakim & Linn

Linn & Joakim giftet seg på Vestlandet i 2020 i Linn sin hjembygd. Her kan du lese om et ekte…

Vil du gifte deg med meg?

Trenger du inspirasjon for ulike måter å fri på? Vi har satt sammen noen romantiske ideer for et magisk frieri.

Elskede bryllupskake!

Hva slags type kake bør man velge og hvilken smakskombinasjon passer best? Les hva du bør tenke på når det…

Skikk og bruk – før, under og etter bryllupet

Vi har sjekket skikk og bruk før, under og etter bryllupet. Men det er dere som bestemmer når alt kommer…

Kunsten å skrive ønskeliste

Datoen er klar og nå gjenstår kun å fikse ønskelisten. Vi gir deg tips og råd som hjelper gjestene med…

Bryllupsbue

Vil dere ha en unik og personlig vielse? Bli mann og kone under en vakker og romantisk bryllupsbue.

Ankom festen med stil

Har dere planlagt hvordan dere skal ankomme bryllupsfesten eller er dere desperate etter tips og idéer? Her ser dere transportmuligheter.

21 tips til bryllupsplanleggingen

Det er gøy å planlegge et bryllup, men det kan også være stressende til tider. Her kommer 21 tips som…

9 tips om hvordan dere bevarer kjærligheten

Les våre tips til hvordan dere bevarer kjærligheten, uansett om du har vært sammen med din kjæreste i ett eller…

Barn i bryllup

Vil dere ha barn i bryllup? Om dere ønsker et barnevennlig bryllup er det flere momenter man bør tenke på.

12 tips om hvordan dere planlegger og gjennomfører den perfekte bryllupsreisen

Vi gir deg 12 tips på hvordan du kan skape den perfekte bryllupsreisen.

Slik lager dere den perfekte bryllupshjemmesiden

Bryllupshjemmesiden deres er mer enn en formalitet, det er en viktig kilde som holder gjestene deres informerte om den store…

Gruppebilder fra bryllupet? Her er den komplette guiden!

I denne artikkelen viser vi deg hvordan du får de beste gruppe- og minglebildene!

Gi gaver til brudefølget?

Vis at du setter pris på dine forlovere ved å gi en vakker gave.

Elopements – hva er det, egentlig?

Vil dere droppe et stort bryllup og bare gifte dere i hemmelighet? Elopements har blitt mer populært enn noensinne.

Slik har pandemien påvirket hvordan vi feirer bryllup

Selv om vi ønsker at pandemien aldri hadde funnet sted, finnes det faktisk noe positivt som har kommet ut av…

Lansering av eksklusiv bryllupssuite!

Vi ble invitert til den store åpningen av Suite Lars Wallin, en helt unik bryllupssuite hos Radisson Blu Scandinavia.

Vårt bryllup: Amalie & Vetle

"Vi hadde en klar visjon om å bruke fjellheimen, høstfargene og kontrastene så godt som mulig, vi er så fornøyde…

Forbered deg på å komme tilbake til festlighetene etter pandemien

Pandemien er snart et minne blott, og bryllupene er tilbake! Men for noen gjester kan det være en utfordring med…

Vårt bryllup: Frøydis & Håvard

Se bildene fra Frøydis og Håvards vakre bryllup - og finn ut hva Frøydis ga Håvard i morgengave!

Vårt bryllup: Laila & Jakob

Vi hadde et et intimt bryllup med 26 personer, som var helt perfekt! Med bare nærmeste familie og forlovere får…

Tilbords – Norges beste bryllupsliste!

Vi har gavene dere ønsker dere, og mange gode fordeler! Tilbords har hjulpet mange brudepar og bryllupsgjester med å velge…

Hva slags utdrikningslag vil du ha?

Stem på den aktiviteten du helst ville gjort på ditt utdrikningslag!

Lars Wallin designer bryllupssuite i Gøteborg

Lars Wallin har i samarbeid med Radisson Blu Scandinavia designet en helt unik brudesuite – og vi har fått et…

Endelig bryllupsmesse!

Vi har vært på Din bryllupsmesse og fått massevis av ny inspirasjon!

La bryllupsplanleggingen begynne!

For å gjøre bryllupsplanleggingen så smidig som mulig, har vi laget en liten tidslinje slik at du lettere holder kontrollen.

Sjekkliste til din bryllupsplanlegging

Det er mye å holde styr på når det gjelder bryllupsplanlegging. Vi tipser deg om når du bør gjøre hva…

Fornye ekteskapsløftene

Er du fremdeles nyforelsket etter mange års ekteskap? Eller er det først nå kjærligheten virkelig blomstrer? Da forstår vi godt…

Vårt bryllup: Madelen & Simen

Når koronaen satte en stopper for det store bryllupet, var det likevel viktig for oss å gifte oss som planlagt,…

20 vanlige feil ved bryllupsfotograferingen

Hvorfor gjøre samme feil som andre? Tenk på følgende før bryllupsfotograferingen. Her er 20 vanlige feil mange gjør.

Vårt bryllup: Linn & Jørgen

Da vi bestemte oss for bryllupsdato ett år tidligere visste vi lite om at hele planleggingen skulle bli snudd på…

Drømmebryllup midt i uken

Med tusentalls utsatte bryllup er det mange lørdager fremover som nå blir fullbooket. Vi har løsningen!

Etter pandemien – slik planlegger vi bryllup

Pandemien med covid-19 har stilt krav på nye, innovative løsninger og idéer for mange – ikke minst for brudepar som…

Bryllup og sosiale medier

Det å bruke sosiale medier kan ha stor positiv effekt på bryllupet, men det er ikke alle som ønsker å…

Vårt bryllup: Mari og Mats Ulrik

Jeg (Mats Ulrik) hadde tenkt en stund på at jeg ville fri til Mari og hadde bestemt at dette skulle…

Vårt bryllup: Linda & Øyvind

Øyvind ønsket at vi skulle forlove oss. Han sa: «hvis du svarer ja så betyr det at du svarer ja…

Finn riktig bryllupsfotograf!

Følg denne oppskriften og finn den personen som passer til å forevige nettopp deres store dag.

Slik ble vårt bryllup påvirket av korona

På grunn av pandemien ble Lena og Øysteins planlagte tredagersbryllup helt annerledes enn det de hadde tenkt…

Vårt bryllup: Tonje & Kjetil

"Eit personlig bryllup, akkurat slik vi drømte om!"

Velg din forlover med omhu

Det å bli valgt som forlover medfører også et visst ansvar. Her er noe du bør ha i tankene når…

Vårt bryllup: Ida & Børge

For bryllupet vårt ønsket vi en rolig helg, med kjærlighet i fokus og mest mulig tid med våre kjære.

Gjør bryllupsdagen til en suksess – 9 tips!

De fleste kommende bruder er redde for at noe skal gå galt på bryllupsdagen. Her gir vi deg 9 tips…

Gratis app for å styrke parforholdet

Hvordan kan man styrke parforholdet i en travel hverdag? Og finnes det noen gode råd for å opprettholde den gode…