Velg riktig festlokale

Gratulerer, dere skal gifte dere. På tide å planlegge en av livets største fester, bryllupsfesten.  I tillegg til maten, underholdningen og gjestene, gjelder det å velge riktig lokale. Ta det med ro, vi har tipsene!

Text: Jeanette Henriksson Foto: Shutterstock

Bryllupsplanleggingen er krevende, jo mer tid dere bruker på den, jo mer sikkert er det at dere får det drømmebryllupet dere begge drømmer om, uansett hva slags bryllup dere velger. Enten dere skal ha et lite, intimt bryllup hvor dere kun inviterer de nærmeste, eller dere vil ha et storslagent bryllup med mange gjester, gjelder det å virkelig tenke gjennom valg av festlokale.

Rent praktisk
Det spiller som sagt ingen rolle hva slags bryllup dere skal ha, om dere skal gifte dere i kirken, ute ved havet eller kanskje borgerlig. Festen er en viktig del uansett. Når dere velger festlokale, skal dere først dra dit, føle på stemningen og snakke med personalet. Enkelte steder tilbyr bryllupspakker med forskjellig innhold. Mange kan også hjelpe dere med alt, hele festen. Det eneste dere trenger å gjøre, er å nyte det hele sammen med gjestene deres.
Det er flere praktiske ting dere bør tenke på når dere skal treffe et valg. Hvor mange gjester det er plass til i lokalet er nesten det første dere bør spørre dere selv om. Er det mange nok toaletter, og er de tilgjengelige for alle gjestene? Kanskje er noen av gjestene deres handikappede eller gamle. Dere bør også tenke på hvor langt det er fra kirken til festlokalet, og hvordan gjestene skal komme seg dit. Man må heller ikke glemme selve festen og underholdningen. Er alt på plass når det gjelder tekniske ting, som høytalere og lignende? Kanskje dere har valgt en trubadur eller DJ som skal stå for underholdningen. Avklar i tilfelle om han eller hun har med utstyr selv, eller om det må være på stedet.

Hvis dere velger å ha festen deres på en herregård eller lignende, må dere avklare om de kan tilby åpen bar, hvor gjestene kan forsyne seg utover kvelden. Vil dere ha med drikke selv, må dere spørre om det er ok der dere leier. Hvis dere har gjester som kommer langveisfra, kan det være greit om stedet tilbyr overnatting, eller om dette tilbudet finnes i nærheten.

Bruk litt tid på å finne stedet hvor dere vil ha bryllupsfesten. Dagen kommer aldri tilbake, og dere skal ha med dere gode minner fra festen. Det er en stor fordel å velge et sted som kan dette med bryllup, uansett hvor stort deres blir og hvor mange gjester dere har invitert.  Dere kan også få hjelp med planleggingen. Ofte tilbyr stedene herlige bryllupsmenyer som dere kan prøvesmake før dere bestemmer dere. Noen steder får man til og med prøvebo en natt, for at man virkelig skal få kjenne hvordan det er. Husk at riktig valg gjør hele festen.