Skikk og bruk – før, under og etter bryllupet

skikk og bruk bryllup

Nå for tiden omgås vi som regel på en avslappet måte og tenker sjelden på etiketten. Ett sjeldent unntak er bryllup! Det pleier bestandig å dukke opp spørsmål når bryllup planlegges; hvor skal hvilke gjester sitte, hvordan vet man hvilken kleskode som skal gjelde, hvem skal tale når og hvordan gjør vi det med ringene, bryllupskaken og takkekortene?

Tekst: Josephine Fredh Foto: Adobestock.com

Før bryllupet

 

Forlovelse: En forlovelse kan innebære to ting; at man har bestemt seg for at man hører sammen og vil tilbringe livet sammen, men ikke planlegger å gifte seg eller at man begynner å planlegge bryllupet. Med tanke på hvilket magasin du nå holder i hendene, så tilhører du antageligvis den siste gruppen!  Tiden fra forlovelse til bryllup kan i dag variere alt fra et par minutter til årevis. Tradisjonelt pleier bryllupet å gå av stabelen 1-1,5 år etter forlovelsen.

 

Frieri: Forlovelsen er et løfte om at dere hører sammen og frieriet er selve spørsmålet «Vil du gifte deg med meg?» I Sverige har vi en tradisjon med at par først forlover seg, velger ut ringer sammen for siden fortsette å være forlovet frem til den ene parten frir. I dag kan både menn og kvinner fri og det er mer vanlig å gå ned på kne og fri med en forlovelsesring i stedet for først å forlove seg. Tidligere var forlovelsesringen som regel en glatt ring, men i dag velger mange en alliansering eller enstensring, også kalt solitairering.

 

Utdrikkingslaget: Utdrikkingslaget er en markering fra vennene før bryllupet. Ofte er det noen i den nærmeste bekjentskapskretsen, kanskje forloverne, som arrangerer det. Det sees som en siste mulighet til å omgås før bryllupet, men også en måte å feire den kommende bryllupsdagen. Det er lurt å sørge for at alle som inviteres til utdrikkingslaget også bes til bryllupet, hva da ikke selve bryllupet er en ytterst liten og intim sammenkomst. Gjør utdrikkingslaget personlig og tilpass alle aktivitetene til hovedpersonen. I dag er det ikke uvanlig at disse lagene pågår i flere dager. Aktivitetene kan være for eksempel dans, dreiing, innspilling i musikkstudio, bergklatring, spabesøk og middag på byen samt nattklubbesøk.  Husk at utdrikkingslaget godt kan inneholde elementer av overraskelser med morsomme innslag, men aldri ydmykelser; å måtte selge kondomer på torget blir av de fleste ikke sett på som så gøy når alt kommer til alt. Utdrikkingslaget skal være et fint minne! Laget kan være en spleis mellom deltakerne, men den kommende bruden og brudgommens skal selvfølgelig ikke betale noe.

skikk og bruk bryllup

Innbydelsene

Man pleier å si at man skal forsøke å invitere omtrent like mange fra hver slekt og vennekrets, men også her kan dere gjøre det dere selv har lyst til. Det er deres dag, dere bestemmer.

Tradisjonelt skal innbydelsene sendes ut seks uker før bryllupet, men det er en relativt så streng tidsramme at enten kan man sende ut innbydelsene tidligere eller så sender man ut et såkalt save the date til gjestene, gjerne flere måneder innen bryllupet finner sted.

 

Innbydelsene skal selvfølgelig inneholde sted, tid og dato, men gi gjerne mer informasjon som gjør det lettere for gjestene. Informer om hva slags type fest det er, om barn er velkomne, når man skal gi svar om man kan komme, hva man ønsker seg og hvor man finne ønskeliste og hvilke typer antrekk som forventes. Skriv gjerne svar senest i stedet for s.u. eller R.S.V.P, da det er lettere å forstå. Det kan være veldig bra å navngi en person (for eksempel en av forloverne) som svarer på eventuelle spørsmål.

skikk og bruk bryllup

I bryllupet

 

Bryllupsseremoni: Som bryllupsgjest bør man være på plass minst 15 minutter før vielsen, men regne med at gjestene ankommer 30 minutter før tiden. Ved en kirkelig vielse skal ifølge tradisjonen brudens familie og venner sitte på venstre side for altergangen og brudgommens familie og venner til høyre. Nærmeste familie sitter alltid lengst fram. Når vi snakker om høyre og venstre for altergangen er det om man står med nesen mot alteret. Når inngangsmusikken begynner reiser alle gjestene seg, nå er det dags for brud og brudepar til å gjøre entré!

 

Brudfølge: Til brudefølge hører brudepiker, brudesvenner og forlovere. Dette er personene som skal støtte og følge brudeparet på dagen og bruker bestå av gode venner og søsken til brudeparet. Ofte er disse nøkkelpersonene delaktige under planleggingen også. Under en kirkelig vielse bruker brudeparet og deres følge stå i et rom bak og vente til kirkeklokkene stilner og brudemarsjen skal begynne. Når musikken begynner er det vanlig at brudefølget gjør entre først. Er det likt antall forlovere så gjør de det to og to. Vel fremme stiller de seg på hver sin side av alteret – hennes forlover til venstre og hans til høyre.

 

Brudoverrekkelse?

Før var det vanlig at faren førte bruden frem til alteret. I dag er det minst like vanlig at bruden selv går opp altergangen sammen med sin brudgom. Mange synes at det føles mer moderne siden man da kan se det som om bruden er en fri og selvstendig kvinne som bestemmer over sitt liv og selv har valgt sin ektemake. Ved ringutvekslingen er det ifølge tradisjonen vanligvis hans forlover som tar fram den ringen eller de ringer som skal utveksles, dersom de ikke bruker ringbærere.

Bordplassering på bryllupsfesten: I et bryllup kjenner ofte ikke alle gjestene hverandre og det blir trist om gjestene bare prater med dem de allerede kjenner så det kan være en god idé å gi bordplasseringen en ekstra tanke. Blandingen av nye og gamle bekjentskaper og fellesnevnere er nøkkelen!

 

Dersom man har en sittende middag finnes det ifølge tradisjonen et æresbord. I midten av dette sitter brudeparet. Brudgommen skal da ha bruden til høyre for seg. Til venstre sitter brudens mor som i sin tur har brudgommens far til bords. Bruden har sin far til høyre for seg som i sin tur har brudgommens mor til borddame. Regelen videre er at jo nærmere slekt, dess nærmere brudeparet. Mangler det noen forsøker man å finne smidige løsninger og søsken, bonussøsken, bonusforeldre og nye partnere kan også plasseres ved æresbordet.

 

Talerekkefølge: Ifølge tradisjonen er brudeskålen den første talen.  Det skjer når gjestene samles på festen og brudeparet kommer inn og blir møtt med applaus og hurrarop fra gjestene. Når gjestene har satt seg til bords, fått noe i glasset og mat på tallerkenen skal toastmasteren stille seg opp, introdusere seg selv og etterpå gi ordet til den første taleren som skal holde velkomsttalen. Tradisjonen tro er dette brudens far, men talen kan selvfølgelig også holdes av en annen forelder, nære slektning eller venn. Velkomsttalen kan med fordel avsluttes med : skål og velkommen! Etterpå kommer talene i gitt orden når toastmasteren synes det passer. Generelle forholdsregler er å holde talene korte, helst under tre minutter. Taleren skal alltid stå opp og snu seg mot brudeparet, talene skal føles positiv og alle som lytter skal ha glede av den; oppramsing av livshendelser eller interne anekdoter som bare involverte kan relatere til er ikke å anbefale. Nå for tiden er det også vanlig at brudeparet velger å holde en tale til hverandre. Helt til sist bruker eventuelle telegram å leses opp og middagen avsluttes med en takketale fra toastmasteren.

 

Bryllupskake: Ifølge tradisjonen skal bryllupskaken serveres omtrent en time etter ordinær dessert. Det første kakestykket skjæres av brudeparet sammen og deretter skal alle gjestene ta hvert sitt stykke for å dele brudeparets glede.

 

Brudevals: Brudevalsen, som jo selvfølgelig ikke er nødt til å være en vals, er den første dansen brudeparet danser som nygifte. Brudeparet skal da være alene på dansegulvet, iallfall til et stykke inn i dansen. Velg en låt som betyr noe for dere som par. Dansen kan holdes rolig og vakker eller så gjør dere den til et riktig show med innøvd koreografi og fantastiske moves som dere kan overraske gjestene med!

 

Kast brudebuketten: Om bruden velger å kaste brudebuketten gjør hun det med ryggen mot de kvinnelige ugifte gjestene. Skikken sier at den som fanger buketten vil bli gift innen fem år. 

skikk og bruk bryllup

Etter bryllupet

 

Takkekort: Som brudepar er det viktig ikke å glemme å takke gjestene for deltagelse og gavene! Takkekortene skal undertegnes av både brud og brudgom. Det er alltid hyggeligst med et håndskrevet kort med en personlig hilsen.

Les mer

Sandra og Mattias idylliske hagebryllup

Det 90 år gamle huset i Fredrikstad med en stor, idyllisk hage, var et perfekt sted å skape gode minner…

Intimt bryllup i Italia

Et vennepar viste oss noen bilder av foreldrene sin villa i Piemonte i Italia, og sa at “her er det…

Klassiske bryllupsgaver

De beste gavene er de tingene som kan gå i arv fra generasjon til generasjon. En klassiker slår aldri feil.

Vårt bryllup: Anja og Per

Her forteller brudeparet om sitt nydelige sommerbryllup og gir deg dessuten noen gode tips til bryllupsplanleggingen din!

Vårt bryllup: Katja og Nate

Her kan du lese om Katja og Nates vakre bryllup på Sola Strand Hotell!

Vårt bryllup: Helga & Rikard

"Det beste med dagen var at alle våre var samlet på et sted, det var så mye latter og gjennomsyret…

Finn din bryllupsfotograf!

Bryllupsbildene skal leve videre også etter bryllupet. Finn din fotograf her!

Vårt bryllup: Isabel & Bård

Brudeparet valgte et helt unikt lokale for både vielse og fest; Kirkesalen i Koldinghus, Danmark

First Look – ikke bare for brudgommen

Har du tenkt på at det finnes andre første blikk som det også kan være verdt å forevige?

Vårt bryllup: Adriana & Jørgen

Brudeparet har kjent hverandre siden tenårene, vokst sammen og lært å kjenne hverandre. Derfor visste de akkurat hva som var…

Vårt bryllup: Rebecka & Lars Erik

Planten Monstera fikk stå i sentrum i bryllupet til Rebecka og Lars Erik - her forteller bruden om deres unike…

Amerikanske bryllupstradisjoner

Det er mange amerikanske bryllupstradisjoner som har fått fotfeste i Norge og som har økt i popularitet de siste årene.…

Hvordan planlegge et destinasjonsbryllup

Vi har laget en enkel guide til hvordan du kan planlegge et destinasjonsbryllup så lett som mulig.

Trykksaker til bryllup

Bli inspirert av disse vakre trykksakene til bryllup!

Vårt bryllup: Thurga & Janath

Her kan du lese om Thurga og Janaths vakre tamilske bryllup i Spania!

QUIZ: Hvilket bryllupstema passer deg best?

Vet du ikke hvilket tema dere skal velge for deres bryllup? Ta denne testen for å finne det temaet som…

Ekteskapsløfter: Hvordan skriver du dem?

Det finnes ikke noe mer personlig, romantisk og intimt enn å skrive ekteskapsløfter til hverandre på bryllupsdagen.

Vårt bryllup: Julie & Thor

For oss betyr ekteskapet å holde sammen til døden skiller oss. Ekteskapet betyr å konstant velge hverandre.

Detaljer som skaper et perfekt bryllup

"Dagen i går ble helt perfekt! Vi er så fornøyd med lydanlegget og alt dere leverte." - Line

Få ditt drømmebryllup til overkommelig pris

En stor utfordring mange vordende brudepar står foran er kostnad. Et bryllup kan jo bli en temmelig dyr affære.

Hunderfossen Hotell og Resort

Omgivelsene på Hunderfossen kunne kommet rett fra et Asbjørnsen og Moe eventyr. Her er Soria Moria slott, prinsesser, konger, eventyr…

Ønsket seg gaver til kreftforeningen

Da Maj og Jørgen giftet seg i 2023 ba de familie og venner om donasjoner til kreftsaken.

Norges første Desi Bryllupsmesse

Messen går av stabelen den 28. april i Husebylåven i Lillestrøm

Bryllup på Stenungsögården

Vi vet hvor viktig denne store dagen er for dere, og derfor må alt bli akkurat så perfekt som dere…

Vårt bryllup: Synne & Blyde

"Drømmen var å skape en dag med mye latter, kjærlighet og god stemning. Det var også viktig at det var…

Skap drømmegavelisten i Illums Bolighus

Enten listen er nøye planlagt eller dere trenger inspirasjon, ønsker Illums Bolighus velkommen til et vakkert univers der drømmegavelisten skapes.

Våre topp 20 låter til brudevalsen

Har dere ikke bestemt dere for hvilken sang dere vil danse til enda? Vi har funnet frem noen av våre…

Velg riktig festlokale

Gratulerer, dere skal gifte dere. På tide å planlegge en av livets største fester, bryllupsfesten. I tillegg til maten, underholdningen…

9 tips – slik makser dere bryllupsfesten!

Å planlegge bryllupsfesten er gøy – pass på å gjøre den uforglemmelig for gjestene deres!

Perfekte bryllupsbilder

Et bryllup er et minne for livet, noe dere vil ta med dere videre og tenke på med glede og…

Lag et bryllupsbudsjett

Det første stadiet i planleggingsfasen er å sette opp et bryllupsbudsjett.

Gift dere først – fest senere!

Les mer om trenden som på engelsk kalles for Wed first – party later; gift dere først – fest senere.…

Unike hoteller

Drømmer du om å feire bryllupet ditt på et unikt og historisk hotell?

Det perfekte stedet til deres store dag!

Går dere i bryllupstanker og leter etter det helt perfekte stedet for bryllupet deres, som også har overnattingsmuligheter? Da har…

Del din unike bryllupshistorie med oss!

Har du nylig giftet deg? Vi vil gjerne høre om ditt bryllup og dele dine råd og tips med våre…

Den ultimate sjekklisten ETTER bryllupet

Mange brudepar glemmer viktige oppgaver de har etter bryllupet. Her har vi satt sammen en sjekkliste for å gjøre det…

Bryllupsbudsjett

Her kan du laste ned en budsjettmal for bryllup som hjelper deg å holde oversikten!

Kjøreplan for bryllupsdagen

Tenker du å ta bryllupet som det kommer, uten noen faste tidspunkter? Tenk om igjen! De beste bryllupene er planlagt…

Beste bryllupsfoto 2023

Se de 50 beste av nesten 10 000 bilder fra fotografer over hele verden.

20 romantiske vinterdates for deg og din partner

Vet du ikke hva du skal finne på med kjæresten din i julen? Vi har listet 20 vinterdates som gir…

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Vil du ha siste nytt, inspirasjon til bryllupet ditt og unike tilbud til våre lesere?

Neonskilt til bryllup!

Gi bryllupet ditt den ekstra gnisten det fortjener med et unikt, skreddersydd neonskilt som feirer deres spesielle dag.

9 romantiske julefilmer for to

Vi teller ned dagene til julaften, men mens vi venter kan du sette på disse 9 romantiske julefilmene for å…

Morgengaven – en kjærlighetsgave

Morgengaven er en gammel tradisjon som fortsatt lever i beste velgående – og som er modernisert slik at den passer…

Bryllup – og tilhørende fester

Et bryllup med vielse, mingling og selskap er supert, men her er noen bryllupsrelaterte fester du også kan arrangere!

10 ting hver brud burde ha

Disse ti tingene er kanskje de viktigste i bryllupsplanleggingen.

Bryllupsbingo

Her kan du laste ned et bingobrett du kan bruke på bryllupsfesten!

Bryllupsgaver: Hva bør man ønske seg?

Vi gir dere våre beste tips for en bryllupsgave dere blir fornøyde med.

8 morsomme leker til bryllupet

Morsomme leker får tiden til å gå, og bidrar til sosialt samhold slik at gjestene blir bedre kjent med hverandre.

Vinterbryllup – alt du vil vite

Drømmer du om et vinterbryllup i hvitt med naturen i fokus? Her kommer alt du trenger å vite om vinterbryllup…

Hvordan kommunisere bedre med din partner

Vi gir deg 5 tips som får deg til å kommunisere bedre med din partner og et forhold som varer.

Quiz: Hvilken bryllupsreise passer for dere?

Vet dere hvor dere skal dra? En god begynnelse er å finne ut hva slags type reisende dere er ved…

De kuleste bryllupstemaene

Skal du gå for romantisk, moderne, vintage eller uformell hagefest?

Vårt bryllup: Thea og Nils

Ungdomskjærestene Thea og Nils valgte å invitere venner og familie til en skikkelig bryllupsfest i nærmiljøet.

Vårt bryllup: Anita & Morten

Da Anita & Morten giftet seg, angret de ikke sekund på at de hadde «first look» før selve vielsen.

Vårt bryllup: Stine Malene og Bjørnar

Stine Malene og Bjørnar ønsket en intim seremoni og fest på vingården Fattoria Del Colle i Italia.

Hjelp, jeg er forlover!

Å være forlover er et ærefullt oppdrag som innebærer langt mer enn å arrangere utdrikningslag og holde tale under middagen.

Drømmebryllup på vakre Ringnes Gård

Lisa Erlanda & Hans Johan mistet sin høytelskede sønn i 2021, men sammen finner de kraft og styrke som gir…

Bryllupsgave til paret som har alt

Paret som, i likhet med de fleste brudepar i dag, har levd sammen i lang tid, og som har kommet…

Fotograf Håndlykken svarer

Vi spurte fotograf Håndlykken om hvordan en fotograf jobber for å få de aller beste bryllupsbildene.

Trash the dress

Bryllupsmagasinets redaktør satte på seg et wakeboard og testet trenden ”trash the dress”

Bryllup i Toscana!

Linda og Bjørn giftet seg i Toscana, og her presenterer vi bildene fra det nydelige bryllupet tatt av Andrea Tappo…

Sosiale medier og bildedeling

Er det ok å bruke mobiltelefoner på festen? Les vår artikkel om bildedeling og sosiale medier under bryllup her.

Vårt bryllup: Ida & Didrik

Ida og Didrik hadde bryllupsfesten på vakre Digra Gård 30. juli 2022 med Morten Grøtnes som toastmaster.

Bryllup i ulike kulturer – Hinduismen

I denne artikkelen forteller vi deg mer om hva du kan forvente deg dersom du blir invitert til et hinduistisk…

Fotograf Håndlykken svarer

I denne artikkelen svarer Fotograf Håndlykken på noen av de vanligste spørsmålene fra kommende brudepar.

Vårt bryllup: Ragnhild & Erlend

Den profesjonelle makeup-artisten @rmabeauty, også kjent som Ragnhild Margrethe, fikk endelig sin Erlend i vakre La Torre di Pila 29.08.22.

Bli kjent med Fotograf Håndlykken!

Bli kjent med fotograf Mildrid Håndlykken, som fremover kommer til å fortelle deg alt det du trenger å vite om…

Vårt bryllup: Jennie & Øystein

Jennie og Øystein har hver sommer siden de møttes feriert i Tvedestrand. Så der ble også bryllupet holdt etter 12…

Vårt bryllup: Nina & Christoffer

Lærerne Nina og Christoffer hadde en varm, intim og personlig vielse på Ris Menighetshus.

Bryllupstrender i pandemiens fotspor

Vi i Bryllupsmagasinet har sett nærmere på 7 bryllupstrender som vokste frem i kjølvannet av pandemien.

Bryllupsgaver fra Kitch´n

Kjøkkengaver står høyt på listen hos både unge par i etableringsfasen og hos par som har bodd sammen i mange…

Bryllupsfeber har premiere på NRK

Bli inspirert av fargerike bryllup i andre kulturer på NRK. I serien får du følge fem brudepar helt frem til…

Ønskelisten som gir deg bryllupsgavene du vil ha

Selvfølgelig vil du sette pris på alt gjestene dine velger ut til deg og din kjære. Men la oss være…

Hilde & Steve

Her kan du lese mer om vinter- og vikingbryllupet til Hilde og Steve, som fant sted på Hunderfossen i 2022.

Oppskriften på et magisk destinasjonsbryllup

Vi har snakket med Jasmine Seymus som jobber som eventkoordinator på Coquillade Provence Resort & Spa om hvordan drømmen kan…

Bryllupsfoto i et annerledes miljø!

De fleste som gifter seg tar bryllupsbilder i en eller annen form, men må man foreviges i et klassisk vakkert…

Frieri – slik kan det gjøres

Her får du noen idéer om forskjellige måter å fri på!

Nattmat – et populært innslag blant gjestene

Nattmat er et enklere måltid som serveres ut mot de små timene på festlige anledninger som for eksempel bryllup.

Vårt bryllup: Lisa & Henrik Borg

Her kan du lese om influenserparet Lisa og Henrik Borgs fantastiske bryllup!

Vårt bryllup: Joakim & Linn

Linn & Joakim giftet seg på Vestlandet i 2020 i Linn sin hjembygd. Her kan du lese om et ekte…

Vil du gifte deg med meg?

Trenger du inspirasjon for ulike måter å fri på? Vi har satt sammen noen romantiske ideer for et magisk frieri.

Elskede bryllupskake!

Hva slags type kake bør man velge og hvilken smakskombinasjon passer best? Les hva du bør tenke på når det…

Skikk og bruk – før, under og etter bryllupet

Vi har sjekket skikk og bruk før, under og etter bryllupet. Men det er dere som bestemmer når alt kommer…

Kunsten å skrive ønskeliste

Datoen er klar og nå gjenstår kun å fikse ønskelisten. Vi gir deg tips og råd som hjelper gjestene med…

Bryllupsbue

Vil dere ha en unik og personlig vielse? Bli mann og kone under en vakker og romantisk bryllupsbue.

Ankom festen med stil

Har dere planlagt hvordan dere skal ankomme bryllupsfesten eller er dere desperate etter tips og idéer? Her ser dere transportmuligheter.

21 tips til bryllupsplanleggingen

Det er gøy å planlegge et bryllup, men det kan også være stressende til tider. Her kommer 21 tips som…

9 tips om hvordan dere bevarer kjærligheten

Les våre tips til hvordan dere bevarer kjærligheten, uansett om du har vært sammen med din kjæreste i ett eller…

Barn i bryllup

Vil dere ha barn i bryllup? Om dere ønsker et barnevennlig bryllup er det flere momenter man bør tenke på.

12 tips om hvordan dere planlegger og gjennomfører den perfekte bryllupsreisen

Vi gir deg 12 tips på hvordan du kan skape den perfekte bryllupsreisen.

Slik lager dere den perfekte bryllupshjemmesiden

Bryllupshjemmesiden deres er mer enn en formalitet, det er en viktig kilde som holder gjestene deres informerte om den store…

Gruppebilder fra bryllupet? Her er den komplette guiden!

I denne artikkelen viser vi deg hvordan du får de beste gruppe- og minglebildene!

Gi gaver til brudefølget?

Vis at du setter pris på dine forlovere ved å gi en vakker gave.

Elopements – hva er det, egentlig?

Vil dere droppe et stort bryllup og bare gifte dere i hemmelighet? Elopements har blitt mer populært enn noensinne.

Slik har pandemien påvirket hvordan vi feirer bryllup

Selv om vi ønsker at pandemien aldri hadde funnet sted, finnes det faktisk noe positivt som har kommet ut av…

Lansering av eksklusiv bryllupssuite!

Vi ble invitert til den store åpningen av Suite Lars Wallin, en helt unik bryllupssuite hos Radisson Blu Scandinavia.

Vårt bryllup: Amalie & Vetle

"Vi hadde en klar visjon om å bruke fjellheimen, høstfargene og kontrastene så godt som mulig, vi er så fornøyde…

Forbered deg på å komme tilbake til festlighetene etter pandemien

Pandemien er snart et minne blott, og bryllupene er tilbake! Men for noen gjester kan det være en utfordring med…

Vårt bryllup: Frøydis & Håvard

Se bildene fra Frøydis og Håvards vakre bryllup - og finn ut hva Frøydis ga Håvard i morgengave!

Vårt bryllup: Laila & Jakob

Vi hadde et et intimt bryllup med 26 personer, som var helt perfekt! Med bare nærmeste familie og forlovere får…

Tilbords – Norges beste bryllupsliste!

Vi har gavene dere ønsker dere, og mange gode fordeler! Tilbords har hjulpet mange brudepar og bryllupsgjester med å velge…

Hva slags utdrikningslag vil du ha?

Stem på den aktiviteten du helst ville gjort på ditt utdrikningslag!

Lars Wallin designer bryllupssuite i Gøteborg

Lars Wallin har i samarbeid med Radisson Blu Scandinavia designet en helt unik brudesuite – og vi har fått et…

Endelig bryllupsmesse!

Vi har vært på Din bryllupsmesse og fått massevis av ny inspirasjon!