12 tips om hvordan dere planlegger og gjennomfører den perfekte bryllupsreisen

tips_bryllupsreise

Det er mye man skal tenke på når man skal planlegge og gjennomføre en bryllupsreise. Vi gir deg 12 tips på hvordan du kan skape den perfekte bryllupsreisen.

Tekst: Anna Storm  Foto: Adobestock.com

Uansett hvor i planleggingsfasen dere befinner dere er det alltid kjærkomment med en liten pause for å tenke på noe annet – bytte ut tanker om blomsterarrangementer eller farger på kjolene til forlover eller venninner med noe langt koseligere – å drømme om hvetebrødsdagene. Det finnes jo et hav av muligheter når det gjelder hvor dere vil dra og det er mye å snakke om i den forbindelse. Hvor skal dere reise? Hvor lenge skal dere være borte? Når på året er det best å reise? Hvor mye penger kan dere bruke? Alt dette bør dere diskutere og beslutte. Hensikten med hele bryllupsreisen er jo at etter flere måneder med bryllupsplanlegging skal dere kunne reise i vei som nygifte til drømmestedet deres. Deretter skal dere bare nyte. For å gjøre planleggingen litt enklere har vi satt sammen 12 tips om hvordan dere planlegger den perfekte bryllupsreisen.

tips_bryllupsreise

Planleggingen…

 

 1. Begynn i god tid

Lurer dere på når det er på tide å planlegge bryllupsreisen? Ideelt sett bør dere starte 6-8 måneder i forveien. Slapp av, dere behøver ikke å ha planlagt ferdig, men å begynne tidlig er en god start. Visse reisemål egner seg best på visse årstider, og da er det fint å være ute i god tid slik at dere kan få maksimalt ut av reisen. Det er også lurt å bestille fly og hotell tidlig slik at dere får best mulig pris.

 

 1. Planlegg sammen

For at dere skal få den optimale ut av reisen, bør dere naturligvis planlegge den sammen. Dels er det morsommere å være to om å planlegge, dels kan dermed begge få  interessene deres  ivaretatt og ønskene oppfylt.  En bryllupsreise skal jo være drømmereise for begge to!

 

 1. Kopiér ikke noen annens bryllupsreise

En bryllupsreise bør definitivt avspeile deres personlighet og interesser. Derfor kan det være dumt å kopiere kompisens bryllupsreise samme hvor fantastisk den virker. Den blir kanskje ikke like fantastisk for dere? Tenk over hva dere vil ha ut av reisen, er det å ligge på en sandstrand i en ukes tid? Er det å spise god mat på prisbelønte restauranter? Er det å bestige et fjell og oppleve naturen eller krysse av historiske monumenter? Stol på deres egne preferanser og skreddersy en reise utifra dere selv i stedet for å kopiere noen annens bryllupsreise.

 

 1. Tenk på å anvende et agentur eller et reisebyrå

Kanskje vil dere planlegge hver eneste detalj på egenhånd og bestille alt selv? Vi råder dere likevel til iallfall å vurdere å benytte dere av et reisebyrå eller andre profesjonelle i bransjen. Ikke nok med at de har avtaler med verdens beste hoteller og turistanlegg, de har også hjulpet hundretalls brudepar før dere med å skape sin drømmereise. Ved å benytte seg av deres erfaring, ekspertise og kunnskap kan dere ut fra egne ønsker planlegge den perfekte bryllupsreisen (og som bonus slippe masse stress ved å bestille alle detaljer selv).

 

 1. Reis ikke av gårde dagen etter bryllupet

Jo, vi har alle sett det på film; hvordan brudeparet forlater bryllupsfesten for å dra på drømmereisen sin. Men virkeligheten? Ja, den ser nok vanligvis annerledes ut. Dagen etter bryllupet er man som regel ikke så pigg (kombinasjonen av alkohol + fest + sent i seng straffer seg dagen derpå) samt at mange brudepar opplever de første ukene etter bryllupet som litt tomme. Her har  man planlagt et bryllup i 12 måneder og så er plutselig alt over. Det er ofte en surrealistisk følelse, da man svever på en rosa lykkesky, samtidig som man kjenner seg litt tom. Å reise på bryllupsreise i denne sinnstilstanden er kanskje ikke  perfekt. Reiser dere derimot noen uker etter bryllupet har dere hatt tid å lengte etter turen dere har bestilt.

tips_bryllupsreise

Valg av sted…

 

 1. Unn dere litt luksus

På bryllupsreisen bør dere virkelig unne dere det lille ekstra. Hvorfor ikke bestille roomservice om morgenen og spise frokost på sengen? Eller bestill hele flasken av den champagnen dere ellers bare unner dere et glass av. Ta massagen som du aldri unner deg til hverdags eller sett gullkant på hvetebrødsdagene med en minnerik shopping.

 

 1. Overrask partneren din

Selv om den aller største overraskelsen (frieriet) allerede er unnagjort, betyr det ikke at det er slutt på overraskelsene. Sørg for å overraske partneren din med noe helt uventet på bryllupsreisen. Kanskje bestiller du i smug et bord på en restaurant med Michelin-stjerne eller hva med en tur i luftballong? Store som små overraskelser vitner om omtanke og kjærlighet og bør absolutt være en del av bryllupsreisen.

 

 1. Dropp sex-presset

De fleste har en forestilling av bryllupsreisen som deres livs mest sensuelle og lidenskapelige opplevelse hvor dere vil egne dere til, hmm, «fysiske aktiviteter» alle timer på døgnet. Virkeligheten ser nok veldig annerledes ut så dropp sex-presset allerede nå! Bryllupsreisen handler om så  mye mer enn romantikk under dynene. Ved å senke kravene allerede før reisen begynner slipper dere å kjenne på det som et uromoment under det som skal være deres beste tur noensinne.

 

 1. Kall hverandre for mann og kone

Nå er faktisk tiden inne til at dere kan kalle hverandre for mann og kone. Pass på å si det mye og ofte og kjenn på den herlige følelsen av nyforelskelse som smyger seg inn på deg og din ektefelle.

 

 1. Pass på å gjøre det dere virkelig elsker

Til hverdags kan det iblant være vanskelig å få tid til å gjøre de tingene man virkelig elsker. Sørg derfor på å gjøre det på bryllupsreisen. Drømmer du om å tilbringe en hel dag på stranda og lese en bok i ett strekk – gjør det! Er du en person som elsker å trene – pass på å ta en løperunde under oppholdet og oppdag nye omgivelser.

 

 1. Dere vil kanskje krangle – men det betyr ikke at ekteskapet er en fiasko

De fleste som ender opp med å være uenige eller krangle på hvetebrødsdagene føler seg umiddelbart mislykket som par og begynner å lure på om bryllupet kanskje var et feiltrinn likevel. For hvordan skal dere være lykkelige sammen livet ut hvis dere ikke en gang klarer å la være å krangle på selveste bryllupsreisen? Tenk dere om! Etter måneder med intensiv bryllupsplanlegging for så å tilbringe hvert eneste minutt sammen på bryllupsreise er det ikke rart om det kan oppstå noen uoverensstemmelser. Det kan snarere være et sunnhetstegn at dere våger å si hva dere synes og tenker og er villige til å løse eventuelle problemer med en gang.

 

 1. Se flere soloppganger og solnedganger

Det er noe magisk med soloppgang og solnedgang. I hverdagen rekker vi ikke helt å nyte stunden da solen går opp eller ned. Vi har fullt opp med å stresse i vei til jobb eller å lage middag til barna.  Benytt virkelig anledning på bryllupsreisen til å nyte såvel soloppgang som solnedgang. Låter kanskje som en sukkersøt klisjé,  men vi lover at det er romantisk. Hvorfor ikke arrangere en picnick på stranden ved solnedgang? Blir garantert satt pris på!

Les mer

Gift dere først – fest senere!

Les mer om trenden som på engelsk kalles for Wed first – party later; gift dere først – fest senere.…

Finn din bryllupsfotograf

Å velge en profesjonell bryllupsfotograf lønner seg i lengden. Bryllupsbildene er jo det eneste fysiske minnet som skal leve videre…

Oppskriften på et magisk destinasjonsbryllup

Vi har snakket med Jasmine Seymus som jobber som eventkoordinator på Coquillade Provence Resort & Spa om hvordan drømmen kan…

Bryllupsfoto i et annerledes miljø!

De fleste som gifter seg tar bryllupsbilder i en eller annen form, men må man foreviges i et klassisk vakkert…

Nattmat – et populært innslag blant gjestene

Nattmat er et enklere måltid som serveres ut mot de små timene på festlige anledninger som for eksempel bryllup.

Bryllup på Stenungsögården

Vi vet hvor viktig denne store dagen er for dere, og derfor må alt bli akkurat så perfekt som dere…

De kuleste bryllupstemaene

Skal du gå for romantisk, moderne, vintage eller uformell hagefest?

Hunderfossen Hotell og Resort

Omgivelsene på Hunderfossen kunne kommet rett fra et Asbjørnsen og Moe eventyr. Her er Soria Moria slott, prinsesser, konger, eventyr…

Vårt bryllup: Joakim & Linn

Linn & Joakim giftet seg på Vestlandet i 2020 i Linn sin hjembygd. Her kan du lese om et ekte…

Vil du gifte deg med meg?

Trenger du inspirasjon for ulike måter å fri på? Vi har satt sammen noen romantiske ideer for et magisk frieri.

20 romantiske vinterdates for deg og din partner

Vet du ikke hva du skal finne på med kjæresten din i julen? Vi har listet 20 vinterdates som gir…

Oppskriften på ditt drømmebryllup

Er du på jakt etter inspirasjon til ditt drømmebryllup? Her er noen gode råd til hvordan du kan lage ditt…

Elskede bryllupskake!

Hva slags type kake bør man velge og hvilken smakskombinasjon passer best? Les hva du bør tenke på når det…

Skikk og bruk – før, under og etter bryllupet

Vi har sjekket skikk og bruk før, under og etter bryllupet. Men det er dere som bestemmer når alt kommer…

Kunsten å skrive ønskeliste

Datoen er klar og nå gjenstår kun å fikse ønskelisten. Vi gir deg tips og råd som hjelper gjestene med…

9 romantiske julefilmer for to

Vi teller ned dagene til julaften, men mens vi venter kan du sette på disse 9 romantiske julefilmene for å…

Bryllupsbue

Vil dere ha en unik og personlig vielse? Bli mann og kone under en vakker og romantisk bryllupsbue.

Kjøreplan for bryllupsdagen

Tenker du å ta bryllupet som det kommer, uten noen faste tidspunkter? Tenk om igjen! De beste bryllupene er planlagt…

Ankom festen med stil

Har dere planlagt hvordan dere skal ankomme bryllupsfesten eller er dere desperate etter tips og idéer? Her ser dere transportmuligheter.

Vårt bryllup

Har du nylig giftet deg? Vi vil gjerne høre om ditt bryllup og dele dine råd og tips med våre…

Vil du gifte deg med meg?

Her får du noen idéer om forskjellige måter å fri på!

Bryllupsdansen

Danseinstruktør Ewa Trela tipser om forberedelsene til den første dansen som nygifte!

21 tips til bryllupsplanleggingen

Det er gøy å planlegge et bryllup, men det kan også være stressende til tider. Her kommer 21 tips som…

9 tips om hvordan dere bevarer kjærligheten

Les våre tips til hvordan dere bevarer kjærligheten, uansett om du har vært sammen med din kjæreste i ett eller…

Barn i bryllup

Vil dere ha barn i bryllup? Om dere ønsker et barnevennlig bryllup er det flere momenter man bør tenke på.

12 tips om hvordan dere planlegger og gjennomfører den perfekte bryllupsreisen

Vi gir deg 12 tips på hvordan du kan skape den perfekte bryllupsreisen.

Ønsket seg en gave til Kreftforeningen i bryllupsgave

Det føles fint å gi litt ekstra når vi får litt ekstra, sier brudeparet.

Slik lager dere den perfekte bryllupshjemmesiden

Bryllupshjemmesiden deres er mer enn en formalitet, det er en viktig kilde som holder gjestene deres informerte om den store…

9 tips – slik makser dere bryllupsfesten!

Å planlegge bryllupsfesten er gøy – pass på å gjøre den uforglemmelig for gjestene deres!

Gruppebilder fra bryllupet? Her er den komplette guiden!

I denne artikkelen viser vi deg hvordan du får de beste gruppe- og minglebildene!

Gi gaver til brudefølget?

Vis at du setter pris på dine forlovere ved å gi en vakker gave.

Elopements – hva er det, egentlig?

Vil dere droppe et stort bryllup og bare gifte dere i hemmelighet? Elopements har blitt mer populært enn noensinne.

Bryllup – og tilhørende fester

Et bryllup med vielse, mingling og selskap er supert, men her er noen bryllupsrelaterte fester du også kan arrangere!

Slik har pandemien påvirket hvordan vi feirer bryllup

Selv om vi ønsker at pandemien aldri hadde funnet sted, finnes det faktisk noe positivt som har kommet ut av…

Lansering av eksklusiv bryllupssuite!

Vi ble invitert til den store åpningen av Suite Lars Wallin, en helt unik bryllupssuite hos Radisson Blu Scandinavia.

Vårt bryllup: Amalie & Vetle

"Vi hadde en klar visjon om å bruke fjellheimen, høstfargene og kontrastene så godt som mulig, vi er så fornøyde…

Forbered deg på å komme tilbake til festlighetene etter pandemien

Pandemien er snart et minne blott, og bryllupene er tilbake! Men for noen gjester kan det være en utfordring med…

Vårt bryllup: Frøydis & Håvard

Se bildene fra Frøydis og Håvards vakre bryllup - og finn ut hva Frøydis ga Håvard i morgengave!

Hvordan kan et bryllup redde liv?

Kjenner du også på at du allerede har det meste av materielle ting fra før? Da kan bryllupet være en…

Vårt bryllup: Laila & Jakob

Vi hadde et et intimt bryllup med 26 personer, som var helt perfekt! Med bare nærmeste familie og forlovere får…

Hva slags utdrikningslag vil du ha?

Stem på den aktiviteten du helst ville gjort på ditt utdrikningslag!

Book en DJ til Bryllupet!

Glem egne spillelister og sats på en DJ i stedet. Kilroy FX tilbyr gode pakkeløsninger for den som vil sikre…

Lars Wallin designer bryllupssuite i Gøteborg

Lars Wallin har i samarbeid med Radisson Blu Scandinavia designet en helt unik brudesuite – og vi har fått et…

Endelig bryllupsmesse!

Vi har vært på Din bryllupsmesse og fått massevis av ny inspirasjon!

La bryllupsplanleggingen begynne!

For å gjøre bryllupsplanleggingen så smidig som mulig, har vi laget en liten tidslinje slik at du lettere holder kontrollen.

Sjekkliste til din bryllupsplanlegging

Det er mye å holde styr på når det gjelder bryllupsplanlegging. Vi tipser deg om når du bør gjøre hva…

Fornye ekteskapsløftene

Er du fremdeles nyforelsket etter mange års ekteskap? Eller er det først nå kjærligheten virkelig blomstrer? Da forstår vi godt…

Morgengaven – en kjærlighetsgave

Morgengaven er en gammel tradisjon som fortsatt lever i beste velgående – og som er modernisert slik at den passer…

Vårt bryllup: Madelen & Simen

Når koronaen satte en stopper for det store bryllupet, var det likevel viktig for oss å gifte oss som planlagt,…

20 vanlige feil ved bryllupsfotograferingen

Hvorfor gjøre samme feil som andre? Tenk på følgende før bryllupsfotograferingen. Her er 20 vanlige feil mange gjør.

Den ultimate sjekklisten ETTER bryllupet

Mange brudepar glemmer viktige oppgaver de har etter bryllupet. Her har vi satt sammen en sjekkliste for å gjøre det…

Vårt bryllup: Linn & Jørgen

Da vi bestemte oss for bryllupsdato ett år tidligere visste vi lite om at hele planleggingen skulle bli snudd på…

Drømmebryllup midt i uken

Med tusentalls utsatte bryllup er det mange lørdager fremover som nå blir fullbooket. Vi har løsningen!

Etter pandemien – slik planlegger vi bryllup

Pandemien med covid-19 har stilt krav på nye, innovative løsninger og idéer for mange – ikke minst for brudepar som…

Bryllup og sosiale medier

Det å bruke sosiale medier kan ha stor positiv effekt på bryllupet, men det er ikke alle som ønsker å…

Vårt bryllup: Mari og Mats Ulrik

Jeg (Mats Ulrik) hadde tenkt en stund på at jeg ville fri til Mari og hadde bestemt at dette skulle…

Vårt bryllup: Linda & Øyvind

Øyvind ønsket at vi skulle forlove oss. Han sa: «hvis du svarer ja så betyr det at du svarer ja…

Bryllupsgaver fra Kitch´n

Kjøkkengaver står høyt på listen hos både unge par i etableringsfasen og hos par som har bodd sammen i mange…

La deg inspirere av vakker borddekking

I Illums Bolighus ønsker vi å inspirere til vakker borddekking med ulike sammensetninger av produkter.

Finn riktig bryllupsfotograf!

Følg denne oppskriften og finn den personen som passer til å forevige nettopp deres store dag.

Slik ble vårt bryllup påvirket av korona

På grunn av pandemien ble Lena og Øysteins planlagte tredagersbryllup helt annerledes enn det de hadde tenkt…

Vårt bryllup: Tonje & Kjetil

"Eit personlig bryllup, akkurat slik vi drømte om!"

Velg din forlover med omhu

Det å bli valgt som forlover medfører også et visst ansvar. Her er noe du bør ha i tankene når…

Vårt bryllup: Ida & Børge

For bryllupet vårt ønsket vi en rolig helg, med kjærlighet i fokus og mest mulig tid med våre kjære.

Gjør bryllupsdagen til en suksess – 9 tips!

De fleste kommende bruder er redde for at noe skal gå galt på bryllupsdagen. Her gir vi deg 9 tips…

Gratis app for å styrke parforholdet

Hvordan kan man styrke parforholdet i en travel hverdag? Og finnes det noen gode råd for å opprettholde den gode…

Vårt bryllup: Katrine & Anders

Katrine og Anders bryllup i sjøkanten ble avslappet og romantisk - "Anders og jeg ser tilbake på en dag som…

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Vil du ha siste nytt, inspirasjon til bryllupet ditt og unike tilbud til våre lesere?

På tide å skrive ønskeliste

Å skrive ønskeliste for bryllupsgavene i dag gir deg ganske store valgmuligheter. Her kan man ønske seg alt fra husgeråd…

Bryllupsmiddagen

En viktig del av bryllupsfesten er maten. Det handler ikke bare om at gjestene skal bli mette, men måltidet er…

Kjøreplan på bryllupsdagen

Når dere planlegger et bryllup kan det være praktisk å ha en kjøreplan for bryllupsdagen som dere kan gå ut…

Klare for å feire kjærligheten?

Humanistisk vigsel er en seremoni basert på kjærlighet, likeverd, gjensidig respekt – og at vi lever her og nå!

Brudeslør

Brudeslør - Når du skal velge brudeslør til bryllupsdagen, er det flere ting du må ta hensyn til.

Bryllupsvalsen

Bryllupsvalsen - Ikke alle er like glad i å danse, og i hvert fall ikke når mange skal se på.…

Arrangere utdrikningslag?

Vi spurte noen jenter om hva som preget de beste utdrikningslagene de har vært på. Her deler vi tipsene med…

Alt du trenger å vite om bryllupskaken

Sammen med en dyktig konditor ønsker mange par å finne frem til den ultimate bryllupskaken – den som har et…

Tok bølgen for bryllupsfesten

Etter en deilig frokost ble jeg sminket på rommet av Estimé hud og helse, mens håret ble stelt av Cita…

Du – en ekte bridezilla?

Har du et sterkt kontrollbehov, pisker kjæreste og forlover rundt og stiller urimelige krav til frisør, fotograf eller de som…

Bryllup på Herregården

Ronnums Herrgård har lang erfaring med å arrangere bryllup og ser til at deres bryllup blir alt det dere hadde…

Vårt bryllup: Karoline & Petter

Då vi kom ut på kyrkjetrappa fanga ho oss i linsa - oss to for første gong som mann og…

Vårt bryllup: Lene og Magnus

Slottet var perfekt for oss, det var helt fantastisk vakkert og glamorøst, men allikevel avslappet, og vi skjønte at dette…

Bryllupsdager

Bryllupsdager feirer vi for å minne hverandre om hvorfor vi giftet oss. En dag vi kan egne spesielt til hverandre…

10 ting hver brud burde ha

Disse ti tingene er kanskje de viktigste i bryllupsplanleggingen.

Tilbords – Norges beste bryllupsliste!

Vi har gavene dere ønsker dere, og mange gode fordeler! Tilbords har hjulpet mange brudepar og bryllupsgjester med å velge…

Vellykket utdrikningslag

Har du noen i din nærhet som skal gifte seg? Så gøy! I denne artikkelen gir vi deg rådene du…

Fest, dans og underholdning

Jesse trubadur er trubaduren som setter et personlig preg på ditt arrangement.

Om uhellet er ute…

Antrekkene er nystrøkne og rene, håret er satt opp i en delikat oppsats og sminken er fresh. Vi legger mye…

Gamle smykker

Mange av oss har gamle smykker og ringer liggende å støve ned, bortgjemt innerst i en skuff. Det kan være…

Toastmaster

Det er en ære og et ansvar å være toastmaster i et bryllup. Rollen innebærer ikke å være komiker som…

Låne penger til bryllupet? – Dette bør du tenke på!

Et bryllup - uansett størrelse - er trolig den mest påkostede festen man kan ha i sitt liv. De aller…

Bryllupslisten.no – enkelt for dere, enkelt for gjestene!

Bruk god tid på bryllupslisten. Det er ikke bare brudeparet som tar fordel av en gjennomtenkt bryllupsliste. For gjestene blir…

Derfor bør dere bruke god tid på ønskelisten

Christiania Glasmagasin har mange års erfaring med bryllup, og vet dermed godt hvordan de skal navigere frem småstressede brudepar i…

Knapphullsblomst – corsage

Corsage – eller knappehullblomst som vi oftest kaller den, er en fin detalj i et bryllup som gjerne skal matche brudens…

Trender innen trykksaker og dekorasjoner

For gjestene begynner bryllupet allerede med innbydelsen og denne setter dermed stemningen for resten av bryllupet og skaper en forventning.

Hos Calligraphen finner dere alt dere trenger til den store dagen!

Vi har intervjuet Anna Thunell, bryllupsekspert, deleier og Creative Director på Calligraphen som är størst i Norden på trykksaker og…

Bryllupsgjest og dresscode

Nå er det vår! Du skal kanskje på fest? Som bryllupsgjest er man med og markerer den store dagen, og…

Hold av dato/save the date

Gratulerer! Det skal inviteres til bryllup! Når dere har sted og dato klart for bryllupsdagen vil jeg anbefale å sende…

Hvilken bryllupskake velger du?

Å velge bryllupskake er kanskje den hyggeligste delen av bryllupsplanleggingen. Men hvilke smaker skal dere satse på og hva er…

Sørg for super stemning på bryllupsfesten!

Mange legger stor vekt på å ha den riktige musikken på bryllupsfesten. Musikk snakker til følelsene, den får folk i…

Bryllupskanalen med Mona Grudt

Etter å ha vært i bryllupsbransjen siden 1996, så innehar jeg mange års erfaring og en genuin interesse for bryllup. Jeg…

Partystemning for store og små

Hvordan gjør man bryllupsfesten morsom for gjestene? Vi gir deg noen tips på veien mot et uforglemmelig selskap!

Sørmarka konferansehotell

Sørmarka konferansehotell ligger vakkert og landlig til, like utenfor Oslo. Sørmarka har fokus på høy kvalitet og service, med alt…

Slotsferie Danmark – lokaler for alle anledninger…

Hos Slotsferie Danmark leier vi ut hus til alle typer fester med overnattingsmuligheter inkludert.

Luksuriøse destinasjonsbryllup

Våre luksuriøse bryllupsplanlegging og bryllupsdesign-service er skreddersydd for våre klienter og vi jobber på den måten som passer deg og…

Omtalt destinasjonsbryllupsplanlegger

Hitched Portugal er omtalte bryllupsplanleggere fra Algarve som planlegger nydelige, elegante og luksuriøse bryllup i Portugal. Vi er stolte av…

Slottsbryllup i magisk miljø!

Uansett om slottet er insvept i sin grønne sommerskrud eller drapert i gnistrende snø. blir kombinasjonen av slottet og dets…

Bryllupskaker og lekre delikatesser

Drøm deg bort og se på bilder av herlige bryllupskaker og cupcakes. Hvem vet, kanskje finner du inspirasjon til din…