12 tips om hvordan dere planlegger og gjennomfører den perfekte bryllupsreisen

tips_bryllupsreise

Det er mye man skal tenke på når man skal planlegge og gjennomføre en bryllupsreise. Vi gir deg 12 tips på hvordan du kan skape den perfekte bryllupsreisen.

Tekst: Anna Storm  Foto: Adobestock.com

Uansett hvor i planleggingsfasen dere befinner dere er det alltid kjærkomment med en liten pause for å tenke på noe annet – bytte ut tanker om blomsterarrangementer eller farger på kjolene til forlover eller venninner med noe langt koseligere – å drømme om hvetebrødsdagene. Det finnes jo et hav av muligheter når det gjelder hvor dere vil dra og det er mye å snakke om i den forbindelse. Hvor skal dere reise? Hvor lenge skal dere være borte? Når på året er det best å reise? Hvor mye penger kan dere bruke? Alt dette bør dere diskutere og beslutte. Hensikten med hele bryllupsreisen er jo at etter flere måneder med bryllupsplanlegging skal dere kunne reise i vei som nygifte til drømmestedet deres. Deretter skal dere bare nyte. For å gjøre planleggingen litt enklere har vi satt sammen 12 tips om hvordan dere planlegger den perfekte bryllupsreisen.

tips_bryllupsreise

Planleggingen…

 

 1. Begynn i god tid

Lurer dere på når det er på tide å planlegge bryllupsreisen? Ideelt sett bør dere starte 6-8 måneder i forveien. Slapp av, dere behøver ikke å ha planlagt ferdig, men å begynne tidlig er en god start. Visse reisemål egner seg best på visse årstider, og da er det fint å være ute i god tid slik at dere kan få maksimalt ut av reisen. Det er også lurt å bestille fly og hotell tidlig slik at dere får best mulig pris.

 

 1. Planlegg sammen

For at dere skal få den optimale ut av reisen, bør dere naturligvis planlegge den sammen. Dels er det morsommere å være to om å planlegge, dels kan dermed begge få  interessene deres  ivaretatt og ønskene oppfylt.  En bryllupsreise skal jo være drømmereise for begge to!

 

 1. Kopiér ikke noen annens bryllupsreise

En bryllupsreise bør definitivt avspeile deres personlighet og interesser. Derfor kan det være dumt å kopiere kompisens bryllupsreise samme hvor fantastisk den virker. Den blir kanskje ikke like fantastisk for dere? Tenk over hva dere vil ha ut av reisen, er det å ligge på en sandstrand i en ukes tid? Er det å spise god mat på prisbelønte restauranter? Er det å bestige et fjell og oppleve naturen eller krysse av historiske monumenter? Stol på deres egne preferanser og skreddersy en reise utifra dere selv i stedet for å kopiere noen annens bryllupsreise.

 

 1. Tenk på å anvende et agentur eller et reisebyrå

Kanskje vil dere planlegge hver eneste detalj på egenhånd og bestille alt selv? Vi råder dere likevel til iallfall å vurdere å benytte dere av et reisebyrå eller andre profesjonelle i bransjen. Ikke nok med at de har avtaler med verdens beste hoteller og turistanlegg, de har også hjulpet hundretalls brudepar før dere med å skape sin drømmereise. Ved å benytte seg av deres erfaring, ekspertise og kunnskap kan dere ut fra egne ønsker planlegge den perfekte bryllupsreisen (og som bonus slippe masse stress ved å bestille alle detaljer selv).

 

 1. Reis ikke av gårde dagen etter bryllupet

Jo, vi har alle sett det på film; hvordan brudeparet forlater bryllupsfesten for å dra på drømmereisen sin. Men virkeligheten? Ja, den ser nok vanligvis annerledes ut. Dagen etter bryllupet er man som regel ikke så pigg (kombinasjonen av alkohol + fest + sent i seng straffer seg dagen derpå) samt at mange brudepar opplever de første ukene etter bryllupet som litt tomme. Her har  man planlagt et bryllup i 12 måneder og så er plutselig alt over. Det er ofte en surrealistisk følelse, da man svever på en rosa lykkesky, samtidig som man kjenner seg litt tom. Å reise på bryllupsreise i denne sinnstilstanden er kanskje ikke  perfekt. Reiser dere derimot noen uker etter bryllupet har dere hatt tid å lengte etter turen dere har bestilt.

tips_bryllupsreise

Valg av sted…

 

 1. Unn dere litt luksus

På bryllupsreisen bør dere virkelig unne dere det lille ekstra. Hvorfor ikke bestille roomservice om morgenen og spise frokost på sengen? Eller bestill hele flasken av den champagnen dere ellers bare unner dere et glass av. Ta massagen som du aldri unner deg til hverdags eller sett gullkant på hvetebrødsdagene med en minnerik shopping.

 

 1. Overrask partneren din

Selv om den aller største overraskelsen (frieriet) allerede er unnagjort, betyr det ikke at det er slutt på overraskelsene. Sørg for å overraske partneren din med noe helt uventet på bryllupsreisen. Kanskje bestiller du i smug et bord på en restaurant med Michelin-stjerne eller hva med en tur i luftballong? Store som små overraskelser vitner om omtanke og kjærlighet og bør absolutt være en del av bryllupsreisen.

 

 1. Dropp sex-presset

De fleste har en forestilling av bryllupsreisen som deres livs mest sensuelle og lidenskapelige opplevelse hvor dere vil egne dere til, hmm, «fysiske aktiviteter» alle timer på døgnet. Virkeligheten ser nok veldig annerledes ut så dropp sex-presset allerede nå! Bryllupsreisen handler om så  mye mer enn romantikk under dynene. Ved å senke kravene allerede før reisen begynner slipper dere å kjenne på det som et uromoment under det som skal være deres beste tur noensinne.

 

 1. Kall hverandre for mann og kone

Nå er faktisk tiden inne til at dere kan kalle hverandre for mann og kone. Pass på å si det mye og ofte og kjenn på den herlige følelsen av nyforelskelse som smyger seg inn på deg og din ektefelle.

 

 1. Pass på å gjøre det dere virkelig elsker

Til hverdags kan det iblant være vanskelig å få tid til å gjøre de tingene man virkelig elsker. Sørg derfor på å gjøre det på bryllupsreisen. Drømmer du om å tilbringe en hel dag på stranda og lese en bok i ett strekk – gjør det! Er du en person som elsker å trene – pass på å ta en løperunde under oppholdet og oppdag nye omgivelser.

 

 1. Dere vil kanskje krangle – men det betyr ikke at ekteskapet er en fiasko

De fleste som ender opp med å være uenige eller krangle på hvetebrødsdagene føler seg umiddelbart mislykket som par og begynner å lure på om bryllupet kanskje var et feiltrinn likevel. For hvordan skal dere være lykkelige sammen livet ut hvis dere ikke en gang klarer å la være å krangle på selveste bryllupsreisen? Tenk dere om! Etter måneder med intensiv bryllupsplanlegging for så å tilbringe hvert eneste minutt sammen på bryllupsreise er det ikke rart om det kan oppstå noen uoverensstemmelser. Det kan snarere være et sunnhetstegn at dere våger å si hva dere synes og tenker og er villige til å løse eventuelle problemer med en gang.

 

 1. Se flere soloppganger og solnedganger

Det er noe magisk med soloppgang og solnedgang. I hverdagen rekker vi ikke helt å nyte stunden da solen går opp eller ned. Vi har fullt opp med å stresse i vei til jobb eller å lage middag til barna.  Benytt virkelig anledning på bryllupsreisen til å nyte såvel soloppgang som solnedgang. Låter kanskje som en sukkersøt klisjé,  men vi lover at det er romantisk. Hvorfor ikke arrangere en picnick på stranden ved solnedgang? Blir garantert satt pris på!

Les mer

Intimt bryllup i Italia

Et vennepar viste oss noen bilder av foreldrene sin villa i Piemonte i Italia, og sa at “her er det…

Klassiske bryllupsgaver

De beste gavene er de tingene som kan gå i arv fra generasjon til generasjon. En klassiker slår aldri feil.

Vårt bryllup: Anja og Per

Her forteller brudeparet om sitt nydelige sommerbryllup og gir deg dessuten noen gode tips til bryllupsplanleggingen din!

Vårt bryllup: Katja og Nate

Her kan du lese om Katja og Nates vakre bryllup på Sola Strand Hotell!

Vårt bryllup: Helga & Rikard

"Det beste med dagen var at alle våre var samlet på et sted, det var så mye latter og gjennomsyret…

Finn din bryllupsfotograf!

Bryllupsbildene skal leve videre også etter bryllupet. Finn din fotograf her!

Vårt bryllup: Isabel & Bård

Brudeparet valgte et helt unikt lokale for både vielse og fest; Kirkesalen i Koldinghus, Danmark

First Look – ikke bare for brudgommen

Har du tenkt på at det finnes andre første blikk som det også kan være verdt å forevige?

Vårt bryllup: Adriana & Jørgen

Brudeparet har kjent hverandre siden tenårene, vokst sammen og lært å kjenne hverandre. Derfor visste de akkurat hva som var…

Vårt bryllup: Rebecka & Lars Erik

Planten Monstera fikk stå i sentrum i bryllupet til Rebecka og Lars Erik - her forteller bruden om deres unike…

Amerikanske bryllupstradisjoner

Det er mange amerikanske bryllupstradisjoner som har fått fotfeste i Norge og som har økt i popularitet de siste årene.…

Hvordan planlegge et destinasjonsbryllup

Vi har laget en enkel guide til hvordan du kan planlegge et destinasjonsbryllup så lett som mulig.

Trykksaker til bryllup

Bli inspirert av disse vakre trykksakene til bryllup!

Vårt bryllup: Thurga & Janath

Her kan du lese om Thurga og Janaths vakre tamilske bryllup i Spania!

QUIZ: Hvilket bryllupstema passer deg best?

Vet du ikke hvilket tema dere skal velge for deres bryllup? Ta denne testen for å finne det temaet som…

Ekteskapsløfter: Hvordan skriver du dem?

Det finnes ikke noe mer personlig, romantisk og intimt enn å skrive ekteskapsløfter til hverandre på bryllupsdagen.

Vårt bryllup: Julie & Thor

For oss betyr ekteskapet å holde sammen til døden skiller oss. Ekteskapet betyr å konstant velge hverandre.

Detaljer som skaper et perfekt bryllup

"Dagen i går ble helt perfekt! Vi er så fornøyd med lydanlegget og alt dere leverte." - Line

Få ditt drømmebryllup til overkommelig pris

En stor utfordring mange vordende brudepar står foran er kostnad. Et bryllup kan jo bli en temmelig dyr affære.

Hunderfossen Hotell og Resort

Omgivelsene på Hunderfossen kunne kommet rett fra et Asbjørnsen og Moe eventyr. Her er Soria Moria slott, prinsesser, konger, eventyr…

Ønsket seg gaver til kreftforeningen

Da Maj og Jørgen giftet seg i 2023 ba de familie og venner om donasjoner til kreftsaken.

Norges første Desi Bryllupsmesse

Messen går av stabelen den 28. april i Husebylåven i Lillestrøm

Bryllup på Stenungsögården

Vi vet hvor viktig denne store dagen er for dere, og derfor må alt bli akkurat så perfekt som dere…

Vårt bryllup: Synne & Blyde

"Drømmen var å skape en dag med mye latter, kjærlighet og god stemning. Det var også viktig at det var…

Skap drømmegavelisten i Illums Bolighus

Enten listen er nøye planlagt eller dere trenger inspirasjon, ønsker Illums Bolighus velkommen til et vakkert univers der drømmegavelisten skapes.

Våre topp 20 låter til brudevalsen

Har dere ikke bestemt dere for hvilken sang dere vil danse til enda? Vi har funnet frem noen av våre…

Velg riktig festlokale

Gratulerer, dere skal gifte dere. På tide å planlegge en av livets største fester, bryllupsfesten. I tillegg til maten, underholdningen…

9 tips – slik makser dere bryllupsfesten!

Å planlegge bryllupsfesten er gøy – pass på å gjøre den uforglemmelig for gjestene deres!

Perfekte bryllupsbilder

Et bryllup er et minne for livet, noe dere vil ta med dere videre og tenke på med glede og…

Lag et bryllupsbudsjett

Det første stadiet i planleggingsfasen er å sette opp et bryllupsbudsjett.

Gift dere først – fest senere!

Les mer om trenden som på engelsk kalles for Wed first – party later; gift dere først – fest senere.…

Unike hoteller

Drømmer du om å feire bryllupet ditt på et unikt og historisk hotell?

Det perfekte stedet til deres store dag!

Går dere i bryllupstanker og leter etter det helt perfekte stedet for bryllupet deres, som også har overnattingsmuligheter? Da har…

Del din unike bryllupshistorie med oss!

Har du nylig giftet deg? Vi vil gjerne høre om ditt bryllup og dele dine råd og tips med våre…

Den ultimate sjekklisten ETTER bryllupet

Mange brudepar glemmer viktige oppgaver de har etter bryllupet. Her har vi satt sammen en sjekkliste for å gjøre det…

Bryllupsbudsjett

Her kan du laste ned en budsjettmal for bryllup som hjelper deg å holde oversikten!

Kjøreplan for bryllupsdagen

Tenker du å ta bryllupet som det kommer, uten noen faste tidspunkter? Tenk om igjen! De beste bryllupene er planlagt…

Beste bryllupsfoto 2023

Se de 50 beste av nesten 10 000 bilder fra fotografer over hele verden.

20 romantiske vinterdates for deg og din partner

Vet du ikke hva du skal finne på med kjæresten din i julen? Vi har listet 20 vinterdates som gir…

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Vil du ha siste nytt, inspirasjon til bryllupet ditt og unike tilbud til våre lesere?

Neonskilt til bryllup!

Gi bryllupet ditt den ekstra gnisten det fortjener med et unikt, skreddersydd neonskilt som feirer deres spesielle dag.

9 romantiske julefilmer for to

Vi teller ned dagene til julaften, men mens vi venter kan du sette på disse 9 romantiske julefilmene for å…

Morgengaven – en kjærlighetsgave

Morgengaven er en gammel tradisjon som fortsatt lever i beste velgående – og som er modernisert slik at den passer…

Bryllup – og tilhørende fester

Et bryllup med vielse, mingling og selskap er supert, men her er noen bryllupsrelaterte fester du også kan arrangere!

10 ting hver brud burde ha

Disse ti tingene er kanskje de viktigste i bryllupsplanleggingen.

Bryllupsbingo

Her kan du laste ned et bingobrett du kan bruke på bryllupsfesten!

Bryllupsgaver: Hva bør man ønske seg?

Vi gir dere våre beste tips for en bryllupsgave dere blir fornøyde med.

8 morsomme leker til bryllupet

Morsomme leker får tiden til å gå, og bidrar til sosialt samhold slik at gjestene blir bedre kjent med hverandre.

Vinterbryllup – alt du vil vite

Drømmer du om et vinterbryllup i hvitt med naturen i fokus? Her kommer alt du trenger å vite om vinterbryllup…

Hvordan kommunisere bedre med din partner

Vi gir deg 5 tips som får deg til å kommunisere bedre med din partner og et forhold som varer.

Quiz: Hvilken bryllupsreise passer for dere?

Vet dere hvor dere skal dra? En god begynnelse er å finne ut hva slags type reisende dere er ved…

De kuleste bryllupstemaene

Skal du gå for romantisk, moderne, vintage eller uformell hagefest?

Vårt bryllup: Thea og Nils

Ungdomskjærestene Thea og Nils valgte å invitere venner og familie til en skikkelig bryllupsfest i nærmiljøet.

Vårt bryllup: Anita & Morten

Da Anita & Morten giftet seg, angret de ikke sekund på at de hadde «first look» før selve vielsen.

Vårt bryllup: Stine Malene og Bjørnar

Stine Malene og Bjørnar ønsket en intim seremoni og fest på vingården Fattoria Del Colle i Italia.

Hjelp, jeg er forlover!

Å være forlover er et ærefullt oppdrag som innebærer langt mer enn å arrangere utdrikningslag og holde tale under middagen.

Drømmebryllup på vakre Ringnes Gård

Lisa Erlanda & Hans Johan mistet sin høytelskede sønn i 2021, men sammen finner de kraft og styrke som gir…

Bryllupsgave til paret som har alt

Paret som, i likhet med de fleste brudepar i dag, har levd sammen i lang tid, og som har kommet…

Fotograf Håndlykken svarer

Vi spurte fotograf Håndlykken om hvordan en fotograf jobber for å få de aller beste bryllupsbildene.

Trash the dress

Bryllupsmagasinets redaktør satte på seg et wakeboard og testet trenden ”trash the dress”

Bryllup i Toscana!

Linda og Bjørn giftet seg i Toscana, og her presenterer vi bildene fra det nydelige bryllupet tatt av Andrea Tappo…

Sosiale medier og bildedeling

Er det ok å bruke mobiltelefoner på festen? Les vår artikkel om bildedeling og sosiale medier under bryllup her.

Vårt bryllup: Ida & Didrik

Ida og Didrik hadde bryllupsfesten på vakre Digra Gård 30. juli 2022 med Morten Grøtnes som toastmaster.

Bryllup i ulike kulturer – Hinduismen

I denne artikkelen forteller vi deg mer om hva du kan forvente deg dersom du blir invitert til et hinduistisk…

Fotograf Håndlykken svarer

I denne artikkelen svarer Fotograf Håndlykken på noen av de vanligste spørsmålene fra kommende brudepar.

Vårt bryllup: Ragnhild & Erlend

Den profesjonelle makeup-artisten @rmabeauty, også kjent som Ragnhild Margrethe, fikk endelig sin Erlend i vakre La Torre di Pila 29.08.22.

Bli kjent med Fotograf Håndlykken!

Bli kjent med fotograf Mildrid Håndlykken, som fremover kommer til å fortelle deg alt det du trenger å vite om…

Vårt bryllup: Jennie & Øystein

Jennie og Øystein har hver sommer siden de møttes feriert i Tvedestrand. Så der ble også bryllupet holdt etter 12…

Vårt bryllup: Nina & Christoffer

Lærerne Nina og Christoffer hadde en varm, intim og personlig vielse på Ris Menighetshus.

Bryllupstrender i pandemiens fotspor

Vi i Bryllupsmagasinet har sett nærmere på 7 bryllupstrender som vokste frem i kjølvannet av pandemien.

Bryllupsgaver fra Kitch´n

Kjøkkengaver står høyt på listen hos både unge par i etableringsfasen og hos par som har bodd sammen i mange…

Bryllupsfeber har premiere på NRK

Bli inspirert av fargerike bryllup i andre kulturer på NRK. I serien får du følge fem brudepar helt frem til…

Ønskelisten som gir deg bryllupsgavene du vil ha

Selvfølgelig vil du sette pris på alt gjestene dine velger ut til deg og din kjære. Men la oss være…

Hilde & Steve

Her kan du lese mer om vinter- og vikingbryllupet til Hilde og Steve, som fant sted på Hunderfossen i 2022.

Oppskriften på et magisk destinasjonsbryllup

Vi har snakket med Jasmine Seymus som jobber som eventkoordinator på Coquillade Provence Resort & Spa om hvordan drømmen kan…

Bryllupsfoto i et annerledes miljø!

De fleste som gifter seg tar bryllupsbilder i en eller annen form, men må man foreviges i et klassisk vakkert…

Frieri – slik kan det gjøres

Her får du noen idéer om forskjellige måter å fri på!

Nattmat – et populært innslag blant gjestene

Nattmat er et enklere måltid som serveres ut mot de små timene på festlige anledninger som for eksempel bryllup.

Vårt bryllup: Lisa & Henrik Borg

Her kan du lese om influenserparet Lisa og Henrik Borgs fantastiske bryllup!

Vårt bryllup: Joakim & Linn

Linn & Joakim giftet seg på Vestlandet i 2020 i Linn sin hjembygd. Her kan du lese om et ekte…

Vil du gifte deg med meg?

Trenger du inspirasjon for ulike måter å fri på? Vi har satt sammen noen romantiske ideer for et magisk frieri.

Elskede bryllupskake!

Hva slags type kake bør man velge og hvilken smakskombinasjon passer best? Les hva du bør tenke på når det…

Skikk og bruk – før, under og etter bryllupet

Vi har sjekket skikk og bruk før, under og etter bryllupet. Men det er dere som bestemmer når alt kommer…

Kunsten å skrive ønskeliste

Datoen er klar og nå gjenstår kun å fikse ønskelisten. Vi gir deg tips og råd som hjelper gjestene med…

Bryllupsbue

Vil dere ha en unik og personlig vielse? Bli mann og kone under en vakker og romantisk bryllupsbue.

Ankom festen med stil

Har dere planlagt hvordan dere skal ankomme bryllupsfesten eller er dere desperate etter tips og idéer? Her ser dere transportmuligheter.

21 tips til bryllupsplanleggingen

Det er gøy å planlegge et bryllup, men det kan også være stressende til tider. Her kommer 21 tips som…

9 tips om hvordan dere bevarer kjærligheten

Les våre tips til hvordan dere bevarer kjærligheten, uansett om du har vært sammen med din kjæreste i ett eller…

Barn i bryllup

Vil dere ha barn i bryllup? Om dere ønsker et barnevennlig bryllup er det flere momenter man bør tenke på.

12 tips om hvordan dere planlegger og gjennomfører den perfekte bryllupsreisen

Vi gir deg 12 tips på hvordan du kan skape den perfekte bryllupsreisen.

Slik lager dere den perfekte bryllupshjemmesiden

Bryllupshjemmesiden deres er mer enn en formalitet, det er en viktig kilde som holder gjestene deres informerte om den store…

Gruppebilder fra bryllupet? Her er den komplette guiden!

I denne artikkelen viser vi deg hvordan du får de beste gruppe- og minglebildene!

Gi gaver til brudefølget?

Vis at du setter pris på dine forlovere ved å gi en vakker gave.

Elopements – hva er det, egentlig?

Vil dere droppe et stort bryllup og bare gifte dere i hemmelighet? Elopements har blitt mer populært enn noensinne.

Slik har pandemien påvirket hvordan vi feirer bryllup

Selv om vi ønsker at pandemien aldri hadde funnet sted, finnes det faktisk noe positivt som har kommet ut av…

Lansering av eksklusiv bryllupssuite!

Vi ble invitert til den store åpningen av Suite Lars Wallin, en helt unik bryllupssuite hos Radisson Blu Scandinavia.

Vårt bryllup: Amalie & Vetle

"Vi hadde en klar visjon om å bruke fjellheimen, høstfargene og kontrastene så godt som mulig, vi er så fornøyde…

Forbered deg på å komme tilbake til festlighetene etter pandemien

Pandemien er snart et minne blott, og bryllupene er tilbake! Men for noen gjester kan det være en utfordring med…

Vårt bryllup: Frøydis & Håvard

Se bildene fra Frøydis og Håvards vakre bryllup - og finn ut hva Frøydis ga Håvard i morgengave!

Vårt bryllup: Laila & Jakob

Vi hadde et et intimt bryllup med 26 personer, som var helt perfekt! Med bare nærmeste familie og forlovere får…

Tilbords – Norges beste bryllupsliste!

Vi har gavene dere ønsker dere, og mange gode fordeler! Tilbords har hjulpet mange brudepar og bryllupsgjester med å velge…

Hva slags utdrikningslag vil du ha?

Stem på den aktiviteten du helst ville gjort på ditt utdrikningslag!

Lars Wallin designer bryllupssuite i Gøteborg

Lars Wallin har i samarbeid med Radisson Blu Scandinavia designet en helt unik brudesuite – og vi har fått et…

Endelig bryllupsmesse!

Vi har vært på Din bryllupsmesse og fått massevis av ny inspirasjon!

La bryllupsplanleggingen begynne!

For å gjøre bryllupsplanleggingen så smidig som mulig, har vi laget en liten tidslinje slik at du lettere holder kontrollen.